Widok

O czym ON myśli jak milczy...

Czy któraś z Was to już wie? Moje doświadczenie jest takie, że ja mówię, opowiadam, komentuje, analizuję a ON milczy. Czy ON mnie w ogóle słyszy? Nie mogę uwierzyć, że są takie osoby jak Halewicz, który komentuje wszystko :) Większość panów, których znam prywatnie i zawodowo ogranicza komentarz do wieloznacznych pomrukiwań. Czy oni nie mają żadnych przemyslen?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11
mają mają :)

tylko jest pytanie czy napewno sa zainteresowani tematem czy np mówisz coś i pzeszkadzasz grać w diablo :)
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam nieodparte wrazenie, ze niektorych nic nie interesuje. Dla dobra moich relacji nauczylam sie nawet co to spalony i jak ladowac akumulator w aucie, ale to i tak nie pomaga. ;)
Dlaczego wszyscy nie moga byc tacy jak Halewicz...? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22
bo byłoby nudno
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak facet zainteresowany tematem to porozmawia a jak nie zainteresowany to oleje :)

a powiedz mi jak ładujesz akumulator w aucie, chętnie poznam twój sposób :) o spalonym nie porozmawiamy bo się nie znam na piłce :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam seans koedukacyjny "Zaklinacz kobiet" lub "jak rozmawiać z chłopem jełopem" on wyjaśni Ci róznicę w postrzeganiu Świata przez mężczyzn i kobiety.

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111009/MAGAZYN/591779172
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
zgadzam sie, bylismy z mezem, swietna zabawa, a i informacji troche. Kobietom sie wydaje, ze jak facet nie mowi to mysli. Drogie babeczki. Facet jak nie mowi to sie relaksuje, nie mysli, po prostu odplywa w swoj swiat i nie jest to wymierzone przeciwko wam. Zwlaszcza jak ma problem. Kobieta musi to przegadac, facet musi sie wycofac do swojej jaskini. A babki pytaja i zaczepiajac "ale powiedz mi o co chodzi" tylko pogarszaja sprawe, bo on jeszcze bardziej sie zamyka. Wiec kobitki wymagajcie od facetow, ale nie rzeczy niemozliwych. To, ze sie nie odzywa nie znaczy, ze mysli, trawi problem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sek w tym, ze taki Halewicz, Cross czy Sadyl to sa wszystkim zainteresowani, nawet typowo kobiecy watek Zakochanego komentuja, a inni nawet nie spojrza w strone takich watkow. Wiekszosc to nawet nie wpadnie na to, zeby wejsc na takie forum. Czy szczytem szczescia dla faceta jest cisza nad jeziorem, w jednej rece piwko a w drugiej wedka i juz?

Akumulator proscizna. Trzeba podlaczyc "+" z prostownika do "+" z akumulatora a" - "z "-" :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
no nie do końca tak z tym ładowaniem bo inaczej się żelowe inaczej wapniowe a jeszcze inaczej kwasowe ładuje, prąd ładowania w zależności od pojemności itd itd :)

piwko mnie interesuje jak najbardziej ale wędka.... nudaaaa :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlatego prawdziwy wędkarz zawsze ma ze sobą piersióweczkę wypełnioną rozgrzewającym napojem...bynajmniej nie jest to kakao.
@t-a
Ja musze wiedziec, czy jestes mezczyzna czy kobieta...
Kobieta, ktora lubi akumulatory czy facet, ktory nie lubi pilki? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
facet co nie lubi piłki i nie lubi wędkarstwa, nie lubi żużla i koszykówki, imprez masowych itp :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
toż to część rowerowa a nie facet
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
innym szczytem szczęścia może być piwo i komputer ;)
Mnie tam sie wydaję, że mężczyźni z natury są po prostu mniej wylewni. Słyszą nas, ale nie słuchają . Nawet zdanie typu " Kochanie wziełam dzisiaj
3000 z konta" może pozostać niezauważone.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
No i to mi sie nie podoba wlasnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
300 może nie, ale 3 'kawałki', dyskutowałbym Szanowne Panie ;)
bo kobieta musi ocykac z kolezaneczka wszystkie warianty sprawy. Jak kolega z pracy sie usmiechnie to juz planuja we dwie przyszlosc tej obdarzonej usmiechem, a on po prostu sie usmiechnal. Faceci sa prosci i nalezy z nimi prosto postepowac. Za duzo komunikatow nie przyswajaja, wiec zadania rozdzielajcie jak skonczy jedno, bo wy sie nagadacie, oni nie zapaietaja, wy sie wkurzycie, a oni nie beda wiedziec o co sie zloscicie. Kobiety za duzo kombinuja. Jak maja problem to wola zalewac sie lzami, niz zadzialac, albo postapie wg ulubionej meskiej zasady "nie przejmuj sie"
Mój mąż nigdy nie czytuje żadnych forów ale to nie znaczy, że jest osobą nie interesującą się Światem. Wręcz przeciwnie - ma umysł otwarty na wszystko co go otacza, interesuje się tym, pogłębia wiedzę i chłonie to co go interesuje. Jedni lubią pitolenie o niczym z osobami, których się nawet nie znają, a inni preferują inne sposoby rozrywki. Wśród moich znajomych jest masa ciekawych, mądrych ludzi ale nie wiem czy ktokolwiek z nich czytuje fora... powiem tak - wątpię by ktokolwiek to robił. Pełno tu tak naprawdę gadania o niczym i rzadko można znaleźć ciekawy wątek a tym bardziej jeszcze ciekawsze odpowiedzi :-( dlatego przestałam tu zaglądać tak często jak robiłam to kilka lat wstecz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
> Sek w tym, ze taki Halewicz, Cross czy Sadyl to sa wszystkim zainteresowani

Proszę nie używać imienia mego nadaremno :)

> Czy szczytem szczescia dla faceta jest cisza nad jeziorem, w jednej rece piwko a w drugiej wedka i juz?

Odpowiadając starym dowcipem: nie wiem. Nigdy nie byłem żonaty.

Zapewne przy jazgocżącej kobiecie optimum jest mała enklawa typu garaż czy piwnica. Jeśli tego brakuje, pozostaje wędka i wódka.

Proporcje uzależnione od stopnia stresu, alienacji i inteligencji faceta.
widzisz czasem lepiej mniej mowic niz wyrzucac z siebie slowa...nazywa sie to slowna s****zka:) Mowa jest srebrem, milczenie zlotem. I tyczy sie to obu plci. Lepiej mowic mniej a z sensem, niz klepac jak nonstop wlaczone radio. Bo pozniej taka osoba bedzie traktowana jako wlasnie brzeczace radio
@Pannakotta - to Tobie wiele wyjaśni http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
O prosze, Halewicz nawet to komentuje! Rzeczowo i dowcipnie, czyli mozna!
A jak pytam innych o ten temat, to milcza i mrucza.
:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Panowie,
tylko szczerze
Czy z tym Pudelkiem Nicosci to prawda? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najszczersza prawda.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy Ty Halewicz jestes wobec tego kobieta? :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie, nie jestem kobietą - mężczyzną w 100%. Wiem, że masz teraz bzbzbzbbzzbzbzbzbzbzbzbz..... ^_^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
:) Tak wlasnie mam...
Halewicz, jestes wyjatkiem potwierdzajacym regule :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeszcze tego brakowalo zebym Facetowi "przeszukiwala" Jego milczenie i mysli ~:)
Oslabiaja mnie kobiety - gaduly a faceta, ktory ciagle gledzi (czytaj: mowi wiecej niz ja) udusilabym wlasnymi udami.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
udami? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja się zgadzam z tym męskim pudełkiem nicości i kobiecym bzzzzz:) Właśnie ten stan omawiałam z kimś ostatnio....no i jak chcę go po wkurzać to się właśnie słodkim głosikiem pytam "o czym myyyyśliiiiiszzzzz??;)"
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
oooo nieeeee:)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"...udusilabym wlasnymi udami."

Wcale nie najgorszy rodzaj śmierci ;)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahha, świetne! ale się uśmiałam :)
>>>>> RZUCAM PALENIE >>>>> UCZĘ SIĘ FOTOGRAFII >>>>> WYCHODZĘ ZA MĄŻ >>>>>

image
Nie chce wiedziec w jakich okolicznosciach udusilabys go udami...:)
Ja nie przeszukuje milczenia, tylko mam ogolna refleksje, potwierdzona dzis przez Halewicza, ze za tym milczeniem kryje sie pudelko nicosci niestety ;)
Tylko nie próbuj tam wieszać obrazków!!! I zabieraj te kwiatki!!!! ;-)
Za późno...Firanki już wiszą ;)
Hm... ~:)
Szalenstwo z Wami
Uciekam przed TV, posmiac sie (jeszcze raz) z "Wild Hogs"

http://www.youtube.com/watch?v=SQQoMa9n3G0
kiedy facet milczy jest po prostu w "pudełku nicości":P W przeciwieństwie do nas oni potrafią nie myśleć o niczym:D
Faceci ogólnie są prości "w obsłudze".
Chcesz coś - to wyraźnie musisz powiedzieć czego chcesz.
Facet się nie domyśli czego Ty od niego oczekujesz póki tego nie usłyszy. On zrobi dla Ciebie wszystko ale musi wiedzieć co to tak właściwie jest.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To my kobiety mamy bardziej pokręcone umysły. Oczekujemy domysłów z ich strony, tego by raz zachował się tak a za chwilę zupełnie inaczej, to co jest dla nas miłe dzisiaj wcale nie oznacza, że jutro będzie równie miłe, itp, itd... Trudno się im dziwić, że kompletnie ich to dezorientuje. Raz chcemy faceta czułego, za chwilę męskiego i tych przykładów można by było wymieniać w nieskończoność. Nasze mózgi są po prostu zupełnie odmienne. To co dla nas jest bardzo ważne - dla nich jest kompletnie bez znaczenia.
Kachna!
- albo jesteś facetem (tfu)
- albo jesteś lesbijką (tfu)
- albo CIĘ UWILBIAM :)

A powaznie: Tak właśnie jest. Mózgi mężczyzn są zupełnie inaczej zbudowane.
Oprócz mańkutów, pedałow i artystów, żaden mężczyzna prawie wcale nie używa prawej półkuli.
Facet nie domyśli się niczego - trzeba mu to powiedzieć, w jak najmniej zawoalowanej formie.
Do faceta się gada krótko i treściwie. Każde słowo więcej oznacza zmniejszenie szansy na dotarcie przekazu o połowę :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kachna bez wątpienia jest kobietą:P Fajna babka:) A tak po za tym - dobrze mówi, dać jej piwa:)
łoo boże- jak milczy?? to już koniec ;) mój tez tak milczał i milczał po czym wymyślił, że zasługuje na kogoś lepszego! no i niestety miał rację :D
lekki cytat dla odmiany z jakiejś tam książki:
"Co kobieta myśli ( w oryginale baba)mówiąc proste zdanie , normalny człowiek nie zgadnie.
Pytanie - jesteś głodny ?
interpretacja-podstawowa , ja jestem głodna;
pośrednia.Zapomniałeś , ze mieliśmy wyjść na kolację ?
prawdopodobna.Nie chce mi się jeść , ale pewnie zaraz mi będziesz zawracał głowę obiadem;
pewna .Trzeba iść na zakupy .
naturalnie możliwych jest kilkanaście innych , gdyż kobieca logika i zdrowy rozsądek wykluczają się z definicji."
nie całkiem się z tym zgadzam , ale coś w tym jest
pozdrawiam
fenicjan ~:)
To moja pierwsza dzis kawa a juz mi oko lata kiedy czytam ten chaos.
Naprawde mozna tak?!
Teraz wiem dlaczego Maz ciagle mnie pyta:
"Czy ty jeszcze w ogole myslisz... o mnie?"
"To my kobiety mamy bardziej pokręcone umysły. Oczekujemy domysłów z ich strony, tego by raz zachował się tak a za chwilę zupełnie inaczej, to co jest dla nas miłe dzisiaj wcale nie oznacza, że jutro będzie równie miłe, itp, itd... Trudno się im dziwić, że kompletnie ich to dezorientuje. Raz chcemy faceta czułego, za chwilę męskiego i tych przykładów można by było wymieniać w nieskończoność. Nasze mózgi są po prostu zupełnie odmienne. To co dla nas jest bardzo ważne - dla nich jest kompletnie bez znaczenia."

Żeby tak wszystkie kobiety to rozumiały.

Stanisław Lem
Może zorganizować jakieś warsztaty dla Pań? Coś w stylu "obsługa faceta". Cały materiał znalazłby się na kartce formatu A-5 ;)
Większość z nas wie jak sobie z wami radzić
Mam zasadę - nigdy nie staram się zrozumieć kobiety. To jest niemożliwe.
Rozumiem, ze w zwiazku z tym funkcjonujesz zadaniowo...?
Nie. To zasada przyjęta, nie narzucona. Doskonale wiem, co tam się kotłuję pod burzą loków, czyli potrafię odczytać przekaz bzbzbzbzbzbzbzzzzzzzzzzzzzzzzzbzbzbbz ale z zasady tego nie robię:) Po co mam obciążać mój "nothing box"? Za chwilę się jej odwidzi/odmieni, zmieni zdanie, obrazi się (lub nie), rozpłacze, aby po chwili roześmiać...to na cholerę mam wchodzić w interakcje^_^
Czyli dochodzimy do punktu wyjscia...Czyt. moj pierwszy post.
Ja mowie, analizuje, komentuje a On milczy :)
on słucha...a to różnica:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale czy słyszy?
Słyszy, słyszy:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hal, w jakiej branzy dzialasz?
Zaczynam nabierac podejrzen, ze poznalismy sie zawodowo...:)
bzbzbzbzbbzbzbzbbzzz :)
Może tylko stwarza pozory :)
A myśli... ile Ona mówi.
Tak Kruszynka, trzeba jednak stanac przed tym smutnym faktem, ze tam jest tylko Pudelko Nicosci...;)
> Czyli dochodzimy do punktu wyjscia...Czyt. moj pierwszy post.
Ja mowie, analizuje, komentuje a On milczy :)

Vide mój post powyżej. Im więcej mówisz, tym mniej dociera.

Czy to naprawdę takie trudne - przekazać informację, bez komentarzy, odczuć, pretensji i miliona dygresji przy okazji?
hm... Próbowałam stosować strategię "przekazywania informacji", tzn krótko, bez komentarzy, raz. Efekt - im krócej, tym łatwiej panom puścić to mimo uszu. Jedyne co działa, to kartki poprzyklejane tu i ówdzie - "myjemy po sobie wannę", np:P
Sadyl
Wlasnie obawiam sie z Ty z Halewiczem i innymi wymienionymi tego nie rozumiecie, poniewaz KOMENTUJECIE kazdy watek, bez wzgledu na jego poziom badz poziom jego uzytkownikow...
Tymczasem mi chodzi o tych panow, ktorzy na co dzien nie komentuja nic, uwierzylbys?
Nie chodzi mi o przekazywanie informacji mezczyznom tylko o sztuke konwersacji i styl bycia!
Podsumowując, Sadyl - "mówisz krótko" - nie dociera
- "marudzisz i rozwlekasz temat" - nie dociera, a facet się wkurza.

Wniosek - trzeba wam wszytko dawać na piśmie;p
Kasieńka tylko w krótkich zdaniach i niezbyt długi tekst ;))
Moim zdaniem Wy faceci slyszac takie teksty powinnsciei grzmiec, a Wy jeszcze przyklaskujecie..,?
iskierka, dokładnie tak:P Na piśmie i krótko:D Jedyne co działa:P
"Podsumowując, Sadyl - "mówisz krótko" - nie dociera
- "marudzisz i rozwlekasz temat" - nie dociera, a facet się wkurza."

Kurczę z ust mi to wyjęłaś.
dla mnie komunikat "myjemy po sobie wannę" jest jasny i czytelny (chociaż akurat mi nie trzeba przypominać o rzeczach oczywistych) natomiast ten sam komunikat obudowany tysiącem słów powoduje że po dziesięciu sekundach zanurzam się w pudełku nicości (chociaż nadal nie trzeba mi przypominać o rzeczach oczywistych).

Stanisław Lem
Zasada jest banalnie prosta.
Mężczyzna jeśli coś robi (np umyje podłogę) to robi to tylko i wyłącznie dla swojej kobiety by była zadowolona.
Jej zadowolenie musi się objawiać chwaleniem tego co zrobił i prostym komunikatem, że sprawił jej tym ogromną przyjemność bo inaczej on nie wie, że jest zadowolona.
Działa to tak:
jeśli zrobi coś, by sprawić Ci przyjemność i usłyszy, że faktycznie odniosło to pożądany skutek (pochwały i Twoje zadowolenie) - będzie to powtarzał.
Jeśli zrobi coś i nie usłyszy pochwał ani tego , że jesteś happy - zapomnij, że kiedykolwiek to powtórzy.

Ja wiem, że zaraz odezwą się głosy krytyki ze strony kobiet, że nas się nie chwali za te setki rzeczy, które robimy na co dzień, więc czemu mamy chwalić naszego Pana za byle co.
Ano dlatego, że oni tego potrzebują.
Tak jak my potrzebujemy się wygadać oni potrzebują pochwał.

P.S.
facetem nie jestem (tfu)
lesbijką tym bardziej (tfu)
jestem zwykłą kobietą :-) a może niezwykłą... nie mnie to oceniać

Kasieńka - pozdrawiam Cię. Może jakieś spotkanko po latach zorganizujemy? Chętnie bym Cię ujrzała :-) pomyśl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
meritum ujęłaś w pełni, aczkolwiek z tym chwaleniem kobiet bym się nie zgodził
Kachna, małpo Ty:P Spotkanko bardzo chętnie, zwłaszcza, że blisko miałabym do Ciebie z Górnej Oruni:P
> Tak jak my potrzebujemy się wygadać oni potrzebują pochwał.

Może nawet nie tyle pochwał, co świadomości, że odwalili dobrą robotę i ktoś to zauważył i docenił.
Kasieńka
No to zapraszam na babskie pogaduchy przy winku na przykład.
Po 16-tym będę miała więcej czasu bo obecnie mam sesję i sporo nauki.
Numer mam ten sam (jeśli nadal jesteś w jego posiadaniu).
Fajnie będzie Cię zobaczyć :-)
> facetem nie jestem (tfu)
> lesbijką tym bardziej (tfu)
> jestem zwykłą kobietą :-) a może niezwykłą... nie mnie to oceniać

Zatem Cię uwielbiam :)
Zwykła/niezwykłą - nie wiem. Nie znam Cię.\
Na pewno - nietypową. Większości kobiet to, co piszesz i jest dla Ciebie naturalne - nie przyszłoby w życiu do głowy.
> Sadyl
Wlasnie obawiam sie z Ty z Halewiczem i innymi wymienionymi tego nie rozumiecie, poniewaz KOMENTUJECIE kazdy watek, bez wzgledu na jego poziom badz poziom jego uzytkownikow

Nie komentuję każdego wątku. Piszę tam, gdzie uważam, że moja wypowiedź może coś wnieść do dyskusji.

> Tymczasem mi chodzi o tych panow, ktorzy na co dzien nie komentuja nic, uwierzylbys?

A jak chcesz uzyskać ICH opinię na forum, którego nie czytują?
< Na pewno - nietypową.

Hmmm no może coś w tym jest...
Nie znoszę na przykład chodzenia po sklepach i przewracania sterty ciuszków i fatałaszków brrrrr a to raczej babska domena.
Nie sadyl, nie chodzi mo o forum, tylko o komentowanie zycia w realu :)
Jest jeszcze swiat poza tym forum :)
Jeśli przekaz jest zbyt zawiły to podejrzewam, że facet nawet nie próbuje komentować bo po prostu nie rozumie co do niego mówisz. Proponuję zmniejszyć ilość słów i mówić konkretnie a od razu zobaczysz efekty.
Może na jedno słowo wypowiedziane przez niego Ty masz tysiąc swoich?
i się chłop zamknął w sobie? Bycie z kimś to sztuka kompromisu z obydwu stron i słuchanie siebie nawzajem.
No widzisz Pannakotta:
Właśnie nastąpiło typowe nieporozumienie w komunikacji damsko-męskiej.
W jednym zdaniu piszesz o forum. W drugiej o facetach milczących.
Ja, jako zwykły facet wysnułem wniosek, że chodzi CI o milczenie facetów na forum :)
I ja mam tak ciagle :)))

Nawet na forum o niezrozumieniu czuje sie niezrozumiana :)
>I ja mam tak ciagle :)))
> Nawet na forum o niezrozumieniu czuje sie niezrozumiana :)

Jak wyrzekniesz się inklinacji do Halewicza, to mogę Cię przytulić :]
@Kachna:

Nie będę już żartował na temat uwielbiania Ciebie.
Jesteś wyjątkową i wspaniałą kobietą.
Chłop, który jest lub będzie z Tobą, wygrał los na loterii.
Ja mu zazdroszczę - aczkoliwek sam nie narzekam i nie chcę być na jego miejscu.
@sadyl
Gdyby przytulanie zastąpiło gadanie to właściwie moje problemy pewnie by zniknęły, może tędy droga..?
@sadyl
Przytule sie pod warunkiem, ze wyrzekniesz sie inklinacjo do Kachny :)
nie masz się co stresować - kachna jest od 19 lat zajęta tym samym chłopem :-)
> wyrzekniesz sie inklinacjo do Kachny

Pisałem powyżej, że o ile jestem zauroczony Kachną i zazdroszczę jej chłopu, to absolutnie nie jestem zainteresowany, aby nim być.

W moim wieku spada zainteresowanie przygodami a wzrasta stabilizacją.
A na to co mam, nie narzekam :)
Sadyl, alez uderzasz w powazny ton!
Pannakotta jest juz zona i matka, ale zeby zaraz wyrzekac sie inklinacji do Halewicza...;)
Oł dżizas...
Jeszcze postrasz mnie, że Twoje młode miłość do Halewicza wysiorbały z Twej piersi wraz mlekiem...

Nici z przytulania!
sadyl, ale wsciekly jestes!
Co Cie boli, te dzieci czy Hal.,, Czy maz, o ktorym pisze w watku!
@Pannakota:
Ja wściekły? Mam świetny humor - a że czasami żartuję, nie dając emotikon...
Pójdźmy na kompromis: napisz, że cenisz swojego męza bardziej od Halewicza, to Cię przytulę :)
Ewentualnie przytul się do męża myśląc o Halewiczu ;)
Chyba przestaję rozumieć kobiety :-(
Jaki wściekły? Po czym Ty to wywnioskowałaś?
Jasno i wyraźnie pisze o co mu chodzi ale mam wrażenie, że nie czytasz tego ze zrozumieniem albo dopowiadasz sobie jakieś dziwne rzeczy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pisałam już kiedyś na temat mojego związku...
Moje małżeństwo opiera się na partnerstwie. Jesteśmy przyjaciółmi którzy wiedzą o sobie wszystko i każde wie jak wspierać drugiego w trudnych chwilach, jak dbać o siebie nawzajem, jak się szanować i nie robić sobie krzywdy. Dla nas ważne jest to by druga osoba czuła się szczęśliwa. By jej nie ranić, pomagać jej i być w stosunku do niej w 100% fair.
Ale na takie traktowanie każda ze stron musi sobie zasługiwać... jeśli spotyka się na drugą osobę, która jest dobrym człowiekiem to po prostu nie można jej skrzywdzić. Nie zasługuje na to w żaden sposób.
Mieliśmy dużo szczęścia trafiając na siebie. Jesteśmy ze sobą 19 lat a w małżeństwie 14 :-) piszę to by nikt nie myślał, że tylko na początku znajomości jest tak pięknie... oczywiście czasem nasze poglądy są rozbieżne ale wówczas siadamy i rozmawiamy by znaleźć punkt wspólny. Bycie z kimś to ciągłe kompromisy z obydwu stron. Nie można myśleć tylko o sobie ale również o swoim partnerze. Jeśli szuka się rozwiązań to takich by odpowiadały obydwu stronom.
Każdemu życzę znalezienia człowieka przy boku którego spędzanie czasu to czysta rozkosz.
@Sadyl

A jak cenie męża bardziej od Halewicza to już mne nie przytulisz...?

Tej drugiej ew. alternatywy jednak nie biore pod uwage ;)
@Kachna
Naturalnie, w pelni sie z Toba zgadzam i rowniez zyje w partnerskim, dlugoletnim zwiazku...

Nie traktujmy tego watku jednak tak smiertelnie powazne ;)

Sa miedzy namikobietami i mezczyznami pewne roznice i to przyznac trzeba. Od jutra jak tylko zaczna sie mecze i tak kazda z nas to poczuje, czy to bedzie zwiazek bardziej czy mniej partnerski :)

Dziekuje za Twoj wpis i pozdrawiam!
> A jak cenie męża bardziej od Halewicza to już mne nie przytulisz...?

Kachna chyba ma rację w kwestii Twojego czytania ze zrozumieniem.
Czyż nie napisałem:
"Pójdźmy na kompromis: napisz, że cenisz swojego męza bardziej od Halewicza, to Cię przytulę :)"

Albo czytasz "po łebkach" albo widzisz inną treść tam, gdzie jej nie ma.

Wątek oczywiście żartobliwy - aczkowliek może Pannokoto zastanów się nad powyższymi (moimi i Kachny) uwagami.
@Pannakota

Dopowiem jeszcze jedną rzecz. Troszkę rozwlekle, ale warto abyś to przemyślała.

Swego czasu K&K i Hal mnie wkur##li - nadinterpretacją tego, co pisałem - czy wręcz wkładaniem mi w gębę nie moich słów.

Do tego stopnia, że nawet nieziemskie i ulotne Stworiczko się zjeżyło.

Zaprawdę, powiadam Ci - mało jest rzeczy tak w****i##cych jak udowadnianie swojego niewielbłądztwa.

I teraz tekst na całkowicie poważnie:

Skoro Twój facet ucieka do "nothing boxu" to może go po prostu czymś takim wkur##iasz?

A, ponieważ Cię kocha i nie chce Cię ranić, zamiast walnąć w stół lub w pysk - woli zmilczeć?
Sadyl, ja jeszcze niejednokrotnie Cię wkurzę ;-)
@sadyl
Zwracam honor. Czytałam po łebkach i usprawiedliwiam się tym, że równolegle miałam otwarty plik z bardzo ważną dla mnie umową, którą dziś mam podpisać...
Nie przewidziałam, że zrobiłeś do naszego przutulania założenia, które wymagają skupienia godnego umowy o której wspomniałam :)
Bardziej martwi mnie to, ze wirtualne przytulanie podyktowane jest wylacznie Twoja niechecia do Hala...
Doceniam też, że moj post wzbudza chęć przeprowadzenia psychoanalizy Pannakotty :)
Niniejszym wiec oswiadczam, ze mojego meza, ojca moich dzieci cenie bardziej niz Halewicza z forum. Co nie oznacza, ze wyrzekam sie wszelkich forumowych inklinacji :)
może tak byście zeszli ze mnie, co? ^_^
Nie Halewicz, jak widzisz jestem postawiona pod sciana...Nikt sie nawet za Twoimi plecami nie przytuli na tym forum.
> oswiadczam, ze mojego meza, ojca moich dzieci cenie bardziej niz Halewicza z forum

No i to mi się podoba :)
Czyli jednak...Nie o przytulanie a o Hala tu chodzi...
:(
Ciekawe zjawisko. Gdy tylko ludzie tu zaczynają się przytulać- to zaraz afera.
Kruszynka, my sie jeszcze nie zaczelismy przytulac, a ja juz musze deklarowac publicznie, ze cenie mojego meza nad wszystko :)
To jeszcze gorzej. Pojawiły się przypuszczenia, że jest chęć przytulenia i ... Będę obserwowała rozwój sytuacji.
ale po co od razu wszystkie. Sa babki, ktore potrzebuja dzielic wlos na 4 z kolezankami, sa mezczyzni, ktorzy to akceptuja. Ja nigdy nie mialam daru do plotkowania, radzenia sie czy tez umawiania sie na nocne Polek rozmowy o nim;) Ale ludzie sa rozni. Wiekszosc trafi na swoja polowke.
http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs

nothing box - cos, czego kobieta nie pojmuje :)
mam teżewe
@jurekdz
Dziękuję.
Dobrych tekstów warto posłuchać kilka razy :)
Jednak za najciekwszy post w tym wątku uważam ten z duszeniem faceta udami. Wyjątkowo sugestywny!
jakbym czytala watek prowadzony przez 13 latki...
Mężczyźni mają swoje "pudełko nicości";) zapraszam do obejrzenia:
sorry nie doczytałam, o pudełku było wcześniej...
Czasem przeżywam stres po męsku, mam też swoje pudełko nicości, uważam ciszę nad jeziorem za zjawiskową, jednocześnie potrafię godzinami rozmawiać o swoich przeżyciach z przyjaciółką i źle przyswajam alkohol.. Może jestem gejową. Blee
Ja też mam swoje pudełko nicości, ale tylko czasami!
Jednak przeważa bzbzbzbzbzbzbz :)
ja też się przyznaję do pudełka- zwłaszcza jak mąż zaczyna marudzić, że to mu się nie podoba, tam go boli, zupa ma nie taki smak jak powinna a właściwie to on by chciał coś innego na obiad niż jest. No i oczywiście wszystko robię nie tak bo on wie lepiej jak coś się robi....ale wierzcie mi jak zaczyna gadać to w pewnym momencie już nie wiem o co chodzi... bo słowa nie zostają w moim mózgu :))))
Czasem trzeba... jednym uchem wpuścić- drugim wypuścić. Dla zdrowia psychicznego :)
mycholina , zrób tak, jak ja kilkanascie lat temu. Obiad, klasycznie cos źle zrobione , bo mamusia robi lepiej;( Zabrałam talerz sprzed nosa, wyrzuciłam wszystko do smieci ( łącznie z tym co garnku zostało by nie dojadł ) i.... skonczyło sie !!!
madameBB to już przerabiałam 7 lat temu :)
i się nie skończyło... jak są naleśniki to on by zjadł placki ziemniaczane, jak jest drugie danie to on by chciał zupę, jak zrobię zupę to powie zupa? to ty nie zrobiłaś obiadu itd...
Ja powiem tak - jakby wszyscy tylko mówili, to nie miałby kto SŁUCHAĆ. I tak jest teraz z tym problem. Egocentryzm zabrnął tak daleko, że każdy chciałby mówić. Oczywiście najlepiej o sobie, bo te sprawy są wszystkim najbliższe i zawsze wydaje nam się, że nasze problemy są ważniejsze, większe niż innych. Myślę, że w teorii o siedzeniu facetów w jaskini z "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus" jest sporo racji. Polecam lekturę. Lekko szowinistycznie, ale myślę, że nie bez racji - Paniom szczególnie.
no proszę wątek aż na pierwszą stronę trójmiasto.pl trafił :) taki to intrygujący temat ;)
Nie ma większego gwałtu na umyśle, jak zadać pytanie: o czym myślisz? ^^
Kiedyś też tak pytałam...
Odpowiadał...Słucham...
@Halewicz
Wlasnie dlatego nie pytam o czym mysli samego zainteresowanego lecz Was na forum :)
Wydaje mi się, że już znalazłaś odpowiedź^^
Pudelko nicosci mnie satysfakcjonuje :)
Niepokoi mnie fakt, ze trafilismy na glowna strone newsow...
To juz nie ma zadnych tematow typu, ze trawa nie rosnie na Gdanskiej Arenie albo ze piekni Hiszpane w okolicy...:)

O czym mysli ADMIN jak milczy... :)
Mnie już nic nie zadziwi. Może być na głównej, na ostatniej...bez znaczenia.
co za bieda na głównej... :(
No widzisz, ja akurat lubię rozmawiać, i to na bardzo różne tematy, a trafiam wciąż na kobiety które rozmawiać nie lubią, albo może nie umieją. Lubią mówić, ale rozmawiać, wymieniać poglądy już nie. Bo często jest tak że zamiast dyskusji, wymiany poglądów, robi się z tego konfrontacja i udowadnianie kto ma tzw. rację. I wtedy facet po prostu woli się nie odzywać.
Polać mu, bo dobrze prawi. To ma związek z tym co napisałem chyba trzy posty wyżej odnośnie tego, że NIKT nie chce obecnie słuchać. To jest kwestia fundamentalna.
@ wolny duch
To ja zapraszam wobec tego na forum. Chetnie powymieniamy poglady :)
ha-ha-ha, przez dlugie lata to bylo wlasnie miedzy innymi przyczyna wielu sporow, ja glupia baba i to babskie wciskanie nosa w inna dusze, ta ciekawosc, tak nie raz mnie to meczylo, bo tak bardzo chcialam wiedziec CO ON TERAZ MYSLI...ogolnie NIC nie mysli taki facet i to jest wlasnie ten ich inny swiat..to tak juz jest ze z pustego nie nalejesz...jak nie mysli to i co ma ci mowic...ale czy my kobiety to rozumiemy ???
Ogólnie opisałaś tak ładnie ten mechanizm nalewania z pustego, że chyba musi Ci być bliżej znany ...
Milczy bo ma to w d*pie co mówisz. Jasne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Czy oni nie mają żadnych przemyslen?"

Mają, tylko wołą o przemyśleniach myśleć niż o nich mówić na prawo i lewo ;)
Mężczyzna, który czasem potrafią myśleć jak kobiety i kobiety, którzy potrafią pomyśleć jak facet... Ja nie widzę większych przeszkód dla osób inteligentnych...
Ostatnio się ucieszyłem na wiadomość mówiącą o tym, że rosyjscy naukowcy odkryli czego pragnie kobieta. Niestety Ta zdążyła już zmienić zdanie. ;)
To jest syndrom PMS (Powszechny Męski Syndrom), który objawia się tym, że facet odzywa się tylko wtedy, gdy może popisać się swoją wiedzą albo udowodnić, jak to zna się na wszystkim. Wiesz, np. zna recepty na wszelkie bolączki gospodarcze i społeczne.
Osobiście twierdzę, że gorszy jest syndrom CP (Coś Podobnego), kiedy w obecności faceta kobieta swobodnie rozprawiająca o zawiłościach fizyki kwantowej, otwiera usta ze zdziwienia na wieść, że Ziemia jest okrągła.
Przytoczę może pewną anegdotę - zdarzyło się (faktycznie) na pewnej imprezie imieninowej:
przy stole siedziało sporo osób, między innymi X, który niedawno się rozwiódł i prowadził życie hulaszcze. Przyprowadził swoją nową przyjaciółkę, o blond włosach (czysty zbieg okoliczności), dziewczęcej buzi i nieschodzącym z korali ust uśmiechem. Po paru godzinach biesiadowania, gdy wypity alkohol sprowokował dyskusje o istocie świata, lotach międzyplanetarnych, etc.., Y zadał dość trywialne pytanie:
- ciekawe, czy kiedyś człowiek będzie w stanie polecieć na Słońce
Ktoś z biesiadników odpowiedział w miarę trzeźwo:
- niemożliwe, póki co ludzkość nie zna materiałów odpornych na tak wysokie temperatury
I tu blondynka marszcząc czoło, rzekła poważnie:
- nooo ale przecież można latać w nocy, wtedy jest chłodniej
Najpierw zapadła złowroga cisza...potem zaczęliśmy trzeźwieć - ze śmiechu:)
Zdarzyło się naprawdę - to nie jest dowcip.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
w sumie nie ma się z czego śmiać... to smutne... spotkałem na mojej drodze kilka takich osobników ......
hihhih swietne :)))))))))
>>>>> RZUCAM PALENIE >>>>> UCZĘ SIĘ FOTOGRAFII >>>>> WYCHODZĘ ZA MĄŻ >>>>>

image
Hal... to rzuca nowe światło na dowcipy o blondynkach :)
Zabawne
Gdyby nie fakt, że jestem blondynką powiedziałabym nawet, że bardzo! :)
I dziekuje, ze tyle osob pokazuje mi Pudelko Nicosci
Zakoduje mi sie na amen! :)
Zaznaczyłem, że kolor włosów był czystym zbiegiem okoliczności ^^ Ech...to był wieczór:)
@~V:) - ponieważ twój post jest agresywnie szowinistyczny, zatem zrewanżuję się lekkim dowcipem o podobnym zabarwieniu:

Pytanie: czym różni się mózg feministki od mózgu kury?
Odpowiedź: jednym zwojem - by feministki, rozmawiając ze sobą, nie grzebały nóżką w ziemi.

@_@
to proste:

polecam :P
image
image
Było juz:) Hal zamieścił na początku:) Znowu ten Hal:)))))
eh... bo nie czytałam wszystkiego
image
image
"To jest syndrom PMS (Powszechny Męski Syndrom), który objawia się tym, że facet odzywa się tylko wtedy, gdy może popisać się swoją wiedzą albo udowodnić, jak to zna się na wszystkim."

Może spójrz na to tak że facet (większość facetów) odzywa się wtedy kiedy ma coś do powiedzenia. Jest to przeciwieństwo pewnej cechy, którą można określić mianem kłapanie dziobem dla samego kłapania dziobem :)

Stanisław Lem
wybaczcie ze sie wcinam ale zapraszam do rejestracji i odbior darmowych kosmetykow :)

http://shinybox.pl/?ref=7782776
image
image
szajniboks to ściema
niby czemu tak uwazasz? jedno pudelo z kosmetykami juz dostalam
image
image
Moim zdaniem, to zbieranie twardych danych osobowych - ale cóż...czasem człowiek daje się skusić na świecidełka;)
martuchowata, a jakie swiecidelka sa w tym boxie?
pannakotta, jest tam L'Oreal - 1.szampon do włosów farbowanych, 2. Pharmatheiss Cosmetics - krem do twarzy na dzień 3. Bioderma - płyn do czyszczenia i demakijażu skóry twarzy 4. Biogena Pharma - multiwitaminowa odżywka do paznokci 5. Rimmel - błyszczyk
image
image
Cross, ani my kobiety ani wy mezczyzni nie jestesmy doskonali...

image
~Pannakotta wracając do tematu cóż mężczyżni są bardzo bezpośredni w relacjach damsko-męskich.
Niestety my kobiety mamy tak że zależy nam na tym żeby facet tym bardziej NASZ wiedział czego oczekujemy/chcemy w danym momencie i jak się okazuje,że nie wiedzą ( bo poprostu nie mają pojęcia o co chodzi) to jest problem. Co zrobic taki nasz los że się ciągle doszukujemy ukrytego dna ;]
Apropo słuchania to ja mam podobnie że coś opowiadam mojej połówce,relacjonuje i oczekuję zaangażowania z jego strony albo chociażby realcji na to co mówie , a on .. hmm co tu dużo mówić zero reakcji ;] Nie oznacza to jednak że mnie olewa tylko jest skupiony zupełnie na czymś innym np na graniu i odpowiedz przeszkodzić magłaby mu dobiciu lvl up :}
Zreszta sama napewno jesteś w stanie ocenić czy postawa Twojego faceta powinna skłonić Cię do głębszych refleksji czy się nie przejmować
Dla rozładowania emocji prosty przykład ;]

image

Dla nich to takie proste :}
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
Dzięki Szymszunia.
Tu właśnie chodzi o nasze oczekiwania...
Jeżeli coś opowiadamy to oczekujemy najczęściej nie tylko wysłuchania ale i komentarza, a co ważniejsze wsparcia!

Dla partnerek małomównych panów polecam to forum. :)
Halewicz nas nigdy nie zawiedzie (o komentarzu tu mowa, niekoniecznie o wsparciu) ;)
Pannacotta a jeśli jest odwrotnie?
Co radzisz?
Jeżeli jest odwrotnie, z czym się nie spotkałam, ;) to też polecam forum i towarzystwo koleżanek. My kobiety będziemy komentować Twoje sprawy do woli i z wielkim namaszczeniem!
No to mi sie ten pomysł baardzo podoba :}
Jest jeszcze jedno co mi przyszło do głowy ... pewnie znacie ale mnie bawi za każdym razem tak samo :D

image
A dlaczego za moje pytanie dostałam tyle ŁAPEK w dół..?
Z czym się nie zgadzacie?
"Haters make You famous"
Halewicz, te łapki w górę i w dół to już zupełnie jak na arenie gladiatora. I znowu ten Russell...
Szymszunia, smutne ale prawdziwe...
Moze zalozymy watek, gdzie bedziemy opisywac historie przemilczane przez naszych mezow czekajac na JAKAS reakcje otoczenia?
No nie wiem ;] Wtedy to sie dopiero zacznie :D

Inne tematy z forum Towarzyskie

Swinger party lub podobne (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trojmiescie bądź okolicach można się wybrać na jakieś kameralne swinger party ? Moze ktoś...

rumia (22 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...

Szukam ladnej i inteligentnej dziewczyny 17-19lat (10 odpowiedzi)

Jestem chlopakiem ktory jest bardzo otwarty i poszukuje dziewczyny sam mam 18,5lat i jestem z...

do góry