Widok

OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tej firmie czy ktoś z Was był na rozmowie lub dostał tam posadę???? Jakie wrażenia?? Czy firma wiarygodna??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wygląda to na poważne przedsięwzięcie, ale lokalizacja call center w Gdańsku, a nie Londynie wynika na pewno z niższych kosztów zatrudnienia

http://finance.einnews.com/pr_news/60019164/laureate-international-universities-network-brings-world-business-forum-to-more-than-37-000-students-in-19-countries
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie sam byłbym ciekaw opinii... Podobno już 60 osób pracuje.
Znajoma pracuje w call center od stycznia. Mówi, ze dobra kasa i socjal-multisport i.pryw. opieka med. Atmosfera bardzo ok.
A jakie pytania i atmosfera na interview ? Standard czy jakieś podchwytliwe ?

Mam w poniedziałek i zastanawiam się jak to będzie. Ale dobrze wiedzieć, że fajnie się tam pracuje. Najbardziej w tej pracy pociąga mnie karta multisport ;)
Aż takich szczegółów nie znam Generalnie jest to osoba o bardzo pozytywnym nastawieniu do wszystkiego. Powodzenia!
też mam niebawem rozmowę :) o co pytają? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki ! Jutro jak będę po, postaram się napisać co i jak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jak tam? juz jestes po rozmowie? napisz o swoich wrazeniach.
Właśnie wróciłam. I chyba d...a zimna, bo nie zaprosili mnie na drugi etap, a miały być dwa etapy tego samego dnia, jeden po drugim. Kilka dni się przygotowywałam i miałam wrażenie, że dobrze mi poszło, a tu tekst: "odezwiemy się" :(((

Sama rozmowa bardzo przyjemna. Ja rozmawiałam z Amerykanką z HR i chłopakiem z Amsterdamu, chyba Rob się nazywa, który pracuje tam jako właśnie Enrollment Advisor. W sumie standardowe pytania, typu opowiedz o sobie, opisz trudną sytuację w pracy, dlaczego chcesz tu pracować, mówili też na czym dokładnie ta praca polega. Ogólnie nic, czego nie można by się spodziewać.

Zależało mi na tej pracy i trochę mi przykro...W każdym razie życzę innym powodzenia !
a nie jest czasem tak, że rozmowa z Holendrem to jest właśnie drugi etap? :) więc może nie będzie aż tak źle :)
Ja rozmawiałam z tymi dwoma osobami jednoczesnie- tzn. i Amerykanka i Holender byli na 1 interview.

A ty kiedy masz ?
ja tez mam te rozmowe - jutro. Czy ktos moglby dokladniej opisac pytania? ile trwal 1 etap?
sposrod 120 osob, z ktorymi zostanie przeprowadzona rozmowa zostanie 5 ;/ szkolenie odbedzie sie w amsterdamie..kazdemu chyba kto byl na rozmowie zalezy na tej pracy.. ale nie oszukujmy sie, jest bardzo wiele chetnych nie tylko polakow. Mozna jednak pocieszyc sie mysla,ze za kilka miesiecy beda rekrutowac znow i Ci spod kreski beda brani pod uwage. zatem good luck for everybody!
Skąd masz informację, żę tylko pięć osób chcą? ja byłam wczoraj na rozmowie i powiedziano mi ze 40 osób chcą teraz przyjąć. Wie może ktoś ile oferują na rękę?
itap_b, a miałaś dwie rozmowy, czy tylko jedną ?

Z tego co się orientuję, to oferują ok. 2500 na rękę
mialam dzis rozmowe i tak mi powiedziano,ze na to stanowisko 5 osob tylko bo biuro jest dosyc male i lacznie tam ma pracowac 20osob w tym biurze a potem beda zatrudniac dalej. I moze faktycznie chca dobic do 40 ale to w dluzszym czasie chyba. Bo po roku chca sie przeniesc w inne wieksze miejsce. Na reke cos pomiedzy 2 a 2.5
A ci powiedzieli,ze 40 na enrolment advisora? A z kim gadalas?
Miałam najpierw rozmowę z hireing manager'em jakąś amerykanką, a później z enrolment managerem z Holandii (kobieta, brunetka, koło trzydziestki). O tym, że chcą zatrudnić ok 40 osób powiedziała mi dziewczyna, która koordynowała wszystkimi rozmowami i zaprowadzała kandydatów do rekruterów. Informację zwrotną mam dostać na początku przyszłego tygodnia. A ja wam poszło? jak oceniacie to całe przedsięwzięcie?
No mi chyba kijowo ;)

A może stwierdzili, że jestem dla nich za stara ? Bo widziałam tam samych młodych ludzi raczej.

W sumie nigdy nie pracowałam w korporacji, zawsze sie przed tym wzbraniałam, a tym bardziej w call centre, widok tych rzędów takich samych stanowisk, open plan office, trochę scary ;) Ale z drugiej, wszystko inne na plus :)
Ja przedtem pracowałam w call center, ale była to polska firma dlatego trochę się waham jeśli chodzi o pracę tam, z uwagi na naturę pracy w miejscu jak call center. Zobaczymy co się z tego wykluje. :)
do góry