Widok

Nowy dostawca internet +TV w Baninie

Wzdłuż Tychomskiej kopią i kładą kable, ma być internet i tkablu dostawca http://www.inter-komp.net
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
54.401497,18.38731
Współrzędne miejsca gdzie kończy się światło i radiolinia leci do chwaszczyna.
Można iść z psem na spacer, zobaczyć stos anten na dachu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przecież amelek wrzucał speedtest na swojej radiolinii i było coś koło 800 jak pamiętam. Ktoś tez pisał gdzie się kończy światłowód masztem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kolego po antenie raczej wątpliwa sprawa, że dałoby wynik 800/800 Mbps i ping od 2-5 ms :) a faktycznie speed test tyle wykazał, więc raczej to rzeczywiście "czyste" FTTH bez anten po drodze ;)
Ale dobra docinka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie antena na końcu światłowodu się zatkała ;p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hmmm Wam też spadł download do 20Mb/s ?
Może są tańsze oferty ale podobne ceny miałem w Gdańsku. Nie oczekiwałem, że na wsi będzie taniej.
dla mnie za drogo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie podłączyli. Owszem, komunikacja z Inter-Komp jest na nieco niższym poziomie niż oczekiwałem ale jak już podłączyli, to działa naprawdę fajnie. Jak będzie źle, to na pewno ludzie będą pisać a póki działa, to chyba jest dobrze.
widzę że tutaj wg. wszystkich nowobogackich każda firma to tragedia ;)
a 99% z ludzmi to biznesmeni którzy o takich inwestycjach wiedzą wszystko ;)

wracać do falowca, wciągać kabel z upc przez balkon i z głowy ;)

pozdrawiam Rozsądnych (jeżeli tutaj są).
Nadal nikogo nie podłączyli na Saturna? Doszły mnie słuchy, że sąsiad podpisał umowę miesiąc temu a jeszcze nie ma zainstalowanej usługi :)
Nikogo jeszcze nie podłączyli -firma tragedia...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Czy kogoś już podłączyli do sieci na ul. Saturna ??

Pozdrawiam
Jak byś zwrócił uwagę to tuje nie były kładzione przy samej krawędzi tylko kawałek dalej i to był koniec twojej działki. Część pomiędzy drogą a tujami jest przeznaczony pod przyłącze mediów jeżeli dobrze pamiętam. Czyli tak jak droga stanowią wspólną część. Najlepiej podejdź do SN i poproś o plany.
Można coś więcej w tym temacie?
Spójrz na plany bo część twojego podjazdu jest przeznaczona pod szeroko rozumiane media.
Trzeba coś wymyślić, na osiedlu familijnym drogi do 2018 roku są własnością 7 Nieba, mieszkańcy mają tylko służebność. Może pod drogami można kable puścić, a nie przez ogródki ?
Jednorazowa opłata przyłączeniowa wynosi 399zł i zawiera koszt podłączenia, aktywacji usługi oraz instalacji niezbędnych urządzeń do odbioru mediów.
Nowe info ze strony.
~mak - nie ma czegoś takiego :-)
jambox, avios, i kilka innych ma content z satelity. Z tej samej z której Ty odbierasz swój cyfrowy polsat. Tylko miska troche większa, znacznie lepiej wycelowana. Satelita to Broadcast, wiec bitrate jest duży.
Największą bolączką jest materiał tworzony przez tv. Rydzyk może nagrywa msze w HD, ale pozostali tak średnio.
To tak jak słuchanie winyla z tonpresu na hi-end'owym sprzęcie. Poprostu szum będzie lepiej słyszalny.
JaK ja zadzwoniłem to udzielił mi wszystkich info i poprosił maila. Na drugi dzień otrzymałem maila z ofertą. Z tego co mówił to są już gotowi i testują sieć. Ja czekam aż odpala to jak na ofertę z poza centrum miasta to ceny są ok.
Nic nie ruszyło -zero kontaktu ze strony firmy -jak się dodzwoniłem to Pan nic nie wiedział, nie było sensu z nim rozmawiać bo nie znał ani szczegółów oferty, terminów, szczegółów technicznych.
do góry