Widok

Noc sylwestrowa a sen maluszka?!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej Dziewczyny!!
Jestem mamą 8 miesięcznej dziewczynki, i w sylwestra zostajemy domu ale martwi mnie hałas i strzelenie fajerwerków w nocy, napewno ją obudzią hałasy ale nie wiem jak ją uśpie ponownie i wogóle jak to będzie?!:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja córcia też miała 8miesięcy w pierwszego wspólnego sylwestra i bawiła się z nami w domu :-)
a później poszła normalnie spać i nic jej nie przeszkadzało
Żadne strzelanie ani hałasy jej nie obudziły
Ona od początku była do hałasu przyzwyczajona i to może dlatego.
Wszystko zalezy jak twoje dziecko reaguje na takie sytuacje.
image[/url]
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zakładaj z góry, że się maluch obudzi
Moja w zeszłym roku miała rok i przespała całą noc jak mały suseł, czego również Wam życzę.
Włączcie w dziecka pokoju jakieś radio, żeby nagły hałas nie wybudził maluszka
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
moja miała też 9 miesięcy i nic jej nie ruszyło
ale było by super tak jak mówicie, bo troche się denerwuje bo sama będę:( najgorzej jest jak śpi i nagły hałas ją wybudza masakra...dzięki bardzo za pocieszenie dziewczyny!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiecie co ja proponuje przewrazliwionym mamusiom wyjechac na bezludna wyspe i tam przeczekac sylwestra;] ja mam 2 dzieci i w zyciu nie mialam takich problemow jak to czy fajerwerki obudza moje dzieci ludzie opanujcie sie!! albo wyciszcie sobie mieszkania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18
poprostu martwie się bo to moje pierwsze dzieciątko i pytam się doświadczonych Mam to coś złego?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieci przeważnie śpią jak zabite mimo huków i wystrzałów, hałasów
:-) ja problemów nie miałam w sylwestra nigdy za to w inne normalne ciche noce miałam....
Moja Córka miała w zeszłym pół roku i nie przeszkadzało. Nawet oczu nie otworzyła.
Dzieci znajomych były w wieku 10,5 m-ca i 2 lata i też smacznie spały podczas fajerwerków.
W tym roku też jestem sama (Mąż ma nocną zmianę w pracy).
Trochę się stresuję, że się wybudzi i będzie płakała i nie będzie mogła zasnąć.
ja też sie stresowałam zawsze Sylwestrem, a zwłaszcza że małego potrafiło byle co zbudzić, a tu w Sylwestra pomimo baaardzo długiego strzelania fajerwerków nawet nie drgnął
dokładnie, że nie będzie mogła zasnąć!!!!
:) :)
Moja córka w pierwszego swojego sylwestra miała pół roczku i mimo iż wcześniej nie przespała ani jednej nocki w całości akurat tą noc mimo moich obaw przespała bez pobudki od 21 do 6 rano a więc jak widać dzieci są nieprzewidywalne:)
Gabryś podczas swojego pierwszego Sylwestra miał 3 m-ce :] przespał wszystko :)

rok temu obudziliśmy Go, żeby zobaczył fajerwerki ;P
może faktycznie nie potrzebnie sie martwie!!
Moja córka miała niecałe dwa mce w sylwestra i nic jej nie obudzilo. Przeszlo mi przez mysl pytanie czy sie przebudzi ale zeby od razu panikowac? "jak ja ja uspie itd"? normalnie tak jak za kazdym razem :) tylko nasza mala byla przyzwyczajona do tego ze jak ona spi ja zmywam, odkurzam itd nigdy nie chodzilam na palcach bo dziecko spi. Teraz drugi sylwester w jej zyciu-zobaczymy... :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
obudzi sie to sie obudzi, przeciez nie wykorkuje od obudzenia sie chyba ;)

pewnie gorzej z mamusia ;)
proponuje torche dystansu bo takie watki brzmia przekomicznie :)
a co jak dziecko dostanie biegunki?
to juz bedzie sprawa wagi miedzynarodowej XD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przetrwacie to! Dacie radę, wszystko będzie dobrze! Wszystkie trzymamy za Was kciuki i wierzymy, ze sobie poradzicie.
Potem życie nie będzie już takie samo, ale będziecie silniejsze i gotowe na nowe wyzwania.
moj maly mial ponad 4msce i tez sie zastanawialam czy sie nie obudzil i gdyby nie ja to by oczu nie otworzyl jedynie steknal bo go do cycka przystawilam a za oknem sasiedzi strzelali petardami itp a on nie reagowal. to tak jak matka sie martwi ze dziecko w dzien nie zasnie bo za oknem graja w pilke a dziecko spi w najlepsze tylko matka sie wkurza:))takze nie powinno byc zle..no chyba ze dzecko przyzwyczajone do idealnej ciszy jak spi to wtedy moze byc problem, ale pewnie Wy bedziecie bardziej przewrazliwieni niz dziecko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje za słowa otuchy, a to że sie martwie to tak już mam!! Wszystkiego dobrego w nowym roku!!
moja mała pierwszego sylwestra spędziła z nami, obudziła się przed 12:00 jak zaczeli strzelać i patrzała z nami przez okno, potem zasneła normalnie. W tym roku chcieliśmy gdzies wyjść, ale moja mama się boi że ona się obudzi w nocy i bedzie za mną płakać i ona sobie nie poradzi no i w związku z tym (i kilkoma innymi sprawami) znów zostajemy w domu
Marysia to normalne, ze sie martwisz mysle, ze kazda z nas przechodzila to za pierwszym razem:))ale nie taki diabel straszny jak zreszta ze wszystkim.oby dziecko spalo jak susel do samego rana:)
Ladnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry