Widok

Nowa rama

Witam! Poszukuje nowej ramy 21 calowej powiedz do ok 500 zł, oczywiście chodzi o rame do MTB :) Już w zeszłym roku się przymierzałem do kupna ale nie było na to środków finasowych. Mam na oku obecnie takie ramy:
Accent El Nino
Accent Inferno
Accent Via Montant
Author Vision
Author Traction
Fort Basic

Z góry dzięki za rady :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapomniałem dodać, że pierwszą warstwą nie było włókno węglowe, tylko szklane. Właśnie z powodu jakichś niepożądanych reakcji między alu, a włóknem węglowym.
Nie próbuje udowodnić, że jest to najlepszy sposób na naprawę ramy alu, tylko w moim przypadku był to jedyny sposób, który by zadziałał i jedyny sposób, abym miał na czym jeździć. Jak zdobyłem inną ramę, to tą naprawianą oddałem koledze, który na niej jeździ już chyba 2 lata i nic złego sie nie dzieje. Piszesz tylko o teorii, a ja to znam z praktyki...

www.trek.gd.pl
spoko :)
teraz jest rozmowa forumowiczów z niższej półki...
Naprawde tok myślenia niektórych ludzi z tego forum mnie przeraża...ilu z nich żyje w nieświadomości i oszukuje samych siebie :|
Dobra wróćmy do temtu szukam ramy do ok. 600 zł. Co macie dla mnie?
bierz Author Vision
bierz treka od michfela
Jakbym miał już te 600 zł... to wyszperałbym jeszcze stówkę i kupił Cube :)

--
Ogłaszam, że macie czas do wspólnej decyzj do ok kwietnia bo wtedy jakos mi powinni zwrocic podatek :) i bede mial kase
Mary$ napisał(a):

> Ogłaszam, że macie czas do wspólnej decyzj do ok kwietnia bo
> wtedy jakos mi powinni zwrocic podatek :) i bede mial kase

uważaj, po celnikach zastrajkują pracownicy skarbówki i tyle będzie z twojej nowej ramy ;-)
Tak, by zakupic cos w dobrej cenie w Kwietniu to bedzie juz za pozno...na Twoim miejscu bym sie pospieszyl i dokonal zakupu maks do konca Lutego...teraz w sklepach rowerowych maja taki "ruch", ze mozna spokojnie negocjowac warunki zamowienia :> & zaoszczedzic i to sporo...i nie kupuj w normalnym sklepie, bo tam niestety dodatkowo przycinaja - polecam internet (bikestacja.pl, centrumrowerowe.pl, itd...)

jesli chodzi o Accenta, to raz siedzialem na jednym takim rowerku i cos mi tam sie nie podobało w samej pozycji-jak sobie przypominam, jabym mial na tym sprzecie puscic klamki i ostro zjezdzac z stromej gorki, to bym byl niezle p******y :) no ale to moje subiektywne odczucia....

Jesli chodzi o w/w treka, to jesli jest on w dobrym stanie, to go kup - ale!!! po nizszej cenie, niz Michal sobie zyczy... Michal nie jest typem co jezdzi rowerkiem "po bulki i do koscioła", a dobre opinie kumpli sprzedajacego /dot. tej ramy/ nie sa obiektywne, a jak jest rzeczywiscie to trzeba sie przekonac osobiscie, a nie na forum...od goscia co myka w kilkunastu zawodach/rocznie i kreci 10-15tys w sezonie w zyciu bym nic nie brał, ale.......

Author- a roznie ludziska mowia: jedni, ze: "och, ach", a inni, ze : "syf i porazka", a prawda pewnie jest gdzies po srodku. na pewno wspolczynnik jakosc/ceny jest dosyc dobry, ale jak chcesz wyciagac ze sprzetu 110% to lepiej kupic cos mocniejszego (nowy Trek?)..chociaz znam kilka osob co jezdza na tanszych Authorach (Traction, Vision) i podobno nie ma problemu, chociaz opini o sprzecie np. Ziarna nie brałbym pod uwage w ogole - chłopaczyna zachwala swoj styl jazdy, ktorego nie ma:) , a prawda jest taka, ze wcale duzo nie jezdzi, a co chwile cos mu sie psuje, na koncie ma polamana rame, pobyt w szpitalu i co chwile jakies kontuzje -> Robercie jak tam (tym razem) Twoje kolano ? :>

....najlepiej poprzegladaj w necie zestawienie roznych ram -kiedys widzialem taki ranking, gdzie kazdy komponent rowerowy mial ocene na podstawie kilkuset opini i to chyba bedzie statystycznie najbardziej wiarygodne....
Prawda jest taka, że sprzęt sam nie jedzie nawet ten z najwyższej pułki.
Markuz napisał(a):

> chociaz opini o
> sprzecie np. Ziarna nie brałbym pod uwage w ogole - chłopaczyna
> zachwala swoj styl jazdy, ktorego nie ma:) , a prawda jest
> taka, ze wcale duzo nie jezdzi, a co chwile cos mu sie psuje,
> na koncie ma polamana rame, pobyt w szpitalu i co chwile jakies
> kontuzje -> Robercie jak tam (tym razem) Twoje kolano ? :>

nie widze zwiazku m/y ciekawostkami, ktore tutaj wyglaszasz, a moja opinia o sprzecie. Nigdy nie twierdzilem ,ze posiadam jakis styl jazdy, jak to okreslasz, ani to, ze jezdze duzo czy malo. Jazda rowerem, to tylko jedna z wielu rzeczy ktore lubie robic. Jesli tutaj pisze o czyms, to glownie poruszam sprawy poparte wlasnym doswiadczeniem. To, ze twierdze, ze A.Vision jest ok, to wynika z tego, ze na nim przejechalem sporo km i nie mailem z ta rama zadnych problemow.
Po to jest forum, by podzielic sie z innymi swoimi uwagami.
coz - a ja z kolei mojej ramy Cube, co ma dobre kikadziesiat tysiecy kilometrow, nawet nie mam zamiaru sprzedawac.
Co Ona ze mna przeszla, jak bardzo jest porysowana i jak w dupe dostala to tylko Ona i ja wiemy.
Ale nie mam zamiaru Jej sprzedawac...

Jesli kiedys przyjdzie na to czas to wtedy i tak cena za nia bedzie spora, bo jest pancerna i niezniszczalna :)

pozdrower,
Peter

PS: tak wiec, niekoniecznie rama po jednym sezonie juz nie jest warta uwagi...
natomiast ja w moim " pancernym" DM XC 2.0 dokonałem przykrego odkrycia! Ona pęka!! ;(
do góry