Widok

No to zobaczmy, kim się Smarzowski inspirował

Jak już wcześniej mówiłem "Kler" jest świetnym materiałem szkoleniowym, który pokazuje, jak biedne lewactwo zapędza się samo w kozi róg. Chyba wszyscy wiedzą, że narodowi socjaliści reprezentowali lewactwo. Wystarczy zapoznać się z wypowiedzią Josepha Goebbelsa wygłoszoną podczas wiecu w r. 1937:

"Każdego dnia wychodzą na światło dzienne przypadki nadużyć seksualych, których dopuszczają się członkowie kleru katolickiego. Niestety, nie można już mówić o pojedyńczych przypadkach, lecz raczej o zbiorowej zapaśći moralnej. Wielu kapłanów i zakonników przyznało się do winy. Bez wątpienia owe tysiące przypadków odkrytych przez wymiar sr*wiedliwości stanowią zaledwie wycinek prawdziwych liczb, wziąwszy pod uwagę, że hierarchia kościelna zdołała ukryć i zatuszować wielu zwyrodnialców."

Czyżby reżyser Smarzowski korzystał z tego źródła ? Goebbels czyli Urban.

https://www.salon24.pl/u/zetjot/899637,jaka-ta-elyta-cwana-od-goebbelsa-do-urbana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

albo czipem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tego to się za bardzo nie da bronić. Ale Apostołów było 12. Judasz stanowi więc 1/12, czyli 8%. To się mniej więcej pokrywa z moimi obserwacjami. 6% nadużyć wykazali kolesie ze Spotlight. Ten film to tak, dobra robota. Czułem pewien wstyd i zażenowanie po obejrzeniu. Ale to dotyczyło Kościoła w usa. w każdym kraju są inne subtelności. "W latach trzydziestych wprowadziliśmy tysiąc stu mężczyzn do kapłaństwa, aby zniszczyć Kościół od wewnątrz. Chodziło o to, aby ci ludzie zostali wyświęceni, a następnie wspięli się po drabinie wpływów i władzy jako prałaci i biskupi." - komunistka Bella Dodd zeznała tak pod przysięgą przez komisją amerykańskiego Kongresu, więc to żadna spiskowa teoria. My też mieliśmy swojego abpa Życińskiego. O nim piszę, bo tu jest sprawa jasna. Mam pewne podejrzenia co do paru innych, ale jest 8 przykazanie a co się napisze, to odpisać da się tylko przez 5 mimut.
Aaa.. jest jeszcze Trzynasta, czyli Maryja, więc proporcje są jeszcze korzystniejsze. Szatan o tym zapomniał i do trzynastki sobie prawa rościł. Dlatego jest uważana za liczbę pechową. Nikodema Dyzmę lucyferyczna loża kobiet wybrała na Wielkiego Trzynastego - taki fajny popkulturowy odprysk biblijnej symboliki. A to naprawdę jest piękna, maryjna liczba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raven potrzebujesz jakiegos trzesienia ziemi pod soba chlopie
i baby ..chociaz na chwile:)
zeby zrozumiec czym jest prawdziwe zycie
faceta zycie!

pa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Raveninio, liga broni, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi. ;)

Ale przynajmniej na razie forum nie jest jeszcze sferą prywatną ani leżanką? Były tu już opery mydlane, pamiętam. Nie wracajmy do tego, bo nic fajnego z tego nie wynikło :))) Paaaa

Oj, tam, nie bądź taki...zimny...

wam sie wszystko kojarzy z opera mydlana
kobieta pokazuje inna sfere zycia facetowi
uzupelnia
a wam tylko romanse w głowie

ja nie siebie Tobie oferuje
tylko mowie ,ze ci brak towarzysza zycia
a zrobiłes sobie z wiary ......moze to sam kiedys odkryjesz

Cicho fubu... Masz Petera Hammilla. Coś mi się zdaje, że znowu trafię.

https://www.youtube.com/watch?v=03xHbGe4OBQ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@the raven
warto zerknac... https://www.youtube.com/watch?v=oBizRt8IU6I (-:

gr8 b8 m8 i r8 8/8 no h8

Oglądałem wczoraj prawie że na żywo, z małym poślizgiem. Karoń to jest diament, którego nie wiadomo skąd wydobyto i nie wiadomo czemu tak późno. Żal mi tylko trochę patrzeć na tego pana Rolę. On się wykazuje czasem taką ignorancją i niewiedzą, że ręcę opadają. Karoń pyta go na przykład: wiem pan na czym opiera się gospodarka Szwajcarii, skąd u nich ten dobrobyt? A Rola: eee eee nieeee, coś tam chyba wydobywają? No to Karoń szybko się zlitował i powiedział, ze o banki przeciez chodzi. Ale uczy się facet. Coraz lepiej jest u niego w tej telewizji, którą uważam zresztą za podejrzaną. A to dlatego, ze regularnie występuje tam wojskowy bezpieczniak Roman Sklepowicz oraz niejaki Tomasz Parol. I właśnie nie wiem, czy Tomacz Parol to nie jest przypadkiem bloger Łażący Łazarz, co jakiś czas temu chciał rozwalić platformę Salon24 proponując w zamian Nowy Ekran. Internauci szybko się skapnęli, że Nowy Ekran to projekt oficerów WSI i nic z tego nie wyszło. Może łowca coś kojarzy, bo pisze na Salonie. W każdym razie każda agentura potrzebuje wielu uczciwych ludzi, zebny się uwiarygodnić. I tak sobie można lawirować i ich wyławiać. Karonia za takiego uważam oraz Stanisława Krajskiego. I tylko tę dwójkę oglądam na tej platformie wrealu24.

Wolałabym coś z przytupem.

raven

Zbyt daleko się posuwasz w obrazowaniu na temat głowy. Głowa jest, w zastępstwie co prawda, ale jak najbardziej legalna.

Papież nie jest głową Kościoła. Ani jeden ani drugi :)))
Jest nią Jezus z Nazaretu.
Coś Ty narobił? Parę wątków o tym filmie a im tylko o to chodzi. Będzie z przytupem, bo to piątek. Pierwszy miesiąca zresztą. Ale jakbym napisał, co w związku z tym, to by isztar zrobiła na pomagam.pl zrzutkę na panią z agencji dla mnie. Więc have fun i pamiętajcie, co jest najczęstszą przyczyną utonięć.

- Alkohol!

- A nie bo woda!

https://www.youtube.com/watch?v=wU2Y1k26YmU

raven

Heretyk jesteś ! Albo schizmatyk...

Nie spodziewałem się hiszpańskiej...aaaaaargh!

Nigdy nie spodziewasz się hiszpańskiej inkwizycji.

Tomek Parol = Łażący Łazarz = Fundacja Trucker.
Że przypomnę z kultowego filmu - co to jest sto prawników skrępowanych drutem na dnie oceanu? dobry początek ....

Czyli jednak. Ale mi teraz wspomnienia z 2010 wróciły. Łazarz napisał, a prawdopodobnie ktoś mu napisał, genialny tekst Gruppenführer KAT ( http://niepoprawni.pl/blog/229/gruppenfuhrer-kat ). Z dnia na dzień stał się guru wszystkich, co uważali, że Putin z Tuskiem nam prezydenta odstrzelili. Założył platformę Nowy Ekran przekonując wielu, ze Salon24 Igora Janke gra do jednej bramki z wyborczą czy TVNem. Złapał się na to najlepszy bloger w historii blogosfery niejaki Seawolf. Szybko okazało się, że Nowy Ekran ma siedzibę w tym samym budynku co stowarzyszenie byłych oficerów WSI Sowa i że to jest po prostu operacja służ mająca na celu skanalizowanie niezależnych blogerów. Seawolf wygarnął Parolowi, co o nim myśli w paru żołnierskich słowach, a niedługo potem zmarł na raka. Pozostawił po sobie określenie Seryjny Samobójca i Pancerna Brzoza. Czasem zastanawiałem się, czy go nie dopadli. Dobry był i ostry jak brzytwa, a służby mają swoje sposoby na implementację chorób, o jakich nam się nie śniło. Ale raczej nie. To był zwykły kapitan żeglugi wielkiej z Gdyni, co pływał na wycieczkowcach.
A teraz Łazarz wraca jako stały gość "propolskiej, patriotycznej telewizji tylko z polskim kapitałem" jak to mówi pan prowadzący. O drugim ekspercie, Romku Sklepowiczu można przeczytać np. tu: https://katalog.bip.ipn.gov.pl/informacje/61909 . Bardzo ciekawa sprawa z tą telewizją. Wsi spokojna, wsi wesoła. Widać kota nie ma, myszy harcują. A ja się w kontrwywiad bawię jakby mi życie niespecjalnie miłe było...

fubu

Hiszpańska inkwizycja to w świecie lemingów odpowiednik yeti albo potwora z Loch Ness. Ta sama logika.

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (778 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry