Widok

Nowa Restauracja

Witam widzie opinie podzielone szkoda tylko ze tak malo wyrozumialych osob mimo że pewnie wiekszosc to konkurencja na jedzenie nie mozna narzekac bo karta jak na bojano jest wrecz mega dobra porcje sa w sam raz a to ze ktos wychodzi glodny nie mowiac tylko wypisujac to trzeba miec tupet bo napewno kazdy w domu zrobil by lepsze haha a co do kelnerek moze troche wiecej zrozumienia staraja sie jak moga a to ze podaly cene z tableta to widocznie te osoby sie na to zgodzily wiec takie komentarze to sa bez sensu trzeba bylo mowic ze sie chce paragon a nie teraz pisze takie rzeczy wszyscy co tak zle komentuja napewno byli obslugiwani byli w kazdej jednej gdzie technologia tam zatrzymala sie na kartkach . Wiec moze troche wyrozumialosci gdy bylo to dopiero 2 dzien otwarte kochani ;*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jeżeli płacisz za złe wykonana usługę albo towar z defektem jesteś wyrozumiały. Można oczywiście mieć wyrozumiałość do kelnerek bo pierwsza praca, do obsługi itp. Ale jedzenie płacisz za to swoje ciężko zarobione pieniądze więc wymagasz co w tym dziwnego.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy prowadzeniu jakiejkolwiek działalności jest obowiązek wystawiania paragonu za sprzedaż czy usługę itp.
Jeśli tego nie robi i jawnie namawia - sugeruje inną formę typu pokazanie ceny z tabletu . No to faktycznie można to podciągnąć pod.......
A to jest ewidentnie błąd właścicieli. Zdrowa konkurencja ha ha ha.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anonimowy Anonim. Tak. Tak najprościej kogoś zniszczyć. Tak zachowują sie małe złośliwe ludziki. Może tak miłej byłoby na początek pare słów wsparcia . A jeśli krytyka to bezpośrednio do właścicieli a nie pod pseudonimem na forum żeby komuś dołożyć . Ale do tego potrzeba odwagi a anonimowo łatwiej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ada tu anonim co da że się podpiszę Stefan ,Jerzy czy J-23 co to zmieni.
Opinia jest opinią .
Ja wyciągam wnioski z napisanych postówa jest ich trochę, nie myl tego z krytyką.
Mój dawny przełożony mawiał ..."niema lepszej motywacji jak dobra z**bka na dzień dobry "... samo życie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

do "nieważne kto" sam piszesz o anonimowości a nie przedstawiłeś się... po drugie z twojej wypowiedzi niewiele można zrozumieć, przepraszam ale piszesz bardzo chaotycznie, rozumiem że prawdopodobnie jesteś jednym z właścicieli naszej nowej restauracji i jej niepowodzenie bardzo Cię boli ale to nie wina ludzi komentujących. Tak jak już ktoś zauważył - wystawienie paragonu to Wasz absolutny obowiązek! za zatrudnianie kelnerek bez doświadczenia które nawet nie miały kiedy się przeszkolić Wy również ponosicie odpowiedzialność! Wysokie ceny w stosunku do jakości to kwestia gustu i tolerancji (głównie portfela). Dla mnie troszkę falstart.
Nie pisze tego z jakiejkolwiek złośliwości, to tylko moja opinia i życzę Wam wszystkiego dobrego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam sie z Toba Kola, jak pisze swoja opinie rzetelnie ze jedzenie niedobre slaba obsluga i brak paragonu to ze hejt....dobra ..jedzenie bylo pyszne obsluga znakomita a paragonow dostalem tyle ze mi z kieszeni wypadaly ogolnie restauracja na poziomie Michelin ...teraz jest uczciwie rzetelnie i bez hejtu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może na te pierwsze dni trzeba było jakieś promocje cenowe przygotować, jeśli nie do końca się było przygotowanym....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zdumiewające , że jak w soczewce nasza miejscowość odzwierciedla mentalność polską. To w zasadzie przesądza, że nikomu nie chce się angażować w lokalną politykę. Każdy chce mieć spokój a nie falę hejtu.
Gastronomia to niewdzięczny i ryzykowny "kawałek chleba". Wiem bo mam w rodzinie.
Czytam te złośliwe i ironiczne uwagi ideałów chodzących po ziemi jak rozumiem.
Dość tchórzliwe zważywszy, że uwagi i niedociągnięcia są opisane tu na forum a nie bezpośrednio do właścicieli. Gdyby choć były w bardziej życzliwej formie...
Ludzie wydali pieniądze na urządzenie całkiem miłego miejsca.
Byłam pierwszego dnia, zupełnie przypadkiem, zjadłam niezłą sałatę a moja siostra znakomitą rybę. Dostałyśmy wino i czekadełko, którego nie zjadłam bo jestem wege oraz ciasto na zakończenie w ramach dobrego początku.. Są niedociągnięcia ale jak to mówią pierwsze koty za płoty.
Można bez hejtu i bardziej życzliwie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

hejt hejtem, ale jeżeli mówimy o polskiej mentalności,to może warto powiedzieć, że przyzwolenie na nie wystawianie paragonów/faktur/rachunków jest akceptacją kradzieży (zatrudnianie na czarno, oszukiwanie w kwestiach podatkowych,zus itp, itd to okradanie współobywateli i państwa). W krajach rozwiniętych, do których aspirujemy, nawet jeżeli ma to miejsce, traktowane jest jako przestępstwo/wykroczenie a nie jako hejt i niesprawiedliwa krytyka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Als, czas napisać donos do US ;) hmm a rząd nie okrada podatników ? dobrze gospodaruje ? a służba zdrowia super działa ? błędne koło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozumiem te aspiracje do cywilizowanego świata a nawet to obywatelskie wzmożenie rozumiem, ja dostałam paragon więc nie sądzę żeby chcieli oszukiwać, raczej kładę to na karb nieopierzonej/nieogarniętej/niedoświadczonej/zagubionej/bezmyślnej (jak zwał tak zwał) kelnerki. Można było dać znać właścicielom i po sprawie. Mnie tylko wkurza to wzajemne nakręcanie tutaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze raz : nie chodzi o hejt czy donosicielstwo czy nierozgarniętą kelnerkę. Każdy pracownik przed rozpoczęciem pracy przechodzi podstawowe szkolenie i zna zakres obowiązków. W przypadku kelnerki paragon jest tak samo ważny jak uśmiech i miła obsługa i piszę to dlatego, że lepiej edukować i przypominać, bo wystarczy, że konkurencja złoży właśnie donos...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się że technologię trzeba wykorzystywać, jak najbardziej, ale trzeba też pamiętać, że nie zastąpi ona elementarnych podstaw gastronomii, kompetencji, fachowości i dobrego smaku czego oczywiście życzę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (55 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

Droga za 21 mln zł w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Tak, tak.... a wiecie gdzie? No zgadnijcie... tak. W Kielnie. Droga, która poprawi komfort i...

do góry