Widok

Nowa Lęborska od Górskiego

CZy tkos widzial plany dotyczace nowej budowy Górskiego przy Lęborskiej bo na strone sa tylko opisy a juz biura nieruchomosci sprzedaja mieszkania. Podobno chca postawic az 5 budynkow do 7 pietra. Gdzie one sie zmieszcza na tym terenie po starej przychodni sportowej. Stracimy przestrzen i bede sobie z sasiadem piatke przybijala przez okno. Masakra.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wymóg UE to utrzymanie temperatury powietrza 16 stopni, więc kaloryfery muszą mieć ograniczniki na min. 2 stopień.

To jest od 3 lat, więc jeśli pustostany cię nie grzeją, to cię chłopie ktoś na grubą kasę za metr zrobił w jajo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam mama zamiar kupić mieszkanie w bloku B 4 -dwupokojowe to przy windzie czy ktoś może coś mi powiedzieć na temat tego mieszkania -czy na przykład nie słychać windy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie ma szans abyś słyszał/a windę bo są to windy cichobieżne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam ścianę łóżka przy szybie od windy. Nic nie słychać. Słychać jak drzwi otwierają się od windy na klatce. Słychać sąsiadów w pionie z przewodów wentylacyjnych co jest normalne w nowym budownictwie. Jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłam mieszkanie w bloku B3 i jest sporo usterek, jak to u pana wyglądało?

U mnie też było sporo usterek. Co do prostych ścian to zawsze się znajdzie coś. Ja jakoś nie wierze w idealność żadnego dewelopera. Szkoda, że to się dzieje w mieszkaniu w tej cenie. Co do usterek to: brzydkiej jakości spawy na poręczach na balkonie, pływające płytki na balkonie, brak pionów w narożnikach. Ale co nie mogę powiedzieć na każdą reklamacje ktoś dość szybko przychodził. Co mnie denerwuje to fakt, że części wspólne są słabo wykończone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mieszkam na parterze, ale zastawia mnie izolacja od garażu podziemnego bo dość mocno ciągnie od podłogi.

Dzisiaj chyba puścili wyciąg ppoż bo na osiedlu i w okolicach chuczy od wentylacji.

Poza tym wszystko ok. Troche zimno bo ściany nie dogrzane i plac budowy dookoła. Hałasu od windy nie ma, tylko tak jak kolega wspomniał z wyciągów went.

Jeszcze brama troche piszczy przy otwieraniu, ale ostre mrozy były i ma sie pojawić serwis.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie, te nieszczęsne alarmy, czasami zdarza mi się pracować z domu i w tym miesiącu były już dwa alarmy p.poż. czy ktoś ustalił przyczynę? Wentylacja na maxa głośno dzisiaj w sasiednim budynku, w hali garażowej B3 to samo. Niestety brak konkretnej osoby od 'administrowania' wszystko idzie na adres reklamacje. Trzeba założyć szybko wspólnotę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi sie, ze ktos mogl wcisnac przycisk ppoz na klatce przy wejsciu bo cos akurat tam montowali i sprzatali albo typowy test. Pare razy widzialem opadniete kurtyny ppoz w garazu. To chyba powiazane. Wydaje mi sie, ze wyciag odpalili z garazu pod B3 i slychac wentylator az z dachu tego bud. A halas niesie sie przez echo po calym osiedlu.

Hej,

Też wkrótce będe nowym mieszkańcem osiedla, a konkretnie budynku B5. Pomyślałem, że przydałoby się forum, więc stworzyłem dla łatwości komunikacji.
http://nowaleborska.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam
A co to ma do rzeczy?

super

Proszę o rozreklamowanie tego forum u sąsiadów. Bo jak nakleiłem info o nim w windzie w sobotę wieczorem to już w niedziele z rana jego nie było.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Windę słychać ,ale nie uciążliwie.Bardziej wszystkich mieszkańców, którzy pod twoimi dzwiami się schodzą.Obcasy pań ,chichy i głośne rozmowy itp.Ale każdy ma inną wrażliwość.

Mareczku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problemy i opinie mieszkańców o osiedlu znajdziesz na http://www.nowaleborska.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O dzieki info. Jaki jest czynsz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno 400zl to drogo jak za kawalerke

na tym forum ktoś napisał ile czynsz wychodzi. Mi w wielkiej płycie (bez funduszu remontowego wychodziło drożej)
Oczywiście nie liczę opłat za hale garażową bo za wygodę się płaci.
Jako mieszkaniec tego osiedla mogę powiedzieć, że mamy podpisać umowę o energie elektryczną z Ergo Energy, a chciałbym w energii.