Widok
Nowa rama
Witam! Poszukuje nowej ramy 21 calowej powiedz do ok 500 zł, oczywiście chodzi o rame do MTB :) Już w zeszłym roku się przymierzałem do kupna ale nie było na to środków finasowych. Mam na oku obecnie takie ramy:
Accent El Nino
Accent Inferno
Accent Via Montant
Author Vision
Author Traction
Fort Basic
Z góry dzięki za rady :)
Accent El Nino
Accent Inferno
Accent Via Montant
Author Vision
Author Traction
Fort Basic
Z góry dzięki za rady :)
od 2.5 lat posiadam AuthorVision i uwazam, ze za ta cene to bedzie dobry wybor...ma fajną geometrię - super sprawuje sie w zakretach :) naprawde ciasno mozna je brac, to gwarantuje...ale pamietaj: ma słaby lakier - ale to najmniejsza jej wada, nie jest super sztywna (nawet takiemu amatorowi jak ja udaje sie to wyczuc ), pozatym jak wazysz wiecej niz 85kg i lubisz sie wyżywac po terenie , to sa duze szanse, ze ją szybko złamiesz...
Ziarno napisał(a):
> od 2.5 lat posiadam AuthorVision i uwazam, ze za ta cene to
> bedzie dobry wybor...ma fajną geometrię - super sprawuje sie w
> zakretach :) naprawde ciasno mozna je brac, to gwarantuje...ale
> pamietaj: ma słaby lakier - ale to najmniejsza jej wada, nie
> jest super sztywna (nawet takiemu amatorowi jak ja udaje sie to
> wyczuc ), pozatym jak wazysz wiecej niz 85kg i lubisz sie
> wyżywac po terenie , to sa duze szanse, ze ją szybko
> złamiesz...
Mi wystarczył rok, aby złamać Visiona. Moja waga 75kg.
> od 2.5 lat posiadam AuthorVision i uwazam, ze za ta cene to
> bedzie dobry wybor...ma fajną geometrię - super sprawuje sie w
> zakretach :) naprawde ciasno mozna je brac, to gwarantuje...ale
> pamietaj: ma słaby lakier - ale to najmniejsza jej wada, nie
> jest super sztywna (nawet takiemu amatorowi jak ja udaje sie to
> wyczuc ), pozatym jak wazysz wiecej niz 85kg i lubisz sie
> wyżywac po terenie , to sa duze szanse, ze ją szybko
> złamiesz...
Mi wystarczył rok, aby złamać Visiona. Moja waga 75kg.
www.trek.gd.pl
cześc.jeżeli chodzi o wymienione ramy to najmocniejsza z nich wszystkich jest rama el nino.niższe modele autora są ciężkie i nie koniecznie wytrzymałe.z kolei wyższe modele czasami trzeszczą niewiadomo dlaczego.odkąd jest akcent na rynku jeszcze nie spotkałem sie ze złą opinią na jej temat,sam jeżdziłem na ramie accent.jeżeli chcesz moge ci taką rame załatwić w b.dobrej cenie
daroguru napisał(a):
> Środek dolnej rury (na wysokości bidonu), rurki Columbusa.
ojjjj... Ale to chyba ewidentna wina tych rurek albo projektanta ramy - już parę tych ram widziałem na necie z identycznym uszkodzeniem. Fajnie, że to Columbus, planuję sobie sprawić ramę z ciut lżejszego Eastona i miałem lekkie obawy ;-)
> Kolega mi to naprawił włóknem węglowym i znowu pękła, ale tam
> gdzie te włókno się kończyło, czyli przy główce.
Trzeba było całą ramę zalaminować, może by był spaślak, ale za to pancerny i oryginalny ;-) A tak swoją drogą ciekaw jestem, ile by ważyła taka powłoka przy użyciu najcieńszej maty i oszczędnym dozowaniu żywicy.
> Środek dolnej rury (na wysokości bidonu), rurki Columbusa.
ojjjj... Ale to chyba ewidentna wina tych rurek albo projektanta ramy - już parę tych ram widziałem na necie z identycznym uszkodzeniem. Fajnie, że to Columbus, planuję sobie sprawić ramę z ciut lżejszego Eastona i miałem lekkie obawy ;-)
> Kolega mi to naprawił włóknem węglowym i znowu pękła, ale tam
> gdzie te włókno się kończyło, czyli przy główce.
Trzeba było całą ramę zalaminować, może by był spaślak, ale za to pancerny i oryginalny ;-) A tak swoją drogą ciekaw jestem, ile by ważyła taka powłoka przy użyciu najcieńszej maty i oszczędnym dozowaniu żywicy.