Widok
Zdaje się, że są dwie panie udzielające się w Bojanie więc gdyby któraś wystartowała to miałaby mój głos. Wiadomo jak Bojano było pomijane w inwestycjach przez ostatnie kadencje. Nie chodzi o działanie w stylu "teraz k... my" tylko o przywrócenie równowagi. Widziałem gminy ze znacznie mniejszym budżetem, w których o wiele więcej się dzieje jeśli chodzi o inwestycje potrzebne mieszkańcom. Liczę, że któraś z pań przywróciłaby normalność.
Żeby wójt mógł robić co chce musi mieć radnych w kieszeni. Nasi radni nie są niezależni, można sobie tu na forum poczytać, a na dodatek już w wyborach startowali z komitetu Ryszarda Wielkiego. A my jak te owieczki na nich głosowaliśmy, mimo że to Ryszard zorganizował przesunięcie trasy S6 w kierunku Bojana. Tak więc przy wyborach warto pamiętać że radni są równie ważni, jeśli nie ważniejsi.
Nasi radni też są do wymiany zdecydowanie. Słupów Wójta nie potrzebujemy. A swoją drogą polecam odwiedzić profil Gminy Szemud na Facebook. Tak to leci propaganda na całego. Zdjęcia i filmy z Wójtem w co drugim poście. Retoryka, że to Wójt wszystko załatwia. To nawet już nie jest śmieszne, to jest robienie pośmiewiska z samorządu:/
Nasze pieniądze? Orientujesz się jaki wpływ na budżet jest z podatków z domów jednorodzinnych, jaki z firm, a jaki pozyskany przez wójta i współpracowników z zewnątrz? Wiesz ile nasz budżet wynosił w 2013 za czasów śp. Engelbrechta, a jaki w 2018?
Proszę nie rób wstydu mieszkańcom Bojana pisząc takie bzdury. Może wróćmy do monarchii, albo spróbujmy dyktatury myślę, że Bojańczykom by się spodobało
Proszę nie rób wstydu mieszkańcom Bojana pisząc takie bzdury. Może wróćmy do monarchii, albo spróbujmy dyktatury myślę, że Bojańczykom by się spodobało
Jak to jaki? Kasa - a skąd mieli pieniądze na tą imprezę na hali w Bojanie po świętach http://gcksir.szemud.pl/kalendarz-imprez/festiwal-rodzin-alle-swieta/ . A skąd kasa na warsztaty które organizują? Gmina daje dotacje a oni za to pieją jaki to wspaniały wójt
Z chęcią zobaczę jak wygląda ta chamska publiczna agitacja może jakiś link do tego posta z fb,
Nie chodzę w niedziele do kościoła, a poszedłem z córką na to wydarzenie, szczerze nie odczułem żadnego nacisku religijnego. Tym bardziej nie nazwałbym tego indoktrynacją religijną, moim zdaniem Pan tam nie był.
Moje życie dalekie jest od kościoła, poszliśmy z ciekawości jako mieszkańcy i powiem Panu, że bawiliśmy się z córką świetnie: super gry i zabawy integrujące rodzine, dodatkowo koncert zespołu, moim zdaniem w obecnych czasach brakuje czegoś takiego.
Dodam tylko, że Pani psycholog w szkole mojej córki nie przeprowadziła w ciągu całej jak do tej pory jej edukacji ani jednej takiej akcji jaka miała miejsce na tym evencie. Mi się bardzo podobało i powinni się zabrać za edukacje i rozmowy w szkołach, może wtedy byłoby z naszymi dziećmi lepiej jeśli chodzi o ich komfort i stan psychiczny. Chociaż patrząc po tych wpisach na forum to ja nie wiem od kogo one mają brać przykład, ludzi wiecznie na nie, wyzywających anonimowo innych.
Nie chodzę w niedziele do kościoła, a poszedłem z córką na to wydarzenie, szczerze nie odczułem żadnego nacisku religijnego. Tym bardziej nie nazwałbym tego indoktrynacją religijną, moim zdaniem Pan tam nie był.
Moje życie dalekie jest od kościoła, poszliśmy z ciekawości jako mieszkańcy i powiem Panu, że bawiliśmy się z córką świetnie: super gry i zabawy integrujące rodzine, dodatkowo koncert zespołu, moim zdaniem w obecnych czasach brakuje czegoś takiego.
Dodam tylko, że Pani psycholog w szkole mojej córki nie przeprowadziła w ciągu całej jak do tej pory jej edukacji ani jednej takiej akcji jaka miała miejsce na tym evencie. Mi się bardzo podobało i powinni się zabrać za edukacje i rozmowy w szkołach, może wtedy byłoby z naszymi dziećmi lepiej jeśli chodzi o ich komfort i stan psychiczny. Chociaż patrząc po tych wpisach na forum to ja nie wiem od kogo one mają brać przykład, ludzi wiecznie na nie, wyzywających anonimowo innych.
No i bardzo dobrze, bez przesady ludzie chyba nie gadaliście z sąsiadami z sąsiednich gmin, ile u nich się robi i jak wygląda ich budżet, to byście sobie porównali. To nie jest tak, że zaprojektujesz coś jutro, a pojutrze już jest zrobione, sam wiem bo budowałem swój dom osobiście i zdaje sobie sprawę, że to jeszcze gorzej jak połączone coś jest z powiatem czy województwem. No, ale jak wy kupujcie już gotowe bliźniaki tylko pomalować i mieszkacie, to takie myślenie wam zostaje jak słucham was na zebraniach. No i zapomniałem Bojano na nie, bo przeprowadziliśmy się z miasta na wieś i oczekujemy dróg, chodnika, kanalizacji i lampy hahaha hipokryzja ja wiedziałem do jakiej infrastruktury się przeprowadzam ..
Soołtysowa jeśli w ogóle będzie kandydować to się do tego kompletnie nie nadaje, ale ma takie parcie na szkło, że mnie to osobiście śmieszy, merytorycznie kompletne zero. No, ale jak ktoś lubi że obieca wszyscy o co poprosicie to śmiał
Soołtysowa jeśli w ogóle będzie kandydować to się do tego kompletnie nie nadaje, ale ma takie parcie na szkło, że mnie to osobiście śmieszy, merytorycznie kompletne zero. No, ale jak ktoś lubi że obieca wszyscy o co poprosicie to śmiał
Ja mieszkam w Bojanie od 20 lat i śmieszy mnie jak ktoś pisze że się przeniósł z miasta ale świadomie bo rozumie jaka jest infrastruktura. Wójt leje asfalt we wszystkich najmniejszych wiochach a w Bojanie tysiące ludzi codziennie jeżdżą po jumbach ze swoich składek. Infrastruktura powinna tu już dawno być bo Bojano nie jest już wsią, te czasy już się skończyły i czas żeby infrastruktura dogoniła rozwój Bojana. Zresztą gmina kasę ma, tylko pomijają Bojano planując inwestycje
Merytorycznie kompletne zero to był jej poprzednik. Teraz przynajmniej się coś dzieje. Dla mnie to wszyscy radni na czele z wójtem do wymiany bo to jest ciemnogród. Myślą i działają kategoriami z 40 lat wstecz a tu trzeba otwartych umysłów. Tam gdzie wójt i radni są mądrzy to dużo dobrego się dzieje. A u nas dziadostwo. Ludzie bez honoru jak nasi piłkarze. Słabo grają ale koryta się mocno trzymają.
W naszej gminie za tej kadencji się sporo dzieje, nowy budynek urzędu w Szemudzie, basen i centrum sportowe w Kielnie, szkoła w Kielnie, rondo za miliony w Kielnie, ośrodek rehabilitacyjny w Kielnie, ścieżka dookoła jeziora w Kielnie, asfalt i latarnie dookoła jeziora w Kielnie, asfalt do domu wójta w Kielnie
Tak,zauważyłem.Wszystko wskazuje na powiązania obecnego wójta Ryszarda Kalkowskiego jak i obecnej sołtys z Bojana Agnieszki Bubacz ze środowiskiem fanatyków religijnych ze Stowarzyszenia Ewangelizacyjnego Koinonia Jan Chrzciciel.Kalkowski zleca im imprezy religijne w teoretycznie świeckiej szkole w Bojanie patrz 'Alle święta" w tym roku i w latach poprzednich zaś pani sołtys Bojana wypowiadała się w prasie w imieniu tej w mojej ocenie destruktywnej i sekciarskiej wspólnoty religijnej.Czyżby byli w służbie Nowej Ewangelizacji? LOL