Widok
Wygląda to na poważne przedsięwzięcie, ale lokalizacja call center w Gdańsku, a nie Londynie wynika na pewno z niższych kosztów zatrudnienia
http://finance.einnews.com/pr_news/60019164/laureate-international-universities-network-brings-world-business-forum-to-more-than-37-000-students-in-19-countries
http://finance.einnews.com/pr_news/60019164/laureate-international-universities-network-brings-world-business-forum-to-more-than-37-000-students-in-19-countries
Właśnie wróciłam. I chyba d...a zimna, bo nie zaprosili mnie na drugi etap, a miały być dwa etapy tego samego dnia, jeden po drugim. Kilka dni się przygotowywałam i miałam wrażenie, że dobrze mi poszło, a tu tekst: "odezwiemy się" :(((
Sama rozmowa bardzo przyjemna. Ja rozmawiałam z Amerykanką z HR i chłopakiem z Amsterdamu, chyba Rob się nazywa, który pracuje tam jako właśnie Enrollment Advisor. W sumie standardowe pytania, typu opowiedz o sobie, opisz trudną sytuację w pracy, dlaczego chcesz tu pracować, mówili też na czym dokładnie ta praca polega. Ogólnie nic, czego nie można by się spodziewać.
Zależało mi na tej pracy i trochę mi przykro...W każdym razie życzę innym powodzenia !
Sama rozmowa bardzo przyjemna. Ja rozmawiałam z Amerykanką z HR i chłopakiem z Amsterdamu, chyba Rob się nazywa, który pracuje tam jako właśnie Enrollment Advisor. W sumie standardowe pytania, typu opowiedz o sobie, opisz trudną sytuację w pracy, dlaczego chcesz tu pracować, mówili też na czym dokładnie ta praca polega. Ogólnie nic, czego nie można by się spodziewać.
Zależało mi na tej pracy i trochę mi przykro...W każdym razie życzę innym powodzenia !
sposrod 120 osob, z ktorymi zostanie przeprowadzona rozmowa zostanie 5 ;/ szkolenie odbedzie sie w amsterdamie..kazdemu chyba kto byl na rozmowie zalezy na tej pracy.. ale nie oszukujmy sie, jest bardzo wiele chetnych nie tylko polakow. Mozna jednak pocieszyc sie mysla,ze za kilka miesiecy beda rekrutowac znow i Ci spod kreski beda brani pod uwage. zatem good luck for everybody!
mialam dzis rozmowe i tak mi powiedziano,ze na to stanowisko 5 osob tylko bo biuro jest dosyc male i lacznie tam ma pracowac 20osob w tym biurze a potem beda zatrudniac dalej. I moze faktycznie chca dobic do 40 ale to w dluzszym czasie chyba. Bo po roku chca sie przeniesc w inne wieksze miejsce. Na reke cos pomiedzy 2 a 2.5
A ci powiedzieli,ze 40 na enrolment advisora? A z kim gadalas?
A ci powiedzieli,ze 40 na enrolment advisora? A z kim gadalas?
Miałam najpierw rozmowę z hireing manager'em jakąś amerykanką, a później z enrolment managerem z Holandii (kobieta, brunetka, koło trzydziestki). O tym, że chcą zatrudnić ok 40 osób powiedziała mi dziewczyna, która koordynowała wszystkimi rozmowami i zaprowadzała kandydatów do rekruterów. Informację zwrotną mam dostać na początku przyszłego tygodnia. A ja wam poszło? jak oceniacie to całe przedsięwzięcie?
No mi chyba kijowo ;)
A może stwierdzili, że jestem dla nich za stara ? Bo widziałam tam samych młodych ludzi raczej.
W sumie nigdy nie pracowałam w korporacji, zawsze sie przed tym wzbraniałam, a tym bardziej w call centre, widok tych rzędów takich samych stanowisk, open plan office, trochę scary ;) Ale z drugiej, wszystko inne na plus :)
A może stwierdzili, że jestem dla nich za stara ? Bo widziałam tam samych młodych ludzi raczej.
W sumie nigdy nie pracowałam w korporacji, zawsze sie przed tym wzbraniałam, a tym bardziej w call centre, widok tych rzędów takich samych stanowisk, open plan office, trochę scary ;) Ale z drugiej, wszystko inne na plus :)