Widok

Nowa Lęborska od Górskiego

CZy tkos widzial plany dotyczace nowej budowy Górskiego przy Lęborskiej bo na strone sa tylko opisy a juz biura nieruchomosci sprzedaja mieszkania. Podobno chca postawic az 5 budynkow do 7 pietra. Gdzie one sie zmieszcza na tym terenie po starej przychodni sportowej. Stracimy przestrzen i bede sobie z sasiadem piatke przybijala przez okno. Masakra.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Proponuję w takim razie, wyspę bezludną, ... może gdzieś na Pacyfiku?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak sie niektorych ludzi spotyka to bym postawil warte i jeszcze czolg w garazu. Zasieki tez by sie na niektorych mistrzow parkowania przydaly.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

poważnie? ... osiedle nie będzie całkowicie grodzone? ... dramat !!!
Może uda się przekonać rząd, aby na terenie waszego osiedla zorganizować chociaż jakąś mini bazę wojskową?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

*** Przyjedz, pochodź po klatkach schodowych, zejdź do hali. Akustyka dobra pomiędzy sąsiadami na piętrze. Góra-dół słychać sąsiadów z kanałów wentylacyjnych ale fizyki nie przeskoczysz. Ścianki działowe na szczecie silka. - Deweloper narzuca swojego dostawce na prąd - ergo energy. Brak możliwości przejścia do Energi. Hala garażowa z możliwością aut LPG co jest plusem, lecz nie jest ocieplona. Osiedle nie będzie całkowicie zamknięte, będzie szlaban, a nie brama, co jest dla mnie dramatem. Z internetem nie ma problemów trzech operatorów, którzy konkurują z cenami (przez co nie jest drogo).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy jest ktoś w stanie obiektywnie się wypowiedzieć na temat inwestycji. Sam już nie wiem co mam myśleć, umowa podpisana, ale nie wiem czy się jednak nie wycofać. Jak wygląda kwestia izolacji akustycznej lokali? na starych inwestycjach górskiego podobno był dramat. Jak wygląda kwestia jakości mieszkań, słyszałem, że tynki i zaprawy używane przez tego dewelopera to najtańszy syf Będę wdzięczny za wszelkie informację
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie prawo fizyki.
Ciepłe powietrze jest lżejsze i unosi się ku górze, a zimne lżejsze ku dołowi. :)
Partery są tańsze na starcie, a droższe i bardziej uciąźliwe w dalszej eksploatacj.
Takie życie ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też mamy mieszkanie na parterze i jest bardzo zimno od garażu wiele tempertatura na klatce jak na zewnątrz na pozostałych piętrach sauna muszą coś z tym zrobić za mały grzejnik brak grzejnik za klatce do hali i ciekawi mnie izolacja . Koleżanka z nadzoru musi żebyśmy sprawdzili plany ocieplenia bo tak nie może być , że odkręcimy grzejniki na 6 i będziemy płacić i jeszcze za ogrzewanie klatki 50zł (chyba za zimne lodowate powietrze albo za saune na górze oni nie muszą odkręcać ogrzewania otworzą drzwi na klatkę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na tym forum ktoś napisał ile czynsz wychodzi. Mi w wielkiej płycie (bez funduszu remontowego wychodziło drożej)
Oczywiście nie liczę opłat za hale garażową bo za wygodę się płaci.
Jako mieszkaniec tego osiedla mogę powiedzieć, że mamy podpisać umowę o energie elektryczną z Ergo Energy, a chciałbym w energii.

Podobno 400zl to drogo jak za kawalerke

O dzieki info. Jaki jest czynsz?

Problemy i opinie mieszkańców o osiedlu znajdziesz na http://www.nowaleborska.pl/

Mareczku

Windę słychać ,ale nie uciążliwie.Bardziej wszystkich mieszkańców, którzy pod twoimi dzwiami się schodzą.Obcasy pań ,chichy i głośne rozmowy itp.Ale każdy ma inną wrażliwość.

Proszę o rozreklamowanie tego forum u sąsiadów. Bo jak nakleiłem info o nim w windzie w sobotę wieczorem to już w niedziele z rana jego nie było.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

super
A co to ma do rzeczy?

polecam

Hej,

Też wkrótce będe nowym mieszkańcem osiedla, a konkretnie budynku B5. Pomyślałem, że przydałoby się forum, więc stworzyłem dla łatwości komunikacji.
http://nowaleborska.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi sie, ze ktos mogl wcisnac przycisk ppoz na klatce przy wejsciu bo cos akurat tam montowali i sprzatali albo typowy test. Pare razy widzialem opadniete kurtyny ppoz w garazu. To chyba powiazane. Wydaje mi sie, ze wyciag odpalili z garazu pod B3 i slychac wentylator az z dachu tego bud. A halas niesie sie przez echo po calym osiedlu.

No właśnie, te nieszczęsne alarmy, czasami zdarza mi się pracować z domu i w tym miesiącu były już dwa alarmy p.poż. czy ktoś ustalił przyczynę? Wentylacja na maxa głośno dzisiaj w sasiednim budynku, w hali garażowej B3 to samo. Niestety brak konkretnej osoby od 'administrowania' wszystko idzie na adres reklamacje. Trzeba założyć szybko wspólnotę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0