Widok

Nutriton

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nutriotion - czy ktos podawał dziecku na ulewanie/wymioty?
mój maluch bardzo dużo wymiotuje po każdym posiłku, było juz lepiej ale znowu jest gorzej
najbardziej martwi mnie fakt, że przed każdym karmieniem podaję mu zalecaną dawkę zagęszczacza a on tak czy siak wszystko zwraca
czy to oznacza ze refluks się powiększa???
jak mały miał 2 tygodnie to zrobiliśmy usg brzuzka i wykazało refluks zołądkowo-przełykowy w stopniu miernym
jestem załamana, bo pediatra mówila nam że mu przjedzie za kilka miesięcy bez leczenia a ja widzę że jest gorze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My podawalismy do 2 miesiaca, potem bylaprzerwa , teraz juz niepodajemy.
Nasz synek mial robione usg w 4 tyg zycia-nic nie wyszlo, niestyety, w 3 wyszedl delikatny refluks.Nie wiem jak wyglada niedelikatny, ale Jasio ulewał bardzo duzo..
Zageszczacz jest ok, nie podawaj tyle co każą bo mozna klej do tapet zrobic-ja dawlam jedna miarke od mleka.
I koniecznie trzeba dawac dziecku duzo plynow-woda, herbata, bo po Nutri wystpeuja zatrwadzenia;(
tak ja podaje.
tzn dodaje do mleka i Sarka ulewa tylko raz na jakis czas.raz na 2-3 tyg jej sie zdarzy tylko.i nawet nie dodaje tyle miarek ile kaza na opakowaniu ale jedna mniej bo inaczej zrobilby sie klej i lecialoby przez smoczek.
Dziwie sie bardzo,ze u Twojego maluszka zageszczacz nic nie daje.Hmm....bardzo to zastanawiajace ....ale mam pytanie:jak dlugo po karmieniu nosisz dziecko w pozycji pionowej?W jakiej pozycji je karmisz?i czy w lozeczku ma podniesiona czesc od glowki do pasa pod katem 45 stopni??? to wszystko jest bardzo wazne!
aha-akurat Sarka nie ma zatwardzenia od zageszczacza.wrecz przeciwnie-robi kupke kilka razy dziennie i to rzadką.a co do ilosci miarek to ja np daje na 120 ml mleka 3 miarki.
agalu-kochana sam zageszczacz nic nie da.trzeba jeszcze kilka rzeczy stosowac o ktore wlasnie zapytalam....Wtedy sa jakies efekty...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha i jeszcze jedno-niewiem czy wiesz ale sa dwa rodzaje refluksu.refluks fizjologiczny ktory mija sam.oraz chorobowy.moze Twoj maluszek ma juz ten drugi,a to sie juz nadaje do leczenia.
ania - to mi chyba rozjaśniłaś kwesitę zatwardzeń u Tomka:(
czyli twój maluch miał lekki refluks tak jak u nas i dużo ulewał tak jak u nas;) i przeszło mu ??w jakim wieku ?
justi - to wszystko stosujemy i jest noszony do odbicia ale czasme nawet nie ledwo go podniosę do odbicia i już wszystko leci,no własnie mnie to dziwi dlaczego to cos nie pomaga
kuźwa//czyli że miał na poczatku lekki refluks taki fizjologiczny a teraz pewnie mu się pogorszyło?znowu mam robić usg?
moim zdaniem refluks fizjologiczny zamienil sie w chorobowy...ale moze sie myle niewiem.tak,ja bym powtorzyla usg i potem poszla do lekarza szybko.
agalu-czegos nie rozumiem.napisalas ze podajesz dziecku zageszczacz przed karmieniem???????????? to sie do mleka dodaje a nie prtzed jedzeniem.to sie nie dziwie ze ulewa odrazu po.
Agalu, usg i tak w niczym nie pomoze, szkoda kasy!Nawet jak ma refluks, to dawaj Nutri i bezposrednio po jedzeniu go nie bierz na rece, odczekaj doslownie z 2/3 minutki, niech polezy pod malym kątem.
Jasio za tydzien ma 5 miesiecy skonczone, w sumie od tygodnia ulewanie jest mniejsze!
Koniecznie podawaj wode lub herbatki, a najlepiej sok rozcienczony z jabłek, bo u nas zatrwadzenie raz było, niczym sie nie kapnełam o co biega. Tez zalezy ile ma Twoje malesntwo:)
no niewiem..ja Sarke klade dopiero po 20-30 min.nigdy wczesniej.jakbym polozyla po 2-3 min nawet pod kątem to by wszystko bankowo wylecialo
Agalu, usg i tak w niczym nie pomoze, szkoda kasy!Nawet jak ma refluks, to dawaj Nutri i bezposrednio po jedzeniu go nie bierz na rece, odczekaj doslownie z 2/3 minutki, niech polezy pod malym kątem.
Jasio za tydzien ma 5 miesiecy skonczone, w sumie od tygodnia ulewanie jest mniejsze!
Koniecznie podawaj wode lub herbatki, a najlepiej sok rozcienczony z jabłek, bo u nas zatrwadzenie raz było, niczym sie nie kapnełam o co biega. Tez zalezy ile ma Twoje malesntwo:)
agalu-jesli podajesz dziecku zageszczacz przed jedzeniem pewnie z wodą jak rozumiem to sie dziecko tym juz troche naje.a potem jeszcze mleko to robi sie tego wszystkiego za duzo i nic dziwnego ze wymiotuje:]
jejku justi ale ja karmię piersią i podaję tak jak jest napisane na opakowaniu
aniu - dziękuję,mój ma za kilka dni 2 miesiące,liczę że mimo wszystko za kilka miesięcy będzie lepiej
o i muszę się jedak z lekarzem skotaktować,bo a wasze maleństwa to działa jedak
A no to przykarmieniu piersia rzeczywiscie sie takpodaje.
kurcze, agalu, strasznie mnie to zainetersowało- ze nie pomaga:(..a raczej zakłopotało....;(
Dziwna sprawa..
2 m-no to sie jeszcze troszke pomeczycie;(
ojej.moglas zaznaczyc ze karmisz piersia:PPPPPPPPP
To faktycznie chyba macie spory problem:/
Nie pozostaje nic innego jak zasuwac do lekarza.ja bym tak zrobila,ale kazdy robi jak uwaza.:)
dziewczyny, mój synuś zaczął okropnie dużo ulewać, pediatra zaleciła mi nutrition i mam pytanie co do jego podawania, ja karmię w mieszany spos.ob i pierś i bebilon bo dziecko słabo przybywa na wadze, jak dodałam do mleczka zgodnie z instrukcją to nic nie chciało przez smoczek lecieć tak się zagęściło, czy trzeba zatem jakiś inny smoczek dopasować? próbowałam tez przed karmieniem, ale maluszek pluje tym i płacze? sama nie wiem jak to podawać żeby karmienie nie zrobiło się stresujące dla synka?
ja dodawalam poprostu tyle,zeby dalo rade leciec a jednoczesnie bylo geste.nie stosowalam sie do zalecen na opakowaniu:D.smoczek mialam antykolkowy z lovi i lecialo bez problemu.podawalam np 4 miarki na 150ml mleka.
image
Ja dawałam,ale nie do każdego karmienia bo inaczej zatwardzenie było,przestałam dawać bo synek nie chciał pić innych płynów niż mleko a ja się bałam znów o wypróżnienia.Smoczek avent trójprzepływowy i na 3 dawać.Spróbuj na początek dać mniej miarek niż jest na opakowaniu,my tak robiliśmy.
beti - ja np. na 120 ml mleka daję 3 miarki i mam smoczek 3 aventu i jest ok.
nie wiem jaką masz butelkę ale musisz kupic wiekszy smoczek i będzie ok.
przed karmieniem piersią nie podaję tego bo mój synk też plul i się denerwował i potem z tych nerwów nie chciał jeść z piersi
męczyłam sie tak ok.2 miesięcy i odpuściłam i teraz zagęszczem tylko to z butelki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry