Widok

OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tej firmie czy ktoś z Was był na rozmowie lub dostał tam posadę???? Jakie wrażenia?? Czy firma wiarygodna??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto w końcu dostał tą pracę i się zdecydował? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dostalam na stanowisku enrolnment advisor i się waham. praca w call center mnie przeraza troche. aczkolwiek umowa o prace i pakiet medyczny jest kuszacy. poza tym to umowa probna na 3 miesiace tylko wiec zawsze po okresie probnym mozna to jeszcze przemyslec
ja też dostałam prace na tym samym stanowisku i mam podobne odczucie co do call center tym bardziej, ze juz kiedys pracowałam w jednym, ale prawda jest taka ze pieniądze które oferuja nie sa złe. ja juz sie zdecydowałam i w sumie nawet sie ciesze na ta prace. Zawsze można zrezygnować, i szukać dalej.
A kiedy byłyście na rozmowach kwalifikacyjnych dokładnie? Po jakim czasie dostałyście potwierdzenie chęci zatrudnienia?

Do mnie w zeszłym tygodniu dzwoniła pani z Hays z informacją, że po rozmowach dostała pozytywny feedback, ale nie ma oficjalnego potwierdzenia zatrudnienia jeszcze i powiedziała, że w ciągu tygodnia zadzwoni. No i narazie nic.... Jakoś dziwnie mi to wygląda. nie wiem co myśleć.

A jeżeli chodzi o samą pracę, to ja mam ogromną ochotę spróbować, choć mnie też call center samo w sobie nieco odstrasza.
Ja dostałam odp po tygodniu
ja dostałam odpowiedz po dwóch tygodniach.
Czy ktoś aplikował na Enrolment Managera?
Czy to prawda że firma splajtowała?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Splajtowała? Co za bzdura...
Firma działa i będzie niedługo znacząco się rozbudowywać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem dyskryminują tam pracowników i zakazują języka polskiego.
Czy to prawda?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
To prawda. Nie można tam mówić po polsku, mimo że pracowników - obcokrajowców w Gdańsku jest może z 5 osób na ponad 100. Pracowałam tam i nie polecam. Zarobki są ok jak na polskie warunki, ale tylko dla osób które nie miały wcześniej doświadczenia zawodowego! Menadżerstwo tylko wymaga od Ciebie co raz więcej i więcej, a podwyżek nie widać. Z chęcią rozstałam się z OIE Support.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hays znowu wypuścił dużo ogłoszeń na stanowisko Enrolment Advisor. Czy ktoś ma informację ile osób planują przyjąć?
No i pytanie do pracujących - warto czy nie ??
Też mam pytanie, dostałam pozytywną opinię od Hays i czekam. Warto?
Ja tydzień temu dostałam pozytywną odpowiedź od Hays, dzisiaj byłam na rozmowie, tej pierwszej. Mają się odezwać na początku następnego tygodnia, bo im się dość śpieszy.
Sama firma mi się spodobała, rozmowa była niestresująca, szkoda tylko że tak mało płacą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po rozmowie z Haysem i pierwszej rozmowie w OIE jest jeszcze jakiś kolejny etap rekrutacji? Czy po prostu odpowiedź?
Mało płacą, to znaczy? Coś słyszałam o 3000 brutto, ale nie wiem czy to prawda.
Tak, jest jeszcze jedna rozmowa z dyrektorami, na której podobno wszystko się wyjaśnia.
Mało, bo 3 000zł brutto, czyli około 2 200 na rękę, to raczej nie za wiele jeśli by się miało pracować tylko tam. Na szczeście babka mi dzisiaj powiedziała, że godziny pracy są elastyczne, i że można pracować gdzieś na pół etatu, a mi zależy na zachowaniu swoich prywatnych lekcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez ide narozmowe juz do ie, jak dla mnie to kasa niezla prawie tysiak wiecej niz mm teraz a robie to samo...
Ja byłam na rozmowie w OIE w czwartek. Jak na razie nie mam żadnej odpowiedzi. Czy odzywali się już do kogoś??
Ja na razie wciąż czekam na zaproszenie na rozmowę, ale facet z Hays mnie uprzedzał, że w okolicy świąt w firmie jest jak... jak w każdej firmie w okolicy świąt, więc może się to poprzesuwać.
do góry