Widok

No to zobaczmy, kim się Smarzowski inspirował

Jak już wcześniej mówiłem "Kler" jest świetnym materiałem szkoleniowym, który pokazuje, jak biedne lewactwo zapędza się samo w kozi róg. Chyba wszyscy wiedzą, że narodowi socjaliści reprezentowali lewactwo. Wystarczy zapoznać się z wypowiedzią Josepha Goebbelsa wygłoszoną podczas wiecu w r. 1937:

"Każdego dnia wychodzą na światło dzienne przypadki nadużyć seksualych, których dopuszczają się członkowie kleru katolickiego. Niestety, nie można już mówić o pojedyńczych przypadkach, lecz raczej o zbiorowej zapaśći moralnej. Wielu kapłanów i zakonników przyznało się do winy. Bez wątpienia owe tysiące przypadków odkrytych przez wymiar sr*wiedliwości stanowią zaledwie wycinek prawdziwych liczb, wziąwszy pod uwagę, że hierarchia kościelna zdołała ukryć i zatuszować wielu zwyrodnialców."

Czyżby reżyser Smarzowski korzystał z tego źródła ? Goebbels czyli Urban.

https://www.salon24.pl/u/zetjot/899637,jaka-ta-elyta-cwana-od-goebbelsa-do-urbana
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co jest, łowca? Nie znasz Monty Pytona? Nie wiesz, że Jezus jest głową Kościoła?
Dawajcie defibrylator! Tracimy go!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ryszard Opara - tak się nazywał pułkownik, który prowadził inicjatywę Nowy Ekran. W cywilu lekarz, który - o raju raju - w 1980 wyemigrował oficjalnie do Australii. W jego domu Machulski kręcił Kilera.
Z tego co pamiętam jego legendę wykopał bloger Stanislas Balcerac.

Seawolf rzeczywiście był kapitanem żeglugi wielkiej i nazywał się Tomasz Mierzwiński. Wspaniały koleś. Jak ktoś lubi przewracać kartki to napisał "Alfabet Seawolfa" - warto. Do jego określeń należą też "Pan Prezydęt" oraz "Forrest Gump polskiej polityki",
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już 1 700 000 Polaków obejrzało Kler.
W dużej mierze dzięki histerii prawactwa.

Z drugiej strony, gdy powstał bałwochwalczy film o Papieżu „Jan Pawel II”, nie przypominam sobie, aby lewica wyprawiała podobne sceny.

Prawactwo, które jak samo przyznaje zamieniło sobie mózg z kiszką stolcową, przechodzi samo siebie :
Cejrowski : „Nie muszę oglądać filmu, żeby zawierzyć opinii innych osób. Tak jak nie muszę oglądać własnej kiszki stolcowej, ale mogę zaufać lekarzowi, który wprowadził tam sondę”.

Polacy w swojej większości mają prawactwo właśnie w kiszce stolcowej i zamiast wysłuchiwać kleru z ambony wypełniają kina nawet w seansach o 10.30 w niedziele.

No oczywiście wiem, że jest Głową. Ale papież jest następcą Piotra, czyli zastępcy, jakby nie było Głowy. ViceGłowa. Ale nie należy przywiązywać nadmiernej wagi do stanowisk i tytułów.

No, a na narodowych socjalistów w Niemczech głosowało jeszcze więcej. Smarzowskie więc to tylko mały nazista w porównaniu z Goebbelsem..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Smarzowskiego bardzo obchodzi co o.nim mysli stary tchorz, ktory jest podrobka mezczyzny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cóż za zabawna zmiana miejsc. To można było przewidzieć dawno temu, w końcu komuniści i naziści to krewni z tej samej totalitarnej mafii. Ewolucja demoliberalizmu oparta na forowaniu jednego kierunku działań i jednego rodzaji idei kosztem innych kierunków zaprowadziła demoliberałów do tego samego obozu totalsów. Mamy to jak na dłoni, a do tego potwierdził to, jak na zamówienie Smarzowski, nawiązując do Goebbelsa. I codziennie mamy potwierdzenia tej mentalności, choćby tu na forum - zaraz się oni odezwą, jak owe nożyce. Nic innego już im nie pozostało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i właśnie dziś, w programie Warto Rozmawiać w TVPInfo, omawiają metody walki z Kościołem wypracowane w Niemczech nazistowskich w latach 30tych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Telewizja Reżimowa najwyraźniej wzoruje się na wypracowanym wtedy systemie propagandy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łowca, podziel się z nami co ty kupujesz :)))))

https://deluxe.trojmiasto.pl/Klasyka-w-szafie-piec-dodatkow-ktore-dodadza-stylu-mezczyznie-n127914.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj biedni ksieza przechodza własnie swoj holocaust
im bardziej słysze te pokretne tłumaczenia i bzdury
tym bardziej wymiotowac mi sie chce slyszac tych ludzi
ogladajac ich
i tym bardziej mnie odrzuca od katolicyzmu
oczywiscie ,ze nie łacze ich z nauka Jezusa
choc wiem jak wiele wspolnego ma z mitrianizmem i nie tylko

za kazdym artykułem w ktorym bronicie tych parchow
otaczacie opieka te obłede i obrzydliwosc
i kiedy zapominacie o katuszach tych ,ktorych te biedne czarne k...y skrzywdziły

bije sie w czoło i mowie do siebie
"nigdy wiecej z tym towarzystwem
jak najdalje od nich
i od koscioła"

zbiera mnie na autentyczne wymioty

moja corka przstała pomagac w caritasie,o jakze diametralnie inna jest pani wobec niej
pani bardzo koscielna,tez złego słowa nie da powiedziec o swietym kosciele
i dziecko sie wyłąmało
juz nie chce byc frajerem od stania godzinami pod sklepami z puszka

ide pomedytowac pod drzewem
jako wolny człowiek
pod słowianskim dębem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spytaj raczej ktory lumpex poleca światły stary czlowieczek.

To jest dziwne. Wspomniałem niedawno, że Grażyna Szapołowska wygląda dużo lepiej niż żona prezydenta Francji i wszedłem sobie na jej profil, by się upewnić, że nic się pod tym względem nie zmieniło. A tam antyklerykalne zdjęcie. Mała dziewczynka trzyma kartkę z napisem: "Więcej księżniczek, mniej księży!" Emocjonalnie zareagowałem, gdyz zdarza mi się to czasami i zostawiłem komentarz: "księża oskarżani są o wykorzystywanie dzieci, a tu proszę: wykorzystują je też aktorzy, by na księży szczuć". Pani Grażyna odpowiedziała pytaniem, czemu twarzy nie pokazałem. Odpisałem, ze po zeznaniach Zuckenberga przed Komisją Kongresu nie tylko nie pokażę twarzy, ale też nigdy nei założę prawdziwego profilu. Po czym, by załagodzić sprawę (bo uwielbiam tę aktorkę jak pewnie 90 % facetów w Polsce) dodałem, że głupio by było pokazywać moją brzydką gębę na profilu tak pięknej pani. Nic nie odpisała, Wpisy po pewnym czasie zniknęły, a dzisiaj czytam to:

https://natemat.pl/251347,szapolowska-ocenila-film-kler-to-zwykla-nagonka-aktorka-broni-ksiezy

No nie powiem, że ja żem to uczynił, ale anegdotka wyszła przednia. Kto wie, kto wie? Może zmiana kursu z konfrontacyjnego na ugodowy faktycznie owoce przynosi. Kobiety generalnie lubią komplementy zwłaszcza takie z definicji bezinteresowne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kontekst wypowiedzi tej pani jest taki, że generalnie kładzie na bardzo popularny film przysłowiową łaskę. Niemniej gratuluję poczucia własnej wartości, masz bajer, Kruku...

Nie, nie. Przecież wiadomo. To jest show biznes. Każdy wywiad jest rozpisany najpierw w excelu. Ale taka była koincydencja, że się uchichrałem. Teraz już mi mniej do śmiechu, bo tam w komentarzach wybiło jak w kiblu na tamtym Weselu z Tymonem. To przecież karygodne mieć opinię w ogóle

niech mezczyzna o uczuciach chłopca wierzy w to,ze dama polskiego kina
broni chroni i ....pedofilie pochwala

Szapołowska nie byla nigdy piekna
kobieca tak
inteligentna w wypowiedzi tez,sam jej sposob wyslawiania sie jet taki,ze masz wrazenie iz to dama,prawdziwa kobieta
w swoim czasie grała duzo i odwaznie--stad ja wciaz widzielismy
tak jakby inne aktorki,ładniejsze,wszystkie były wowczas na wychowawczym

pieknych aktorek nie wymienie za wiele
choc było ich sporo
nie kazdej sie poszczesciło ze sława i rolami ,tak jak Szapołowskiej
jest specyficzna i wyjatkowa
moze i tez zadbana

tak samo jak Smarzowski
mnie sie wydaje przystojny i meski

raven

No to jest to dowód na przynajmniej parę rzeczy. Że warto reagować w dobrej sprawie i że to zostaje nagrodzone.

Tak szczerze, to nie znam nikogo w Polsce kto by jawnie pedofilię pochwalał. Wiem, że za granicą są takie prądy myślowe. W partii zielonych w Niemczech kilku ich było i zostali usunięci. Jest też jeden europoseł. U nas to prof. Hartman stwierdził, ze czas na dyskusję na temat piękna relacji kazirodczej. Wyleciał za to z Ruchu Palikota. To był wyczyn godny umieszczenia w księdze Guinessa. Wylecieć od Palikota za poglądy obyczajowe. Ostatnio w TVN wyraźnie poparł eutanazję dziecl. Fajek dzieciak kupić nie może, ale zadecydować czy być uśpionym już tak. Jakaś ponura postać z rodziny Adamsów z tego profesora. Zatem moja odpowiedź brzmi nie. Nie wyczytałem w tym wywiadzie, ze ona popiera pedofilię.
Co do inteligencji to był kiedyś konflikt z Englertem, w którym nie zaprezentowała się jako osoba specjalnie mądra, ale skąd mam wiedzieć? Może to wypadek przy pracy. A aktorką jest świetną. To nie jest tylko kwestia tego, co tam w Wielkim Szu pokazywała. Jak Pana Tadeusza obejrzałem, to mi wystarczyło żeby aktorstwo ocenić.
Wszystko powyższe moim zdaniem oczywiście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

łowca
co ty, to pół żartem było. wiadomo że za wywiady odpowiada menager. tysiąc razy bardziej prawdowpodobne jest, ze zagra niedługo jakąś świętą albo przeorysze i czyszczą jej przedpole. ale to już pomówienie. skąd mam wiedzieć. dziwne po prostu. najpierw zdjęcie z hasłem mniej księży (zresztą ciągle wisi) a teraz taki nonkonformizm godny eastwooda albo mela gibsona.

Inne tematy z forum Hydepark

Najlepszy broker forex w Trójmieście (16 odpowiedzi)

Jak w temacie. Czy ogólnie ma znaczenie gdzie broker ma siedzibę? Z tego co widzę, to wszystkie...

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

Klimatyzacja w biurze (55 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

do góry