Widok

Nutriton a zaparcia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy Wasze dzieci też mają/miały zaparcia po Nutritonie?

Gabryś kilka dni temu zaczął dosyć obficie ulewać. Pani Dr w szpitalu postanowiła dodawać mu Nutriton do mleka - 2,5ml na 100ml mleka.

Jednak Gabryś ma po nim straszne zaparcia...

Wcześniej pytałam tutaj, czy 8-12 kupek dziennie jest normalne :P teraz bez Lactulosum + masaż brzuszka + "rowerek" + termometr w pupkę lub czopek glicerynowy - nie ma mowy o kupie :/ załatwia się tylko raz dziennie - widać, że się męczy :(

Czy te zaparcia przejdą? Czy organizm przyzwyczaja się do zagęszczacza i później jest już lepiej?

Teraz jak ma już brzuszek przepełniony to i tak mu się troszkę ulewa... skoro nie chce wyjść dołem, to wychodzi górą ;P

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój Łukasz ulewał. Byliśmy w szpitalu z okazji zapalenia oskrzeli (niestety) jak miał 2 m-ce i niestety "kazali" dawać nutriton. Dawałam w szpitalu, potem dałam sobie spokój. Bo ulewał więcej (podwójnie, raz nutritonem, za chwilę mlekiem), poza tym już w szpitalu miał problem z kupą i nie robił np. 4 dni (już pielęgniarki chciały zrobić LEWATYWĘ, ale się Młody opamiętał i zrobił kupę). Więc myślę, że jest to niestety normalny objaw po nutritonie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łukasz miał na usg stwierdzony refluks zołądkowo-przełykowy. Pi niecałych 6 mcach przestał ulewać. Ale ulewanie może trwać nawet rok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek po nutritonie miał okropne zaparcia,więc przestałam mu go dawać,albo dawałam sporadycznie jak gdzieś wychodziliśmy albo ktoś przychodził do nas,ale tym też potrafił ulać,nawet zupkami ulewał,jak dziecko ma tendencję do tego to żaden zagęszczacz ani lekarstwa nie pomogą.U nas problem jeszcze sie ciągnie ale teraz bardzo sporadycznie ulewa,wiem jaki to jest kłopot i współczuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A przyjmowaliscie jakieś leki na refluks mój synek straszny ma refluks i już nie wiem jak mu pomóc
Aga nasza corcia po nutritionie miala potworne zaparcia bole brzuszka i smierdzace bolace pierdy...;(zwijala sie nam.. kupki byly 2x w tygodniu i to tylko poprzez czopek...a dostawala 1 miarke na 20 ml mleka + karmienie piersia... po odstawieniu doszla do siebie(kupkowo) i bole brzuszka przeszly ... za to teraz dostalysmy mleko z AR (ENFAMILY-chyba jakos tak i znowu sie zaczyna ;(
stosowalam bardzo duza ilosc nutritionu.zadnych zaparc nie było.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

księgowa?? czy warto? (44 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry