Widok

Nowy internet Radiowy Banino.

Witam,

Jak wyżej w temacie.
Firma Volta Communcations rozpoczyna testy nowych łącz radiowych, docelowo dla klientów którzy oczekują na podłączenie światłowodem.

Koszty wykonania instalacji: 400zł (brak późniejszych kosztów przy przejście na światłowód)

Pakiety:
10/2 - 50zł,
25/5 - 60zł,
50/10 - 80zł,
75/15 - 100zł

Po przejściu na światłowód zmiana prędkości na wyższa wg. cennika:
100/30 - 69zł
150/35 - 89zł
200/40 - 110zł

Jeżeli ktoś jest zainteresowany podłączeniem, bądź oczekuje na światłowód i chciałby wcześniej podłączyć antenę.
Proszę o kontakt: jdrywa@volta.net.pl tel: 606 230 500

Anteny w najnowszej technologi TDMA, brak zakłóceń, niskie PINGI.
Każdy klient otrzymuje stały zewnętrzny adres IP
Brak jakichkolwiek limitów.

NOWA TECHNOLOGIA, NOWOCZESNE ANTENY ! BRAK ZAKŁÓCEŃ Z ZEWNĄTRZ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Walcie się, nic od was nie wezmę, strach z wami się związać jakąkolwiek umową jeżeli ściemy walicie przez telefon, nigdy nie oddzwonicie mimo wielokrotnych zapewnień, zero odpowiedzi na maile i to samo ze strony waszego przedstawiciela.
Wystarczyło zadzwonić i powiedzieć "niestety nie jesteśmy w stanie zapewnić usługi, jak coś się zmieni skontaktujemy się"
Trochę szacunku do klienta.

I ta ściema testujemy sprzęt a już propozycja podpięcia klientów, wy lepiej przetestujcie te swoje światłowody na których macie ograniczoną przepustowość internetu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
400 zł haa haaa haa !!!!!! Ostanio handlowiec sam powiedział iż świtłowodu za 500 by sobie nie podłączył :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My jesteśmy :) - a jak nie, to praktycznie z dnia na dzień. kilkaset przęseł masztu kratownicowego leży i czeka na postawienie. 120 km na wschód, 50 na zachód już jesteśmy ;p
A odnośnie volty...
Jakoś się nie boimy. Firma która nie ma zadnego doświadczenia w radiowce, bo ostatnio są tak zajęci wyciaganiem dotacji unijnych że nie mają czasu na maila nikomu odpisać. Robią tylko to co dla nich wygodne.
Kupili sobie mimose, i eter chcą podbijać.

Czekam jeszcze na p. Marka aż im wyjaśni, ze 5200 jest kanałem indoor, i ze działają nielegalnie ;p
Sprzęty przewodowe (nieco droższe od najtańszych) w większości mają już gigabit, gorzej z wydajnością domowego wifi (realną, nie marketingową), a mało kto robi w domu okablowanie LAN (choć na etapie kładzenia elektryki dodatkowy koszt jest minimalny). Stabilność i niskie opóźnienia da się uzyskać też przez radio, niestety nie służy temu nadmiar konkurencji. Owszem wymusza spadek cen, ale jakości nie poprawi bo pasmo nie jest z gumy. A z drugiej strony są takie miejsca poza Baninem, gdzie eter jest czysty bo nie ma prawie niczego (nawet zasięg GSM słaby) - tam na konkurencję czekają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko "po co" .. 99.99% osób nie wykorzysta nawet 100Mb .... Nie mówiąc juz o tym ze maja sprzęty (RT, SW etc.) które są na 100mbps ... ;)

Tutaj bardziej chodzi o stabilność i niskie opóźnienie ;)

Pozdro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również w tym nowym przyszłym firmware Mimosa obiecuje rozszerzyć zakres częstotliwości, co pozwoliłoby mi użyć pasma licencjonowanego - wtedy ma to sens. Pozostaje tylko życzyć by dobrze im to wyszło (są dość nowym graczem na rynku, MT i UBNT działają tyle lat a i tak nie wszystko jeszcze dopracowali).
Na światełku się zyska przyszłościowo, jak wyjście w świat będzie 100Gb i po 1Gb do klienta, ale to jeszcze dobre parę lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na razie dzięki Ci dobry człowieku za pasmo licencjonowane bo to faktycznie zapierdziela jak po kablu. Trzymam kciuki za to żeby udało się "oświetlić" familijne chociaż przy przejściu z 6GHz na światełko pewnie niewiele się zyska.
Najnowsza technologia TDMA którą Mimosa dopiero ma mieć w swoim firmware (podobno w przyszłym roku, na razie jest zwykłe wifi 802.11ac - tak twierdzi ich support), u Was już jest - no proszę... Też testujemy ten sprzęt (i jeszcze parę innych nowych zabawek), ale czekamy aż faktycznie to TDMA zrobią - i (co ważne) dopracują.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety jest to kłamstwo. Ominął Pan np tego którego wysłałem po przeczytaniu tego wątku i kilku wcześniej. Mam coraz bardziej mieszane uczucia do wchodzenia w jakikolwiek interes z Volta- bo jeśli usuwanie jakiejś awarii będzie tak obsługiwane jak instalacja to ja bardzo dziękuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawdę mówiąc konkretne informacje o podłączeniu miałem dostawać już niemal 3 lata temu.
Później się pojawiły, opłata z kosmosu ale podłączą..
znajomi którzy się zdecydowali pisali wielokrotnie na forum ile trzeba czekać i jak to wygląda.

Zacznijcie porządnie wykonywać swoją pracę zanim poszerzycie ofertę nad która kompletnie nie panujecie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli radio to nie docelowe rozwiązanie to ja chętnie umowę na łacze światłowodowe podpisze, z konkretną data zamiany radia na światłowód, a jeśli termin nie zostanie dotrzymany to kara umowna za każdy dzień zwłoki.
Co to znaczy "normalnego łącza"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam Ci zrobić screen ile maili do Was wysłałem? Odpowiedź dostałem na jeden i to po interwencji tu na forum więc nie kłam człowieku bo to śmieszne. Wszyscy na to samo narzekają ale Wy zawsze przecież odpowiadacie. Ciekawe.
takiej sciemy to ja dawno nie widzialem...400zl? dajcie od razu 4000zl, wszyscy dostawcy internetu w Baninie maja lepsze warunki niz to badziewie, szukajcie naiwniakow dalej...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Każde wymaga czystego kanału, cudów nie ma. Macie pasmo licencjonowane?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
400zł? buahahha to jakaś kpina
a światłowód za 5 albo 10 lat albo wcale, bo jednak im się nie opłaci, a kasa za antenę zapłacona. Z czym do ludzi ja się pytam?
Obecni dostawcy 400zł nie wołają za antenę, a warunki cenowe nawet mają lepsze. Powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę wziąć na próbę ;)

Albo poczytać o innych Radiach a nie tylko oklepane UBNT i MikroTIK ;-)

Pozdrawiam
Witam,

co chwila coś kopimy w Baninie albo okolicy. Mamy spore zainteresowanie i sukcesywnie podłączamy klientów. Niestety podłączenie do kogoś świałowdu czasem wymaga sporego nakładu pracy, pieniędzy i najgorsze pozwoleń.

Dlatego chcemy podłączać klientów na antenach i nie jest to prowizorka na lata jak ktoś wyżej napisał, dla nas tez to nie jest mały koszt. Oraz radiem nie podłączymy Telewizji.

Pozdrawiam
Dziwne.

Na 99% emaili odpowiadamy.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witam,

niestety rozsiew za kilka tysięcy złotych i anteny abonenckie za prawie pół tysiąca złotych od sztuki to nie prowizorka.

Chcemy wyjść naprzeciw ludziom, którzy czekają na światłowód. By mogli korzystać już z normalnego łącza.

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry