Widok

ORKIESTRA CZY DJ??? PROSZE O PORADY!! :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad tym, czy na wesele wziasc zespol muzyczny czy też dj'a? Szczerze mowiac....

Orkiestra- moja rodzina jak wiem raczej jest za orkiestra, wiele osob mowi,ze wesele bez orkiestry to nie wesele.... Jednak obawiam sie, że mogą troszke popic i potem fałszować, że w ogole okaze sie porażka w rzeczywistości. Ponadto zwykle- nie mowie zawsze- ciezko znalesc dobra, tanią orkiestre, ktora nie dosc ze bedzie fajnie spiewac, to jeszcze poprowadzi na wesoło konkursy. Potrzebuje kogoś z jajem- najlepiej faceta, lub 2/3....

DJ- tutaj mam pewność natomiast, że nie bedzie żadnego fałszowania, żadnych kobiecych "pisków", mniejszy koszt, ale to jednak nie ten efekt co orkiestra.... DJ obawiam sie,ze skojarzy sie mojej rodzinie z imprezą, a nie weselem....

I jeszcze jedno- chcemy zatanczyc 1 taniec na wesoło... a to też wiąże się z remiksem różnych piosenek.... I obawiam sie,ze orkiestra nie podoła takiemu zdaniu....

Co Wy na to? Prosze pomozcie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie umiejszając plusów orkiestry, jako prezenter pozwolę sobie uspokoić nieco Panią - Dj zazwyczaj gra różne gatunki muzyczne. Może zarówno zabawić gości "po weselnemu" jak i zagrać po nowemu dla młodzieży. Należy to tylko przed weselem ustalić:)

A co do tańca "na wesoło" - taka muzyka powinna być przygotowana wcześniej bez względu na to, kto będzie Wam muzykę "zapodawał". Nie widzę problemu w tym, aby orkiestra wzięła ze sobą odtwarzacz i puściła przygotowany przez Was mix...
http://www.muzykanawesele.net
email: wodzirej@muzykanawesele.net
gg: 1339315
Oczywiscie najistotniejszym atutem orkiesty jest jej niepowtarzalny klimat, jesli oczywiscie maja dobry kontakt z goścmi....

Może ma Pan racje, najwyzej muzykę pusci się z odtwarzacza jakiegoś...
Nie jestem muzykiem tylko fotografem, ale napatrzyłam się na weselach na to i owo i powiem krótko TYLKO DJ!!!
Orkiestry się pewnie na mnie rzucą, ale niestety większość zespołów weselnych to porażka. Jeśli założysz sobie budżet np 2 tys PLN to w tej cenie możesz mieć najlepszych Dj-ów albo najgorsze orkiestry.

Dokladnie taką cene mogę wydać na orkiestre, niestety nie więcej....

Zastanawiam sie czy DJ potrafi tak rozruszać gości jak orkiestra?
No i potem te krzywe miny mojej rodziny... że DJ'a mamy jak na dyskotece....
moja rodzina byla za orkiestra , a jednak my ybralismy dj, z doswiadczenia wiem ze kazdej orkiestrze czegos brakuje , a za 2000 na bank dobrej orkiestry nie znajdziesz , jak zaplacisz wiecej tez roznie bywa. My także mieliśmy dylemat ale wolimy miec dobrego dj'a niż słabą orkiestrę, a dobry dj potrafi super impreze rozkrecic. to oczywiscie moja opinia, kazdy ma inne poglady...
poza tym to wasze wesele , a rodzina nie przychodzi na wesele dla orkiestry tylko dla Was, żeby ten dzień spędzić z Wami i cieszyć sie waszym szczesciem a nie oceniac - ze u kogo innego orkiestra a u was dj, nie uszczesliwicie wszystkich, a jak bedzie slaba orkiestra to i tak rodzinie nie bedzie sie podobac i beda gadac jaka to slaba orkiestre macie , a przy dj sie pobawia bo wiadomo ze muzyka bedzie dobra
Z takim budżetem tylko DJ. A rozruszanie gości zależy od nich samych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nieujmując nic orkiestrom, bo niektóre są całkiem fajne, ja na swoje wybrałam dj-a ale moja siostra wolała zespół:) Cenowo często wychodzi taniej dj ale ja osobiście nie z tego względu mam takie preferencje.Mam wykształcenie muzyczne, dobre ucho, więc ciężko mnie zadowolić. Wybrałam więc orginalną muzę z płyt i osobę, która dopasuje repertuar do gości. Ale czytając twoją wypowiedź to wydaję mi się,że skłaniasz się ku dj-owi. Swoją drogą polecam pana Popaszkiewicza:) w razie czego służę namiarami.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Zalałam kilka orkiestr, ktore mają ponoć dobre opinie a wlasnie kosztują ok 2 tys: Półtora gościa, DUET, DUO PLUS, ANPOL, PREMIUM oraz IMAGE... I szczerze mowiac wlasnie raczej ku orkiestrze sie skłaniałam.... Tylko naszły mnie wątpliwości
nieznajoma...
spić każdy z obsługi się może:(
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi się,że kulturalne osoby, które poważnie traktują swoją pracę nie wezmą alkoholu do ust i nieważne czy to zespół czy dj.
To jeżeli spodobały ci się te zespoły to weź któryś z nich, bo opinie innych to kwestia różnych gustów, a to twoje wesele.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tam nie wyobrażam sobie wesela bez orkiestry :) i powiem szczerze że na wszystkich weselach co byłam to orkiestra nie piła :) to już nie te czasu co kiedyś :P
image
my mamy również orkiestrę, nawet nie pomyślałam o tym, aby nie zdecydować się na orkiestrę, bo mogą się upić:)
imageimage
Ja z całego serca polecam DJ. Nasz był fantastyczny. Dzięki temu, że nie musiał koncentrować się na właściwym śpiewie mógł świetnie zabawiać gości, był genialnym wodzirejem. O nic nie musieliśmy się martwić, atmosfera była rewelacyjna. Poza tym nie ma to jak wysłuchanie piosenki w oryginale a nie z fałszem w głosie.
Nasz DJ to Dj. TEDY T. Koszarski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właściwe to tak sobie myślę, ze najważniejszym atutem przemawiającym za DJ jest fakt, że on może puścić każdy utwór, a pamiętam że jak rozmawiałam z różnymi orkiestrami to one nie wszystko potrafiły zaśpiewać, a utwory obcojęzyczne to dla nich marzenie, taki fałsz, zero romantyzmu przy słuchaniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, jest to atut niezaprzeczalny, zwłaszcza że większość orkiestr czy zespołów też potrafi puścić wszystko, a bierze nieporównywalnie większe pieniądze...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
orkiestra - ale tylko jeśli jest tego warta
my za orkiestre płaciliśmy 3000 zł
wcześniej byliśmy na przesłuchaniu - rewelacja
potrafili zagrać wszystko zarówno muze na czasie dla młodych - skocznych, jak i walczyki dla dziadków, babć.
Powiem szczerze, że na tym polega klimat wesela, że każdy musi w nim znaleźć coś dla siebie.
Poza tym ludzie z orkiestry muszą być żywiołowi, pełni energii.
DJ nie odda tego klimatu. Jednak rzecziwiście trzeba uważać, bo nie jedna orkiestra to nie wypał.
Dlatego trzeba szukać!!!!
a jeśli chodzi o alkohol - to profesjonaliści nie piją
malo tego osoby obsługujące na weselu pytają młodych - czy w ogóle podawac orkiestrze alkohol - my się zgodziliśmy - ale dopiero po kilku godzinach postawiliśmy 1 butelkę!
Madzia a jaka wy orkiestre mieliscie?

My sklaniamy się ku temu, aby na wesele wziasc orkiestre, natomiast na poprawiny DJ'a. Myslicie,ze to dobry pomysl?

Ewentualnie zapytac orkiestre czy w trakcie wesele moze czasem puscic normalne piosenki, byloby troche tego i troche tego....

Ogolem szukamy jakiejs orkiestry do 2,2 tys max...
My właśnie tak zrobiliśmy : na wesele zamówiliśmy orkiestrę , a na poprawiny dj'a . Zespół Mari Band i dj Slaw ..zobaczymy jak będzie )
image

Czekamy na Ciebie!
http://www.myspace.com/firefoxzespol

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry