Widok

Nowa letnica Gdańsk

Inwestycje i deweloperzy Nowa Letnica Letnica Temat dostępny też na forum:
Robyg niedlugo zacznie budować Nowa letnice i mam pytanie,czy polecacie tam mieszkania i tego dewelopera?dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A które mieszkanie, jeżeli można zapytać? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, ale uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie :)

Być może osoby, które już zarezerwowały tam mieszkanie, mogłyby coś podpowiedzieć.
Od samego początku mam ciężki kontakt z osobą z biura pomimo faktu, że już podczas pierwszej wizyty byliśmy zdecydowani na zakup. Wcześniej nie było z wszystkim problemu (kwestia aranżacji), a teraz okazało się, że jednak są.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytam, bo ja próbowałem, ale bez żadnej odpowiedzi ze strony portalu.

Z kim macie problem (jeśli można wiedzieć), bo my również nie do końca jesteśmy zadowoleni z kontaktem po podpisaniu umowy.

To już chyba taki urok Robyga ... przed podpisaniem umowy telefony 3-4 razy w tygodniu z ofertami, propozycjami spotkań itp.
Po podpisaniu 'entuzjazm' spadł, całe załatwianie kredytu, praktycznie na własnej głowie, dowiadywanie się czy już itp.
Teraz z wyceną i akceptacją zmiany aranżacji z kierownikiem budowy 'bujamy się' już ponad 1,5m-ca ... za chwilę będzie zamknięcie stanu surowego budynku A... a tu cisza, można się przypominać mailowo co tydzień ale bez odzewu... dramat !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie znam sie na forach internetowych, ale zdecydowanie dzieki temu moglibyśmy swobodniej się komunikować (my jako przyszli mieszkańcy). Czy ktos z budynków B lub C podpisywał już umowę u notariusza? Kiedy planujecie się umówić? Pytam, bo tego tez nie mogłam się dowiedzieć...
Nie chcę w tym miejscu konkretnie wskazywać osoby z biura, może też przeglądają to miejsce...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My z budynku B dostalismy meila z informacja od Robyga ze mamy zadzwonic pod dany numer i sie umówic na termin do notariusza. Nie bylo zadnego problemu..

Witam, kupiłem tam mieszkanie w budynku D czy ktoś ma już informacje kiedy będą podpisywać umowy już z załatwianiem kredytu itd ? Bo miało być we wrześniu a tu cisza... Chyba że mam do nich sam zadzwonić?

Niech Pan sam zadzwoni lub podjedzie do nich na Letnice . Napewno podpowiedzą co i jak.

Chodzi o umowę deweloperską? My podpisaliśmy już w sierpniu. Żeby się umówić, trzeba się kontaktować z biurem obsługi na Morenie. Biuro sprzedaży w Letnicy nie ma a z tym już nic wspólnego. A żeby złożyć wniosek o kredyt w banku, trzeba mieć już podpisaną umowę deweloperską. My kredyt załatwialismy samodzielnie, bez pomocy doradcy.

Tak chodzi o umowę deweloperska, zabrakło mi słowa :) budynek D już w sierpniu ? Nam przy kupnie mówili, że najszybciej koniec września

Lepiej jak do nich jutro zadzwonisz, my też kupiliśmy w D i umowę podpisaliśmy pod koniec lipca. Z tego co pamiętam to był mail przypominający o umawianiu się z notariuszem bodajże do 15.09.

Witam, a jest ktoś z budynku C ? U nas umowy chyba dopiero do końca października

Ja też z budynku B i nie dostałam żadnej informacji mailowej. Byłam 2 tyg temu w biurze i mówili, że mam napisać kiedy pasuje, to umówią termin u notariusza...

Czy ktoś z budynku A wie kiedy będzie płatność transzy za stan surowy otwarty?

Kiedy macie odbiór budynku A ?

31.05 jest zgłoszenie do odbioru. A kiedy zaczną się odbiory dla mieszkańców i ile to potrwa, to może ktoś inny się wypowie, bo ja nie mam pojęcia

No ciekawe ile to potrwa. Bedziecie dawac znać. My mamy budynek B na 31 sierpnia ma byc ukonczona budowa,tak podali w akcie notarialnym a odbiory wrzesień.

Macie odbiór w czerwcu a wasz budynek A juz jest na dzień dzisiejszy zbudowany do 5 pietra.. My mamy B odbiór na wrzesien, to zaledwie 3mc róznicy a tam nie ma nic.. Tylko fundament.. Ciekawe.

Też się zastanawiam jak to będzie z budynkiem B, ostatnio byłam popatrzeć jak się ma budowa. Ale bądźmy dobrej myśli!
Pytanie mam jeszcze z innej beczki - ile kosztuje wizyta u notariusza?

Około 400 zl pierwsza wizyta. Nie pamietam dokladnie. Potem po odbiorze kolejna wizyta około 2800 zł.. My juz płacimy drugą transze za budynek B takze powinna budowa ruszyć :-)