Widok

Nutriton

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nutriotion - czy ktos podawał dziecku na ulewanie/wymioty?
mój maluch bardzo dużo wymiotuje po każdym posiłku, było juz lepiej ale znowu jest gorzej
najbardziej martwi mnie fakt, że przed każdym karmieniem podaję mu zalecaną dawkę zagęszczacza a on tak czy siak wszystko zwraca
czy to oznacza ze refluks się powiększa???
jak mały miał 2 tygodnie to zrobiliśmy usg brzuzka i wykazało refluks zołądkowo-przełykowy w stopniu miernym
jestem załamana, bo pediatra mówila nam że mu przjedzie za kilka miesięcy bez leczenia a ja widzę że jest gorze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My podawalismy do 2 miesiaca, potem bylaprzerwa , teraz juz niepodajemy.
Nasz synek mial robione usg w 4 tyg zycia-nic nie wyszlo, niestyety, w 3 wyszedl delikatny refluks.Nie wiem jak wyglada niedelikatny, ale Jasio ulewał bardzo duzo..
Zageszczacz jest ok, nie podawaj tyle co każą bo mozna klej do tapet zrobic-ja dawlam jedna miarke od mleka.
I koniecznie trzeba dawac dziecku duzo plynow-woda, herbata, bo po Nutri wystpeuja zatrwadzenia;(
tak ja podaje.
tzn dodaje do mleka i Sarka ulewa tylko raz na jakis czas.raz na 2-3 tyg jej sie zdarzy tylko.i nawet nie dodaje tyle miarek ile kaza na opakowaniu ale jedna mniej bo inaczej zrobilby sie klej i lecialoby przez smoczek.
Dziwie sie bardzo,ze u Twojego maluszka zageszczacz nic nie daje.Hmm....bardzo to zastanawiajace ....ale mam pytanie:jak dlugo po karmieniu nosisz dziecko w pozycji pionowej?W jakiej pozycji je karmisz?i czy w lozeczku ma podniesiona czesc od glowki do pasa pod katem 45 stopni??? to wszystko jest bardzo wazne!
aha-akurat Sarka nie ma zatwardzenia od zageszczacza.wrecz przeciwnie-robi kupke kilka razy dziennie i to rzadką.a co do ilosci miarek to ja np daje na 120 ml mleka 3 miarki.
agalu-kochana sam zageszczacz nic nie da.trzeba jeszcze kilka rzeczy stosowac o ktore wlasnie zapytalam....Wtedy sa jakies efekty...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha i jeszcze jedno-niewiem czy wiesz ale sa dwa rodzaje refluksu.refluks fizjologiczny ktory mija sam.oraz chorobowy.moze Twoj maluszek ma juz ten drugi,a to sie juz nadaje do leczenia.
ania - to mi chyba rozjaśniłaś kwesitę zatwardzeń u Tomka:(
czyli twój maluch miał lekki refluks tak jak u nas i dużo ulewał tak jak u nas;) i przeszło mu ??w jakim wieku ?
justi - to wszystko stosujemy i jest noszony do odbicia ale czasme nawet nie ledwo go podniosę do odbicia i już wszystko leci,no własnie mnie to dziwi dlaczego to cos nie pomaga
kuźwa//czyli że miał na poczatku lekki refluks taki fizjologiczny a teraz pewnie mu się pogorszyło?znowu mam robić usg?
moim zdaniem refluks fizjologiczny zamienil sie w chorobowy...ale moze sie myle niewiem.tak,ja bym powtorzyla usg i potem poszla do lekarza szybko.
agalu-czegos nie rozumiem.napisalas ze podajesz dziecku zageszczacz przed karmieniem???????????? to sie do mleka dodaje a nie prtzed jedzeniem.to sie nie dziwie ze ulewa odrazu po.
Agalu, usg i tak w niczym nie pomoze, szkoda kasy!Nawet jak ma refluks, to dawaj Nutri i bezposrednio po jedzeniu go nie bierz na rece, odczekaj doslownie z 2/3 minutki, niech polezy pod malym kątem.
Jasio za tydzien ma 5 miesiecy skonczone, w sumie od tygodnia ulewanie jest mniejsze!
Koniecznie podawaj wode lub herbatki, a najlepiej sok rozcienczony z jabłek, bo u nas zatrwadzenie raz było, niczym sie nie kapnełam o co biega. Tez zalezy ile ma Twoje malesntwo:)
no niewiem..ja Sarke klade dopiero po 20-30 min.nigdy wczesniej.jakbym polozyla po 2-3 min nawet pod kątem to by wszystko bankowo wylecialo
Agalu, usg i tak w niczym nie pomoze, szkoda kasy!Nawet jak ma refluks, to dawaj Nutri i bezposrednio po jedzeniu go nie bierz na rece, odczekaj doslownie z 2/3 minutki, niech polezy pod malym kątem.
Jasio za tydzien ma 5 miesiecy skonczone, w sumie od tygodnia ulewanie jest mniejsze!
Koniecznie podawaj wode lub herbatki, a najlepiej sok rozcienczony z jabłek, bo u nas zatrwadzenie raz było, niczym sie nie kapnełam o co biega. Tez zalezy ile ma Twoje malesntwo:)
agalu-jesli podajesz dziecku zageszczacz przed jedzeniem pewnie z wodą jak rozumiem to sie dziecko tym juz troche naje.a potem jeszcze mleko to robi sie tego wszystkiego za duzo i nic dziwnego ze wymiotuje:]
jejku justi ale ja karmię piersią i podaję tak jak jest napisane na opakowaniu
aniu - dziękuję,mój ma za kilka dni 2 miesiące,liczę że mimo wszystko za kilka miesięcy będzie lepiej
o i muszę się jedak z lekarzem skotaktować,bo a wasze maleństwa to działa jedak
A no to przykarmieniu piersia rzeczywiscie sie takpodaje.
kurcze, agalu, strasznie mnie to zainetersowało- ze nie pomaga:(..a raczej zakłopotało....;(
Dziwna sprawa..
2 m-no to sie jeszcze troszke pomeczycie;(
ojej.moglas zaznaczyc ze karmisz piersia:PPPPPPPPP
To faktycznie chyba macie spory problem:/
Nie pozostaje nic innego jak zasuwac do lekarza.ja bym tak zrobila,ale kazdy robi jak uwaza.:)
dziewczyny, mój synuś zaczął okropnie dużo ulewać, pediatra zaleciła mi nutrition i mam pytanie co do jego podawania, ja karmię w mieszany spos.ob i pierś i bebilon bo dziecko słabo przybywa na wadze, jak dodałam do mleczka zgodnie z instrukcją to nic nie chciało przez smoczek lecieć tak się zagęściło, czy trzeba zatem jakiś inny smoczek dopasować? próbowałam tez przed karmieniem, ale maluszek pluje tym i płacze? sama nie wiem jak to podawać żeby karmienie nie zrobiło się stresujące dla synka?
ja dodawalam poprostu tyle,zeby dalo rade leciec a jednoczesnie bylo geste.nie stosowalam sie do zalecen na opakowaniu:D.smoczek mialam antykolkowy z lovi i lecialo bez problemu.podawalam np 4 miarki na 150ml mleka.
image
Ja dawałam,ale nie do każdego karmienia bo inaczej zatwardzenie było,przestałam dawać bo synek nie chciał pić innych płynów niż mleko a ja się bałam znów o wypróżnienia.Smoczek avent trójprzepływowy i na 3 dawać.Spróbuj na początek dać mniej miarek niż jest na opakowaniu,my tak robiliśmy.
beti - ja np. na 120 ml mleka daję 3 miarki i mam smoczek 3 aventu i jest ok.
nie wiem jaką masz butelkę ale musisz kupic wiekszy smoczek i będzie ok.
przed karmieniem piersią nie podaję tego bo mój synk też plul i się denerwował i potem z tych nerwów nie chciał jeść z piersi
męczyłam sie tak ok.2 miesięcy i odpuściłam i teraz zagęszczem tylko to z butelki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry