Widok

Nowe miejsce, nowe życie, nowy cel.

Proszę by wszyscy którym zależy na losach ludzi zwłaszcza tych na poboczu, z PGRów, młodych komunistów, tych co nie zgadzają się z T. i polityką R. wsparli mnie tutaj na nowej platformie, takich co wspierali mnie, a nie atakowali jak Ż. i po ludzku mnie traktującej, życzliwie do człowieka nastawionej lukrecji, o zmianę tego świata. Szczególnie bliska mi atakowanej poniżej pasa była jej życzliwość, pogoda ducha i błyskotliwość umysłu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

do jaq ... jesteśmy tu gośćmi na tej platformie. Otwórz obok proszę swój kącik na Forum, przenieś 2 ostatnie wpisy no i mój poprzedni i ten i tam podyskutujemy.
Ja jestem kolekcjonerem ludzkich historii, przeróżnych i tych z dołu i tych obecnie u tzw. szczytu. Wszystkie są fascynujące.
W wieku 18 lat w przerwie przed studiami pracowałem jako goniec w biurze. Zaprzyjaźniłem się od razu że sprzątaczką w chuścinie zawiązanej pod brodą. Wyglądała na babuleńkę, a miała córkę w wieku 17 lat. No to zacząłem pożyczać książki tej małolacie. Po tygodniu spytałem babuleńkę czy książka okazała się dobra/ciekawa, na co babuleńka odpowiedziała zdumiona: "a czy książka może być niedobra?" z takim zdumieniem w głosie. Nigdy nie zapomniałem jej słów i tej jej głębokiej wiary w takie dobro jak książka.
Takich ludzi mi szkoda przy tak potężnej transformacji, ale zauważ, po 1,5 roku często tajnych spotkań PRLowskiej ..tfu...elity z naszymi przyszłymi kompradorami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anegdotki jakieś. Ale, to znaczy, że jak głosujesz, Komandos? W pierwszej na Bosaka, a w drugiej na Dudę? Czy aż tak "nachalne są te kur wy i zuchwałe", że od razu na Dudę?

#pitolewaszehasztagi

https://youtu.be/A1NZcH2haIM
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego na Boooosaka, tego dzieciuchaaa, nic nie rozumiem...
Ja prosty facet jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śpij, śpij. Tak się bawię tylko. Dobranoc

https://youtu.be/Jts9suWIDlU
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komandosie, jakiej słuchasz muzyki?
Mam wrażenie, że ktoś Cię zranił w odległej przeszłości, ale to tak poważnie, wręcz rozdzierając Twoją osobowość, i już się nie pozbierałeś po tym.

Jakoś nie mam ochoty odpowiadać 'anonimom'.

Teraz jestem rybą-pratchawcem, leżącą przy samym dnie. Tu jest tak mulisto, cały jestem przymulony. Przymilam się przyjemnie. Zagrzebię się w mule i pozostanę w tej formule.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozostań w mule, ulubionej swej formule. Aha, Janek da ci te obiecane kartofle.

Powiem Ci, co mogłoby mi zaszkodzić.
Gdyby inne osoby zaczęły mi doradzać i wkraczać w mój proces myślowy.
Jakieś upublicznienie może też, bo przyzwyczaiłem się do anonimowości.
Nie mam teraz mózgu uszkodzonego na tyle, by rozwaliło to całą tę strukturę, którą widzę, którą noszę.

Jakieś takie wyrwanie mnie z sytuacji ustabilizowanej.
Na pewno odcięcie od Internetu zmieniłoby sytuację.
Choć kiedyś nie było Internetu.
Kombinujcie.

Że trafię do MOPS-u i nie będę miał z czego płacić czynszu? Na razie nie jestem jeszcze pod waszą kontrolą. Może pojawi się Stalin i zostanę jego zausznikiem.

komandos napisał : " jesteśmy tu gośćmi na tej platformie. Otwórz obok proszę swój kącik na Forum, przenieś 2 ostatnie wpisy no i mój poprzedni i ten i tam podyskutujemy."
Możemy pisać przecież w tym wątku. Jest i tak o niczym. Gdybym otworzył nowy, On i tam się zalęgnie.

Otworzył swój, to może tam zostanie.....,
a tak swoją drogą naleźaloby coś wymyśleć, żeby zainterweniować i Mu pomóc. Nikt nie jest anonimowy w Internecie. Mój kumpel "od głowy" paręnaście dni temu odkrył związki osobowe ( te bardziej agresywne) między osobami tu bywającynmi, tylko czytając te brutalne wpisy, że chodzi o osobistą urazę.

To wykluczone, Commando. On nie chce żadnej pomocy. Wszelkie propozycje kwituje zupełnie niezrozumiałym potokiem słów zupełnie nie na temat. Jest jak bot komputerowy, który ktoś kiedyś stworzył do obsługi klienta, ale porzucił ten projekt i zapomniał go wyłączyć. Poza tym nie jest tak do końca uszkodzony. Potrafi sprawnie kłamać i wymyślać niestworzone historie. Będziesz cisnął, to oskarży Cię, że mu pieniądze ukradłeś i od lat knułeś przeciwko niemu razem z Rosjanami albo Amerykanami. Ja akurat staram się być miły dla niego, więc kopnął mnie ten zaszczyt, ze uważa mnie za kolegę, z którym wchodził na Giewont i pił herbatki owocowe w akademiku. Niebardzo widze jakiekolwiek pole do wpitzielania się w to. Czasem tylko o samobóju przebąkuje, więc telefon mam pod ręką. Stałe łącze ma i stabilne jak stoczniowe nabrzeże. Olsztynek bodajże. Jakby co to w 10 minut powinni chłopaki wejść tam razem z drzwiami. Ale to takie tam pisanie i dmuchanie na bardzo zimne. Nie ma co sobie tym łba zaprzątać. Pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Według jakich kryteriów zaliczyć kogoś do potrzebujących pomocy? Czy ktoś, kto pisze to co pisze, to robi to dla checy, z przekonania, zawodowo jako płatny hejter, z potrzeby kontaktu z innym człowiekiem, z ciekawości.......powodów może być cala masa. Trudno jednak twierdzić, że z tego powodu ktoś potrzebuje pomocy. Może to co pisze, jest swoistą formą terapii? Jedno jest pewne, każdy pisze bo chce, lub musi. Bo inaczej się udusi.

Hehehi, też się ciągle zastanawiam, czy jak nie napiszę to się uduszę, no mam nadzieję, że mój A.Stróż mnie odłączy w porę.
A czy nikt nie miał takiej myśli, że widział nieszczęście, przeszedł obojętnie, a potem żałował?
To co napisał Sz.raven wcale nie takie głupie, znaczy się wejście z drzwiami do anonima, przynajmniej sprawa za koszt drzwi się wyjaśni i będę miał czyste sumienie.

Przewinęło się przez forum trochę innych osób, które według Twoich kryteriów, wymagały by pomocy psychiatry. Duuuużo drzwi, dużo.

Raven, chciałbym mieć jednoosobowe gniazdko, bo drażnię ludzi: czują się podsłuchiwani, obserwowani, nagrywani. Skrępowani.

Chciałbym, żeby było cicho.
Ważny jest dla mnie wystrój korytarzy, jakieś nowoczesne belki, światła.
Jestem praktycznie wszystkożerny.

Komandosie, jesteś liberalny czy konserwatywny? Tu księża, tam Ameryka.
Tamto prawicowe forum, gdzie przedstawiasz się jako prawicowy patriota. I piszesz tam stale w tym tonie, latami.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (330 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry