Widok

Nowa letnica Gdańsk

Inwestycje i deweloperzy Nowa Letnica Letnica Temat dostępny też na forum:
Robyg niedlugo zacznie budować Nowa letnice i mam pytanie,czy polecacie tam mieszkania i tego dewelopera?dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej jak do nich jutro zadzwonisz, my też kupiliśmy w D i umowę podpisaliśmy pod koniec lipca. Z tego co pamiętam to był mail przypominający o umawianiu się z notariuszem bodajże do 15.09.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak chodzi o umowę deweloperska, zabrakło mi słowa :) budynek D już w sierpniu ? Nam przy kupnie mówili, że najszybciej koniec września

Chodzi o umowę deweloperską? My podpisaliśmy już w sierpniu. Żeby się umówić, trzeba się kontaktować z biurem obsługi na Morenie. Biuro sprzedaży w Letnicy nie ma a z tym już nic wspólnego. A żeby złożyć wniosek o kredyt w banku, trzeba mieć już podpisaną umowę deweloperską. My kredyt załatwialismy samodzielnie, bez pomocy doradcy.

Niech Pan sam zadzwoni lub podjedzie do nich na Letnice . Napewno podpowiedzą co i jak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, kupiłem tam mieszkanie w budynku D czy ktoś ma już informacje kiedy będą podpisywać umowy już z załatwianiem kredytu itd ? Bo miało być we wrześniu a tu cisza... Chyba że mam do nich sam zadzwonić?

My z budynku B dostalismy meila z informacja od Robyga ze mamy zadzwonic pod dany numer i sie umówic na termin do notariusza. Nie bylo zadnego problemu..

Nie znam sie na forach internetowych, ale zdecydowanie dzieki temu moglibyśmy swobodniej się komunikować (my jako przyszli mieszkańcy). Czy ktos z budynków B lub C podpisywał już umowę u notariusza? Kiedy planujecie się umówić? Pytam, bo tego tez nie mogłam się dowiedzieć...
Nie chcę w tym miejscu konkretnie wskazywać osoby z biura, może też przeglądają to miejsce...

To już chyba taki urok Robyga ... przed podpisaniem umowy telefony 3-4 razy w tygodniu z ofertami, propozycjami spotkań itp.
Po podpisaniu 'entuzjazm' spadł, całe załatwianie kredytu, praktycznie na własnej głowie, dowiadywanie się czy już itp.
Teraz z wyceną i akceptacją zmiany aranżacji z kierownikiem budowy 'bujamy się' już ponad 1,5m-ca ... za chwilę będzie zamknięcie stanu surowego budynku A... a tu cisza, można się przypominać mailowo co tydzień ale bez odzewu... dramat !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytam, bo ja próbowałem, ale bez żadnej odpowiedzi ze strony portalu.

Z kim macie problem (jeśli można wiedzieć), bo my również nie do końca jesteśmy zadowoleni z kontaktem po podpisaniu umowy.

Nie, ale uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie :)

Być może osoby, które już zarezerwowały tam mieszkanie, mogłyby coś podpowiedzieć.
Od samego początku mam ciężki kontakt z osobą z biura pomimo faktu, że już podczas pierwszej wizyty byliśmy zdecydowani na zakup. Wcześniej nie było z wszystkim problemu (kwestia aranżacji), a teraz okazało się, że jednak są.

A które mieszkanie, jeżeli można zapytać? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

próbował ktoś założyć forum Nowej Letnicy na mojeosiedle.pl ?

Mieszkanie zarezerwowane w bud. E
Centralnie polozony budynek ale tak chcielismy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś zdecydował się na mieszkanie w budynku E?

Obok terenu Robyga bedzie kolejna inwestycja.teren wykupił deweloper Atal na 800 mieszkań . Jednak to nie na tym terenie co ma byc " podobno " park i amfiteatr o którym mówili nam przy kupnie mieszkania

Wg tego planu zagospodarowania mieszkania plus wcale tak blisko nie będą... dużo bliżej są aktualne budynki TBS i lokalne budynki po rewitalizacji gdzie sąsiedztwo też raczej 'szemrane'

A sąsiedztwo falowcow na Przymorzu nie ma złego wpływu na okoliczne inwestycje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ostatnio na 3miasto były jakieś mapki dla tego rejonu, z mapek tych wynikało, że w tym rejonie całkiem spory teren miasto ma przeznaczyć pod program "mieszkania plus", nie mam nic do mieszkań socjalnych ale z reguły sąsiedztwo mieszkań socjalnych wpływa negatywnie na wartość mieszkań komercyjnych.

http://www.gdansk.pl/zagospodarowanie-przestrzenne/plany,0509
To chyba to. Jeśli dobrze odczytuję, rzeczywiście ma być jakiś teren zielony, ale nie bezpośrednio po drugiej stronie ul. Starowiejskiej, tylko trochę dalej. Jeśli te tereny nie należą do Robyga, to nie od nich zależy co tam będzie. Ale wiadomo, że chcieli zachęcić do kupna mieszkania :)

To powinny być plany zagospodarowania jeżeli miasta.