Widok

O przychodni Eter Med na Żabim Kruku!!!

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To,co tam się dzieje to jest jakieś niewytłumaczalne.Chodzi mi o opiekę kobiet w ciąży.Chodziłam tam całą ciążę,teraz pod koniec już nie wytrzymałam i wkońcu przeniosłam się i trafiłam na odpowiedzialnego lekarza.Lekarka która prowadziła mi ciążę w Eter Medzie nie kierowała odpowiednio często na badania ogólne krwi,nie zrobiła tak ważnego jak Wr,w moczu miałam bakterie,nie powtórzyła badania nawet po upływie dłuższego czasu.Morfologia robiona dwa razy w ciągu całej ciąży,a wyniki wskazywały anemię.Na USG to zapraszała prywatnie mimo sprzętu w gabinecie.Tętno płodu zbadała dopiero pod koniec drugiego trymestru,jak się jej o tym powiedziało.Ostatnie USG za pieniądze było przeprowadzone w 21 tyg,jak pod koniec ciąży zapytałąm czy jeszcze jedno zrobi,powiedziała że nie ma takiej potrzeby,ale za kasę to napewno by zrobiła.Tam na kontrolę przychodziło się po pięczątkę,dosłownie.Koszmar tam przeżyłam,zupełne lekceważenie pacjenta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam chodzilam do dr niedzwieckiej tak kontrolnie, potem jak planowalismy ciaze tez sie wybralam, wyslala mnie na badanie na toxoplazmoze, ale bylo srednio mila bo jak uslyszala ze mam 23 lata to z głupia mina powiedziala ze to za wczesnie na ciaze, bez sensu... postanowilam ze ciaze bede prowadzic gdzie indziej.
ale tak jak chodzilam tam kontrolnie to wszysttko bło ok.
Ania a do kogo chodziłaś ? - ja zastanawiałam sie nad ta przychodnią bo mam blisko ale w końcu staneło na wizytach prywatnych..
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
Nie wiem dlaczego nie ma mojej wcześniejszej wypowiedzi ale niech wszyscy wiedzą jak tam prowadzą ciażę.Ja chodziłam do Dr. Niedzwieckiej,powiedziała,że ma limity na badania.Daje tylko trzy razy skierowanie na morfologię,a w NFZ mi powiedzieli zupełnie co innego,że lekarz powinien dawać tak często jak tylko zachodzi taka potrzeba.Prawdopodobnie winne jest kierownictwo tej przychodni.Nie polecam jej wogóle,jest do niczego.Kobieta w ciąży powinna mieć spokój a nie narażać ją na niepotrzebne zamarwianie się o zdrowie swoje i dziecka.
Mi też prowadzi ciążę dr Niedzwiecka- i jestem na 100% pewna że przyszłą ciążę będzie prowadził inny lekarz. Pani Niedźwiecka robi wielką łachę, nie zaleca podstawowych badań-mi np nie zaleciła badań na hormony tarczycy- a gdy zrobiłam na własna rękę wyszła niedoczynność tarczycy.
image
Dziewczyny,nie wiecie dlaczego nie ma mojego pierwszego postu?
Chyba trochę przesadzacie. Ja do niej chodzę i jest ok. Jedyny mankament - USG ma do d...

Ale generalnie jestem zadowolona. Na następnej wizycie mam mieć robiony posiew na paciorkowca, tak na wszelki wypadek. I nawet pytałam czy mam akcesoria do pobrania kupić w aptece (bo tak koleżanki mówiły) i ona nie kazała. Powiedziała, że wszystko ma u siebie.
maritiki@op.pl
A chodzisz do niej na Żabi Kruk?czy prywatnie?bo to co innego.Ja nie mam do niej żalu o badania,bo ponoć to nie jej wina,tylko kierownika przychodni,ale tego się jeszcze dowiem dokładnie,bo tak nie moze być,żeby cieżarna domagała się o podstawowe badania.Jedyne,co do niej mam to to,że nie robi w gabinecie USG tylko zaprasza prywatnie,a nie każdego na to stać.Skoro jest sprzęt w gabinecie to powinno się z niego korzystać a jeśli się nie nadaje,to powinni znaleść jakies rozwiązanie żeby pacjentka nie musiała płacić za badanie.No nie robi USG pod koniec ciąży,co mnie zdziwiło,bo wszyscy inni lekarze robią.
Do niej, do niej chodzę. Właśnie do Eter Medu. Zresztą już rozmawiałam kiedyś z tobą na ten temat.

Ja mam zupełnie inne odczucia.
I tak jak już pisałam sprzęt do USG na faktycznie do dupy... ale cóż skoro przychodni nie stać na nowy... Mnie w związku z tym skierowała do Invikty na dodatkowe dokładniejsze badania. Poleciła dr. Puzio (super specjalista). Oczywiście miałam na to skierowanie w książeczce i nc nie płaciłam.
maritiki@op.pl
No właśnie,nic nie płaciłaś więc to zupełnie co innego.Dlatego jesteś zadowolona,a skąd wiadomo że ten sprzęt jest do d...nie wierzę lekarzom w dzisiejszych czasach.A co powiesz na temat morfologii i moczu,też miałaś robione aż dwa razy w ciągu całej ciąży?Przecież jak lekarz mój teraz obecny zobaczył ostatnie wyniki,to zapytał czy to było leczone,a ja że nie,bo poprzedni lekarz nie widział takiej potrzeby,i odrazu dał skierowanie na powtórzenie badania,więc mam prawo do nażekań do tej przychodni,która ogranicza badania i do lekarza również,chociaż bardziej do przychodni.Na jakiego grzmota podpisują umowy z NFZ jak robią limity na badania,a fundusz im przecież zwraca kasę.Ktoś tu kręci.
Ja miałam robioną morfologię 3 razy, ale jestem dopiero w 33 tygodniu więc podejrzewam, że jeszcze dostanę jedno na pewno.
Jak miałam coś nie tak z krwią od razu dostałam żelazo.
I nawet z badaniem na paciorkowca nie ma problemu.

A co do limitów to faktycznie są - i to w każdej przychodni.
Nawet jak się umawiałam na badania do Invikty w ramach NFZ-tu, to załapałam się jako przedostatnia bo już limit był na wyczerpaniu.
Cóż.... takie czasy. I to nie jest wina Niedźwieckiej.

A sprzęt jest w Eter Medzie jest do d... to fakt. I sama mi to powiedziała, jak mnie do Invikty wysyłała. Powiedziała, że niestety ale na tym gracie nic nie zobaczy.
maritiki@op.pl
Ja nie twierdzę,że limity na badania to wina lekarza,odniosłam się głównie do Eter Medu.A nie jest to prawdą,że przychodnia ma limity co do badań kobiet w ciąży,bo byłam w NFZ i dowiadywałam się,mam nawet listę jakie i jak czesto przysługują badania.A co do sprzętu USG to powinna wziąść za to odpowiedzialnosć przychodnia,ale nic z tym nie robia,bo ludzie głupi nie zgłaszają skarg,wola płacić.Nic dziwnego że tak jest jak sobie sami na to pozwalamy!
Tak z ciekawości - prześlij mi tą listę z NFZ-tu. Chętnie looknę.
maritiki@op.pl
Chętnie,tylko napisz jak mam to zrobić.
A masz to na kartce papieru czy jak?
Jeśli tak to fotkę zrób i wklej na forum. Myślę ze to nie jedną z dziewczyn zaciekawi.
Dobrze wiedzieć, jakie badania oferuje NFZ i w jakiej ilości.

Ale się musiałaś wkurzyć ostro skoro aż do NFZ-tu się pofatygowałaś....
no no no....
:)
maritiki@op.pl
Mam to na swojej poczcie i na kartce też,najlepiej jakbym przesłała to na forum tutaj,tylko nie wiem jak.
Nie mam już tego na poczcie,mogę zrobić fotkę i przesłać tutaj ale nie mam pojęcia jak to zrobić,a swoją drogą to trzeba by było poszperać na stronie NFZ i tam znaleść,ja akurat dostałam ten spis jak tam byłam.
ja juz kiedys p[isalam o dr.Niedzwidzkiej :)
od kad zrobila specjalizacje to na łep jej padlo i powiedzialm to poloznej to od tej pory pani doktor z usmiechem mnie wita :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
To zrób proszę fotkę i wklej.
maritiki@op.pl
Albo wyślij mi mailem fotkę i ja wkleję.
maritiki@op.pl
http://www.nfz-szczecin.pl/nfz/rzecznik_praw_pacj/01.htm
na tej stronie jest załącznik wystarczy kliknąć i wyjdzie szczegółowy zakres badań refundowanych przez NFZ
Przeczytał ktoś sobie ten zakres badań?
O kurcze....przeczytałam właśnie.... sporo tej morfologii faktycznie...
Wydrukuję to sobie i pokażę pani doktor w razie jakby co...
Chociaż na razie jest grzeczna, tak jak mówiłam.
maritiki@op.pl
Grzeczna,to ona jest nie powiem ale na badania nie kieruje,no bo sama powiedz n ie martwiłabyś się jakbyś miała żelazo ponizej normy a tu miedzy jedną a drugą morfologią odstęp 3 miesięcy,dwa badania i na tym koniec.Co z tego że przepisała drogie żelazo,powinno się sprawdzić czy lek się dobrze wchłania,nie każdy ma taki sam organizm,ja po tym jej żelazie bardzo się męczyłam(zaparcia)a i tak jak zrobiłam prywatnie morfologię,gówno mi ono co pomogło.Normalnie skandaliczna przychodnia,dziwię się,że ludzie nie nagłaśniają takich ważnych spraw i nie zgłaszają skarg.
Morfologi jest tam dużo ale ile moczu,noi USG pod koniec ciąży się robi,ale według Pani.N nie trzeba,bo po co?powiedziała mi że ciężarne sobie wymyślają tak częste USG,ciekawe jak częste,bo zapytałam o nie grubo po 30 tygodniu a ostatnie(za kasę)miałam w 21 tygodniu,więc nie wiem o co chodzi tej Pani,jej się zwyczajnie nie chce.
Ja tam dalej nic do tej pani nie mam... i złego słowa nie powiem.
Ale kartkę sobie wydrukuję na wszelki, bo mnie przestraszyłaś trochę.

Zresztą przeniosłam się do Niedźwieckiej z polecenia koleżanki, której ciążę prowadziła. O moim poprzednim panie doktorze mam mniej więcej takie zdanie jak Ty o pani N. Ale ten to był naprawdę chory na mózg! :)
maritiki@op.pl
No mi koleżanka też ją poleciła,jej ciąża była zagrożona a więc Pani doktor bardzo dbała o nią.Wiesz,ja tak jak pisałam mam pretensje do kierownictwa przychodni,bo oni odpowiadają za sprzęt USG i na badania robią limity,do niej mam tylko to że nie chciała mi zrobić ważnego USG,które się należy w ramach NFZ.Za co my placimy Funduszowi?A powiedz ile razy miałas robioną morfologie,mocz w jakich tygodniach i przy jakis wartosciach hemoglobiny?
Ja już to wszystko napisałam, przejrzyj wątek (ten lub nasz styczniowo-lutowy- w obu pisałam).
A co do USG to Ci powiem, ze to jedyna przychodnia jaką znam, że w ogóle mają USG w gabinecie.
W innych przychodniach do jakich chodziłam ja lub koleżanki, USG było w osobnym gabinecie do ogólnego użytku - nie tylko ginekologiczno-położniczego i zazwyczaj były kolejki po 2 miesiące....
maritiki@op.pl
I jeszcze tu:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-myslicie-o-prowadzeniu-ciazy-przez-dr-Niedzwiecka-t66637,1,16.html?hl=niedźwiecka#hl
maritiki@op.pl
A to ciekawe co mówisz z tym sprzętem do USG bo ja jednak przeszłam do innej przychodni i tam mój lekarz prowadzący mi ciążę ma w gabinecie i z niego przynajmniej korzysta.Ja bym tak nie broniła Eter Medu i tej lekarki bo jak widzisz są tu jej przeciwnicy.Pozdrawiam i życzę powodzenia tam gdzie jesteś,może akurat Ciebie będą traktować wyjątkowo.
Widzę, że za wszelką cenę chcesz mnie zmusić abym myślała tak jak Ty...
No to Ci powtarzam jeszcze raz - nie zmienię zdania o pani N. bo jest dobrym lekarzem. I koniec tematu.

Przykro mi, że u Ciebie jest jak jest.
Ja się pod tym na pewno nie podpiszę i będę jej bronić.
Pozdrawiam.
maritiki@op.pl
Ależ ja wcale nie chce żebyś myślała tak jak ja,tym bardziej jak jesteś zadowolona z usług tej przychodni.Ale sama widzisz jakie należą się badania,a Eter Med ich nie zapewnia,ale broń za wszelką cenę tej placówki i rób sobie prywatnie USG i inne badania.Ja na szczęście już nie muszę za nic płacić.Uważam temat za zamknięty.
Nie płaciła za żadne USG, nawet to w Invikcie..
Czytaj uważniej.
maritiki@op.pl
a mi się w tej przychodni baaardzo podoba
Nie zgodze się , że to jedyna Przychodnia, która ma USG. Także na Stogach mają w gabinecie...
Mnie w 2007r.powadziła ciążę dr Niedźwiecka. Z badań pod koniec ciąży wyglądało, że mam anemię. Powiedziała,że jest okey. Po porodzie byłam tak słaba,że przetaczano mi krew. Poza tym, jak robiła mi USG (bezpłatnie), to nigdy nie pokazała jak maluszek rusza się. A o wydruku USG to nie miałam co marzyć.
Po porodzie przniosłam się na Stogi do przychodni, i dzięki BOGU... Teraz mam fachową opiekę !!!
Tak właśnie prowadzi ciążę Pani N.Ja również się cieszę,że Bóg mnie pokierował do innej przychodni,tam się mną fachowo zajęli,odrazu zrobili USG skierowali na badania,szkoda tylko ze tak póżno,zaoszczędziłabym sobie tyle stresu.
Niedzwiecka o lewa wszystko i wszystkich jak za nia byl przez jakis czas dr.Jankowski to bylo git potem wrociła szantrapa i tragedia ;/

Mi w 2 ciazy 1 usg w 19 tyg zrobila jak sie upomnialam to jeszcze zdziwiona dlaczego???

ja chodze do niej teraz tylko odwietnie na kontrole to ok ale ogolnie baba ma uraz do ciezarnych i wiem z dosc dobrego zrodła z enie lubi dzieci dlatego taka jest:)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
cześć . ja chodze do dr.N ale nie narzekam narazie .
jest to moja pierewsza ciąża wiec jak przeczytalam wszystko to sie przerazilam, a mam takie pytanie ile trzeba wypic glukozy przed badaniem .? bo mialam kupic 75g ale wydaje mi sie ze to za duzo .
o ile pamietam sa 2 testy na 50 g i na 75g

Patusia uwazaj z tym piciem glukozy
to powinno odbywac sie w przychodni
gdzies gdzie jest ktos kto w razie czego moze udzielic ci pomocy

zazwyczaj nic sie nie dzieje i trzeba odczekac te swoje godzine czy 2
ale bywa ze robi sie niedobrze i słabo
u mnie to skonczyło sie podłaczeniem kroplówki bo cisnienie mi tak mocno spadło ze postawiałam na nogi kilka osób i solidnie wystraszyłam mojego lekarza...
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
niedzwiedzka od kad zrobila kolejna specjalizacje to jej na łep siadlo ;/ ja chodze do Jankowskiego i jest oki :)

mi 1 usg niedzwiedzka zrobila w 19 tyg pytajac a po co ????
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
oj widze ze to satry watek i sie powtorxylam hehe nie zauwazylam swojej wczesniejszej wypowiedzi :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Należałam do tej przychodni - w zeszłym tyg zabrałam kartę i wypisałam rezygnację, należałam tam wiele lat jako panienka - co do samego ośrodka... bywało różnie.
image image

mi prowadziła ciąze dr. Niedzwecka i jestem zadowolona..kiedy chciałam usg to miałam...przy każdej wizycie mnie badała...morfologię i inne badania też miałam odpowiednio często...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

W jaki sposób poprawić erekcję? (11 odpowiedzi)

Nie mówię że erekcji nie mam wcale, bo jest - tyle tylko że na pół gwizdka. Tak, jestem normalnie...

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...

Dr Adamowicz onkolog-poszukiwany!! (13 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co się dzieje z dr Krzysztofem Adamowiczem onkologiem pracującym dotychczas w...

do góry