Widok

Notorycznie zatykające się ucho- co robić?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny nigdy nie miałam problemów z uszami, aż do niedawna. Od jakiegoś czas po umyciu głowy i dostaniu się wody do ucha, notorycznie mi się ono zatyka i przez kilka dni za cholerę nie mogę go odetkać :( Czy któraś z Was miała może taki problem?Bo nie bardzo wiem, co mam z tym zrobić a bardzo mi to przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Udaj sie do lekarza pierwszego kontaktu lub laryngolog prywatnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Objawy które opisujesz wskazują że zrobił ci się w uchu korek z woskowiny. Samo nie przejdzie. Idź do larynologa na czyszczenie. Zabieg jest niezwykle prosty i bezbolesny. Dużą szczykawkę napełnia się letnią wodą , którą pod ciśnieniem wlewa do ucha. Za chwilę w miseczce którą trzymasz na wysokości szyi znajdzie się to wszystko co przeszkadzało ci w uchu.
Jeszcze jedno, korki woskowinowe to rzecz normalna nie ma się czego wstydzić - nie mają nic wspólnego z brakiem higieny.
powodzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam http://www.bangla.pl/opinie/p17030/capeypharma-olivocap-olivax

Do czyszczenia uszu, a także żeby woda nie zalegała(basen, mycie głowy).

Swego czasu 2 m-ce męczyłam się z zatkanymi uszami - to miało związek z zatokami. Leczyłam kroplami do nosa(podawane jak "wisiałam" głową w dół) - bo tam powstawał jakiś ucisk w uszach i przez to niedosłuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.suho.pl/krople_su_ho.html

ja mam podobne objawy po basenie, po którym często zatykają mi się uszy u mnei sprawdziły się krople do uszu, przetestowałam krople lix i był to dobry wybór, krople dały radę, szybko odetkały uchu dzięki czemu znowu czułam sie komfortowa mogąc normalnie słyszeć, więc warto zainwestować w krople jesli komuś regularnie zatykają się uszy.
Mnie z kolei przytrafilo sie cos takioego na wakacjach, po dwoch dniach kapieli ucho sie zatkalo i zaczelo do tego bolec, ale tez na szczescie w zabranej apteczce mialam kropelki lic i cale szczescie bo od razu zakropilam i nie mialam zmarnowanych wakacji na jezdzenie po lekarzach za granica

dobrze, że miałaś pod ręką te krople Lix i Ci pomogły, bo niestety na urlopie ciezko przewidziec różnegorodzaju sytuacje i można nawet sobie popsuć urlop, dobrze że o tym piszesz bo przede mną urlop i spakuję je do apteczki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja córka tez zawsze zaczyna chorobę od gardła, katar i zaraz kaszel. Jakiś czas temu podawałam jej entitis. Zaczęłam stosować probiotyk w listopadzie syrop i od tej pory córka nie chorowała oprócz lekkigo kataru, który zresztą szybko przeszedł.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry