Widok

OPINIA PRACODAWCY O WIĘKSZOŚCI PRACOWNIKÓW

Prowadzę działalność usługową, staram się mieć pracowników uczciwych, lojalnych, pracowitych etc. Warunki pracy są należyte, wynagrodzenie również. Proszę mi wierzyć żeby dopracować się stałej kadry trzeba lat! Dużo ludzi przychodzi do pracy i po prostu udają że pracują, kombinują, czasami kradną, albo nie potrafią zachować się w miejscu pracy (ciągłe pisanie esemesów w godzinach pracy itd.)
Ja rozumiem że jest wielu pracodawców wyzyskiwaczy ale jest również dużo firm ok. które chcą zatrudnić i zatrudniają ludzi którzy często z własnej winy lub głupoty tracą tą pracę!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ach, ja pierwszą umowę miałam zlecenie (tak na próbę), potem mi zmieniono mi na umowę o pracę, a potem zmieniono mi stanowisko (niby awans) w międzyczasie i podpisano nową umowę, z tego co wiem to wtedy termin 24 miesiące się przesuwa, poza tym są inne warunki np.: kiedy umowa została zawarta przed czy po wejściu w życie ustawy. Jest parę innych warunków m.in. ustawa nie określa nawet konsekwencji niedotrzymania terminu 24 miesięcy. Tak czy siak, skupiam energię na szukaniu nowej pracy, nie mam niestety ani siły, ani forsy na sąd, prawników itd. zwłaszcza jak nie mam pewności co do interpretacji tej nieszczęsnej ustawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie musisz mieć pieniędzy na sąd. Pracownik nie ponosi kosztów spray prowadzonej przez sąd pracy. Poza tym proponuję zacząć od wizyty w Państwowej Inspekcji Pracy. Tam powiedzą ci czy jest o co "kruszyć kopie".
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
W sumie, teraz tak myślę, co mi szkodzi zapytać w PIP, nic w końcu nie stracę. Dzięki.
do góry