Widok

Nowa Kadencja - Nowa Gmina?

Naszła mnie pewna refleksja patrząc na rozkład głosów. Czy to nie jest trochę tak, że wybierają nam Wójta typowo rolnicze wioski po paręset mieszkańców? Gdzie Kalkowski ma duże poparcie bo nie mają oni zbyt wielkich wymagań. Bojano to zupełnie inny charakter miejscowości i mamy inne potrzeby co do zarządzania miejscowością. Niestety bez podziału administracyjnego będziemy tkwić w letargu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Polecam wejść na przeglądarkę. Tutaj to rozmawia że są 4 max 5 osób pewnie jeszcze nie z Bojana. Szkoda czytać to wszystko to kabaret. Dobrze że już cisza i wybory zaraz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wprowadzajac sie do Bojana 2 lata temu jedna z pierwszych mysli bylo zeby odsunac Kalkowskiego od wladzy. Stan drog oraz brak inwestycji jasno to pokazal. Natomiast aktualnie nie potrafie znalezc powodu aby glosowac za Pawlem Dolkowskim. Kompletnie niczym mnie nie przekonal, nie ma wogole charyzmy. Dobil mnie zreszta informacja ze jak zostanie wojtem to nie beda dzielone pieniadze wzgledem ilosci mieszkancow wiec dla Bojana nic sie nie zmieni zbytnio. Wybor jest beznadziejny i nie wierze, ale chyba moj poglad sprzed 2 lat sie zmienil. Przy tym ukladzie rady gminy moze nie bedzie tragedi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co roku jest... co roku. Tylko nikt tego nie fotografował jak teraz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ani Sołtysowi ani Wójtowi. To obowiązei gminy. A ze robią sobiw przy tym zdjecia... cóż oni sie promują tak jak inni ...jedni jeżdzą z plakatmi po wsi inni zarzucają internet pierdołami... taki czas
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takiej aktywności to dawno nie było w naszej pięknej miejscowości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak masz racje, oczywiście że na wiosnę, oczywiście, że się cieszę z tego tytułu, ale nie wiem komu podziękować czy sołtysowej (bo to na jej wniosek), czy wójtowi. I oczywiście notoryczny deszcz od kilku dni to akurat idealna pora na takie porządki. Szkoda, że jak chcieliśmy równania dróg, to ciągle było echo i odpowiedź, jak warunki pozwolą. To taki mały szczegół.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ten komentarz na tej wrzutce, z zdjęciami ze sprzątania Warszawskiej że prace są robione terminowo. Nigdy takich komenatrzy nie było a teraz nagle się pojawiają. Robienie z ludzi idotów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale projekt nowej hali w Bojanie piękny :)

Z calym szacunkiem, pomyśl kiedy mają sprzątać, jak nie na wiosnę?! W zimie? Jak duża jest gmina? mniejsza czy większa niz np.: Gdynia? Robią to jaki każdą rzecz jedna po srugiej w całej gminie ... żaden cud. Ty to tak odbierssz bo tak Cię nastawiono. Bojano nie jest same w gminie są 23 sołectwa i w każdej należy remontować i sprzątać . To ze u nas nic sie dzieje to znaczy ze robia to gdzieś indziej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tak wszedzie panuje zaklamanie, to fakt. Dzis/wczoraj soltys chwalila sie sprzataniem wzdluz wybickiego na jej (jak to podkreslila) wniosek do powiatu, a dzis ta role przypisal sobie wojt na stronie gminy szemud, ze gpk dziala w porzadkowaniu drog. Az sobie wyrywaja te wszystkie zaslugi, jeden, drugiemu. Jedyne co cieszy, ze ktos wkoncu ta droga sie zajal. A ze teraz sa dni cudow, co cud nastal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moze i przegral kto wie, ale zakłamania jest tu sporo. Odkłamywanie zaklętej tu rzeczywistości to czysta przyjemność.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie. Kalkowski i tak już przegrał te wybory.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

może spotkacie się gdzieś przy kawie, wymienicie swoje poglądy, raptem jest was kilkoro. produkujecie się na forum, to nic już nie zmieni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nieładnie tak oskarżać bezpodstwnie. Wiem, brak argumentów boli, można to zmienić godząc się z faktami, przeprosić. Nie jest ujmą zrozumieć swój błąd, ale w nim tkwić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No jak Tobie cwaniakowanie odpowiada to nie będe kontynuował dyskusji, Z krętaczami nie rozmawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

W granicy prawa, to różnica. Podejście jest oczywiste, nikt nie klaszcze ale oddziela prawde od fałszu. To Ty go chcesz na siłę dyskredytować, nie ja. Ja go nawet nie wybielam. Piszę jak jest. Ty wypaczasz ogląd.

Nie rozumiem dzisiejszej nagonki na pabią Bubacz. O filmiki z budowy dróg? Przecież jest soltysem, wnioskowała o utwardzenia... i co tylko wójt ma spijać śmietankę? Zaznaczam pełni funkcję Sołtysa Bojana i zapewne występuje tam pełniąc taką funkcję.
Przypisywanie jej związku z RK jest bezzasadne... rozumiem że Ci co chcą Pana Pawła za wójta mają ból du.y, zalecam maść, specjalnie do tego typu dolegliwości ...do nabycia w aptekach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do czego miał prawo.... i znowu to samo. Facet cwaniakuje na granicy prawa, a Wy mu jeszcze klaszczecie. Z takim podejściem w tym kraju nigdy nie będzie lepiej....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani Antosik występuje w filmach pana D czy komentuje mnóstwo na FB. A Pani Bubacz zero komentarzy na fb tylko informacje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niejaka pani Bubacz nigdy nikogo nie popierała i zawsze była kandydatem niezależnym ... ;-);-) Jak by ktoś nie wiedział o co chodzi to może by uwierzył ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Bojano

Przyłączenie Bojana do Gdyni (161 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

do góry