Widok
Nowe inwestycje budowlne w Bojanie
Jechałem sobie dzisiaj w Bojanie ulicą Wybickiego i rzuciły mi się w oczy nowe inwestycje budowlane (podejrzewam że realizowane przez jakiegoś dewelopera) - kilkupiętrowe budynki wielorodzinne postawione dosłownie okno w okno jakieś 4 metry od siebie.... Z ciekawości zastanawia mnie jakie są przepisy budowlane dotyczące odległości w jakiej można stawiać takie budynki... wie ktoś?
Kolejny przykład to dwa trojaczki na rogu chrobrego i czarnej góry. Pomiędzy jednym a drugim jest odstęp około dwóch metrów.
Działka trójkątna około 1200-1500 m.kw i sześć mieszkań. Gdzie są przepisy budowlane zachowane? To jest pytanie do starostwa. Czemu tego gmina nie blokuje, chyba mają takie prawo, woda, drogi, szkoła itd. Nie rozumiem tego .
Działka trójkątna około 1200-1500 m.kw i sześć mieszkań. Gdzie są przepisy budowlane zachowane? To jest pytanie do starostwa. Czemu tego gmina nie blokuje, chyba mają takie prawo, woda, drogi, szkoła itd. Nie rozumiem tego .
Tak jak zauważył ktoś powyżej - idzie największa od kilkudziesięciu lat recesja. A każda recesja eliminuje z rynku podmioty świadczące usługi/produkty niskiej jakości. Jeśli te mieszkania/domy nie sprzedały się jeszcze kiedy był duży popyt na nieruchomości i do tego łatwo było uzyskac kredyt hipoteczny to teraz raczej na pewno się nie sprzedadzą i pozostaną puste bardzo dłuuuugo...
Ale i tak nie dorównujemy jeszcze do Banina . Niedawno pojechałem tamtędy omijając korki i ... mocne to było co zobaczyłem . Takie slumsy XXI wieku . Szeregi , obudowane budkami, garażami blaszanymi, szałerkami , altankami . Szeregi o szerokości 4 m ? I takie same przed nimi ogródki. Opowiedziałem o tym znajomej , a ona w pewnej chwili po moim opisie zareagowała .....A , to Auschwitz ... tak przy lesie .. . Koszmarne ...