Widok

Nowy zawód : influencer

Pojawił się nowy zawód/sposób na życie.
To influencer.
Infuencerzy przenoszą realny świat do wirtualu. Tworzą opinie w mediach społecznościowych i wpływają na decyzje zakupowe ludzi.
Jako że social media i internet dla obecnych konsumentów jest głównym źródłem informacji, znaczenie youtubera czy influencera dla marketingu w biznesie zaczyna być kluczowe.

Tu pojawia się pytanie : jak odpowiesz na propozycję influencera, który w zamian za tydzień za darmo w twoim 5* hotelu zrewanżuje się odpowiednim materiałem który dotrze do tysięcy followersów ?

Kiedyś takie wymuszone usługi to była domena mafii.
Dziś hotele czy inni usługodawcy przeznaczają na usługi infuencerów odpowiednie budżety, bo z infuencerem nie warto zadzierać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślę, że jak w każdym zawodzie to i w tym są ludzie uczciwi i nie trochę mniej uczciwi :) i to raczej z przewagą tych drugich , więc warto słowa innych zawsze przesiewać przez własny rozum :)

Z jednej strony tego nie rozumiem. Jak można opierać się tak na jakiejś osobie i robić z niej wyznacznik. Z drugiej podziwiam to, że ktoś potrafi swoją osobą sprawić, że tyle osób jest nią zainteresowanych, śledzi jej życie, czy słucha opinii na różne tematy. Zarabianie tym, że się jest, to prawdziwy fenomen jak dla mnie. Jak ktoś ma głowę na karku będzie wiedział jak to poprowadzić.

Dla mnie to też jest fenomen, ale i niebezpieczeństwo. To, że jedna osoba może mieć tak silny wpływ na opinie wielu nigdy nie kończyło się dobrze. To pokazuje, że ludzie potrzebują przywódców, liderów, czy jak ich tam nazwiemy, którzy mogą nimi manipulować. Smutne i straszne.

Jeżeli jesteście zainteresowani tematem rozmowy swoich mediów społecznościowych, to co powiecie na ofertę nowoczesnej agencji marketingowej - Rise UP , która specjalizuje się w rozwoju mediów społecznościowych. W razie pytań, wszelkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.

Inne tematy z forum Hydepark

Punki z Zabianki (20 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

Hotel w Raciborzu (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Własna firma? (55 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry