Widok

Nowy Sołtys

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys. Okopał się i wszystko na nie. No chyba że dobry znajomy przyszedł lub zadzwonił. Mam nadzieję że wraz z nowym Sołtysem nowa jakość nastaje. Stara ekipa do kosza do wymiany. Wasze myślenie i postępowanie nie idą w parze z obecnymi czasami. Powiem tak. Skończcie już urzędowanie i wstydu oszczędźcie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ludzie ogarnijcie się Licze ze na zebrania nie chodzicie Ja tez bym chciał drogę , chodnik i oświetlenie . Niestety sołtys nie zrobi tego Sołtys może tylko za sugerować " naszym " Bezradnym jaki są obecnie problemy Trzeba pisać i dzwonić do chórzystki , sklepikarza i byłego sołtysa Oni poklepują się z wójtem po plecach to może coś przyklepią przy okazji w co wątpię Dajmy pracować Nowej Pani Sołtys Zobaczymy za pól roku co zrobiła lub nie dała rady zrobić Pozdrawiam
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widać tu nagonkę przez sympatyków byłego. Po kilku tygodniach oczekują efektów które nie nastąpiły po kilku latach . Nie ośmieszanie się naganiacze.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

z Wujem Rysiem nasza sołtys nie wygra bo nie ma żadnych środków prawnych, ale może za to zrobić koło d*py naszym patodeweloperom, bo pismo od niej może kogoś w rdoś-u bardziej zainteresuje niż od bojańskiego lokalsa.

No i może zachęcać do sprzątania lasów, m.in. szkołę zaangażować niech się dzieciaki przewietrzą i niech pozbierają te porozbijane przez siebie butelki, bo kilku przyłapałem na gorącym uczynku.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

To trzeba było kazać zbierać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

2021-09-25 23:37:23
To trzeba było kazać zbierać.
zbierali, skubali ściółkę jak kury
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się , dzieci powinny jak najczęściej uczestniczyć w akcjach sprzątania świata. nie koniecznie jako cała szkolą na raz ale np w jednym tygodniu jedna klasa i tak na zmianę - to wniosłoby realny efekt w życie naszej wsi a przy okazji dużo nauczyłoby nasze dzieciaki.
zawsze można by je motywować do tego np nagrodami w postaci dobrych ocen z przyrody/ biologii bądź też zachowania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

I co dziś nasza Sołtys załatwiła? Kiedy będą efekty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jak tacy ludzie podobni do Ciebie nie zaczną się pytać kiedy będzie zrobione Tylko sam weźmiesz się do pomocy Każdy no może prócz rodziny i przydu*asow rysia chcę jego odwołania Więc trzeba w końcu razem na taczke jego i radnych A później niech go CBA bierze pod lupę
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy prawdą jest że to mąż Pani Sołtys nas tak wyrolował? Czy pomoże Pani poszkodowanym odzyskać nasze pieniądze?
Bardzo proszę w imieniu nasz wszystkich którzy dali się oszukać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

https://gdansk.tvp.pl/54515721/odc-28062021
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i wszystko jasne :-(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obejrzałam program i nie rozumiem tych insynuacji. Po pierwsze w żadnym momencie nie pada ani imię, ani nazwisko "męża pani sołtys", po drugie orzeczenia dokonuje sąd.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

mh
2021-10-18 11:50:47
Obejrzałam program i nie rozumiem tych insynuacji. Po pierwsze w żadnym momencie nie pada ani imię, ani nazwisko "męża pani sołtys", po drugie orzeczenia dokonuje sąd.
Nie, osobą a w zasadzie spółką odpowiedzialną za to jest Wilke Invest sp. z o.o., żeby było ciekawiej kiedyś poznałem tego człowieka osobiście, wtedy próbował ludzi wciągać w piramidę finansową, mnie również, wobec tego opinię o tym człowieku niech wyrobi sobie każdy sam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystkie osoby chcące spotkać się ze wszystkimi członkami zarządu tej spółki, którzy są zgodnie z prawem równie odpowiedzialni za całą sprawę mogą się udać pod adres, gdzie również działa jedna z firm należących do jednej z członkiń zarządu spółki:

Klonowa 2, 84-208 Dobrzewino

Pod tym adresem znajduje się też MDF-KA, której prawdopodobnie według KRS jednym z właścicieli jest Pan Bubacz, domyślam się, że to jest pozostałość po tej firmie z chwaszczyna bo zdjęciach są podobne maszyny co materiale wideo. Możliwa jest zbieżność nazwisk, stare adresy, błędne wpisy, więc proszę się tutaj nie podniecać i nie wyciągać żadnych wniosków bo motłoch na stosie spalił wiele niewinnych osób.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

https://rejestr.io/krs/889659/pmm-spolka-z-ogarniczona-odpowiedzialnoscia/historia#5
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Narobić wałków, zwinąć firmę i założyć kolejną .... i tak co roku .... Dobre ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

w reportazu można przecież poznać kto występuje więc imie czy nazwisko nie zawsze musi być napisane a wiadomo kto to
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ano czyli jednak ta sama firma, nie mniej reportaż odnosi się do Wilke Invest i Pawła Wille, który się tam podpisuje. To że sprzedał udziały i się ewakuował nic nie zmienia.

Jeżeli jest jakiś zarzut dotyczący bezpośrednio Sołtys lub jej męża to prośba o jego przedstawienie, bo takie domysły niczemu nie służą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widać że trolle od rysia zaczynają ofensywę Nowa Sołtys z rada powoli zachodzą za skórę rysia misia
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wyraźnie widać że firma pod.wymiar której wspólnikiem jest pan mąż zmieniła nazwę po emisji tego programu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry