Widok
ORKIESTRA CZY DJ??? PROSZE O PORADY!! :)
Zastanawiam się nad tym, czy na wesele wziasc zespol muzyczny czy też dj'a? Szczerze mowiac....
Orkiestra- moja rodzina jak wiem raczej jest za orkiestra, wiele osob mowi,ze wesele bez orkiestry to nie wesele.... Jednak obawiam sie, że mogą troszke popic i potem fałszować, że w ogole okaze sie porażka w rzeczywistości. Ponadto zwykle- nie mowie zawsze- ciezko znalesc dobra, tanią orkiestre, ktora nie dosc ze bedzie fajnie spiewac, to jeszcze poprowadzi na wesoło konkursy. Potrzebuje kogoś z jajem- najlepiej faceta, lub 2/3....
DJ- tutaj mam pewność natomiast, że nie bedzie żadnego fałszowania, żadnych kobiecych "pisków", mniejszy koszt, ale to jednak nie ten efekt co orkiestra.... DJ obawiam sie,ze skojarzy sie mojej rodzinie z imprezą, a nie weselem....
I jeszcze jedno- chcemy zatanczyc 1 taniec na wesoło... a to też wiąże się z remiksem różnych piosenek.... I obawiam sie,ze orkiestra nie podoła takiemu zdaniu....
Co Wy na to? Prosze pomozcie :(
Orkiestra- moja rodzina jak wiem raczej jest za orkiestra, wiele osob mowi,ze wesele bez orkiestry to nie wesele.... Jednak obawiam sie, że mogą troszke popic i potem fałszować, że w ogole okaze sie porażka w rzeczywistości. Ponadto zwykle- nie mowie zawsze- ciezko znalesc dobra, tanią orkiestre, ktora nie dosc ze bedzie fajnie spiewac, to jeszcze poprowadzi na wesoło konkursy. Potrzebuje kogoś z jajem- najlepiej faceta, lub 2/3....
DJ- tutaj mam pewność natomiast, że nie bedzie żadnego fałszowania, żadnych kobiecych "pisków", mniejszy koszt, ale to jednak nie ten efekt co orkiestra.... DJ obawiam sie,ze skojarzy sie mojej rodzinie z imprezą, a nie weselem....
I jeszcze jedno- chcemy zatanczyc 1 taniec na wesoło... a to też wiąże się z remiksem różnych piosenek.... I obawiam sie,ze orkiestra nie podoła takiemu zdaniu....
Co Wy na to? Prosze pomozcie :(
Nie umiejszając plusów orkiestry, jako prezenter pozwolę sobie uspokoić nieco Panią - Dj zazwyczaj gra różne gatunki muzyczne. Może zarówno zabawić gości "po weselnemu" jak i zagrać po nowemu dla młodzieży. Należy to tylko przed weselem ustalić:)
A co do tańca "na wesoło" - taka muzyka powinna być przygotowana wcześniej bez względu na to, kto będzie Wam muzykę "zapodawał". Nie widzę problemu w tym, aby orkiestra wzięła ze sobą odtwarzacz i puściła przygotowany przez Was mix...
A co do tańca "na wesoło" - taka muzyka powinna być przygotowana wcześniej bez względu na to, kto będzie Wam muzykę "zapodawał". Nie widzę problemu w tym, aby orkiestra wzięła ze sobą odtwarzacz i puściła przygotowany przez Was mix...
Nie jestem muzykiem tylko fotografem, ale napatrzyłam się na weselach na to i owo i powiem krótko TYLKO DJ!!!
Orkiestry się pewnie na mnie rzucą, ale niestety większość zespołów weselnych to porażka. Jeśli założysz sobie budżet np 2 tys PLN to w tej cenie możesz mieć najlepszych Dj-ów albo najgorsze orkiestry.
Orkiestry się pewnie na mnie rzucą, ale niestety większość zespołów weselnych to porażka. Jeśli założysz sobie budżet np 2 tys PLN to w tej cenie możesz mieć najlepszych Dj-ów albo najgorsze orkiestry.
moja rodzina byla za orkiestra , a jednak my ybralismy dj, z doswiadczenia wiem ze kazdej orkiestrze czegos brakuje , a za 2000 na bank dobrej orkiestry nie znajdziesz , jak zaplacisz wiecej tez roznie bywa. My także mieliśmy dylemat ale wolimy miec dobrego dj'a niż słabą orkiestrę, a dobry dj potrafi super impreze rozkrecic. to oczywiscie moja opinia, kazdy ma inne poglady...
poza tym to wasze wesele , a rodzina nie przychodzi na wesele dla orkiestry tylko dla Was, żeby ten dzień spędzić z Wami i cieszyć sie waszym szczesciem a nie oceniac - ze u kogo innego orkiestra a u was dj, nie uszczesliwicie wszystkich, a jak bedzie slaba orkiestra to i tak rodzinie nie bedzie sie podobac i beda gadac jaka to slaba orkiestre macie , a przy dj sie pobawia bo wiadomo ze muzyka bedzie dobra
nieujmując nic orkiestrom, bo niektóre są całkiem fajne, ja na swoje wybrałam dj-a ale moja siostra wolała zespół:) Cenowo często wychodzi taniej dj ale ja osobiście nie z tego względu mam takie preferencje.Mam wykształcenie muzyczne, dobre ucho, więc ciężko mnie zadowolić. Wybrałam więc orginalną muzę z płyt i osobę, która dopasuje repertuar do gości. Ale czytając twoją wypowiedź to wydaję mi się,że skłaniasz się ku dj-owi. Swoją drogą polecam pana Popaszkiewicza:) w razie czego służę namiarami.
wydaje mi się,że kulturalne osoby, które poważnie traktują swoją pracę nie wezmą alkoholu do ust i nieważne czy to zespół czy dj.
To jeżeli spodobały ci się te zespoły to weź któryś z nich, bo opinie innych to kwestia różnych gustów, a to twoje wesele.
To jeżeli spodobały ci się te zespoły to weź któryś z nich, bo opinie innych to kwestia różnych gustów, a to twoje wesele.
Ja z całego serca polecam DJ. Nasz był fantastyczny. Dzięki temu, że nie musiał koncentrować się na właściwym śpiewie mógł świetnie zabawiać gości, był genialnym wodzirejem. O nic nie musieliśmy się martwić, atmosfera była rewelacyjna. Poza tym nie ma to jak wysłuchanie piosenki w oryginale a nie z fałszem w głosie.
Nasz DJ to Dj. TEDY T. Koszarski.
Nasz DJ to Dj. TEDY T. Koszarski.
orkiestra - ale tylko jeśli jest tego warta
my za orkiestre płaciliśmy 3000 zł
wcześniej byliśmy na przesłuchaniu - rewelacja
potrafili zagrać wszystko zarówno muze na czasie dla młodych - skocznych, jak i walczyki dla dziadków, babć.
Powiem szczerze, że na tym polega klimat wesela, że każdy musi w nim znaleźć coś dla siebie.
Poza tym ludzie z orkiestry muszą być żywiołowi, pełni energii.
DJ nie odda tego klimatu. Jednak rzecziwiście trzeba uważać, bo nie jedna orkiestra to nie wypał.
Dlatego trzeba szukać!!!!
my za orkiestre płaciliśmy 3000 zł
wcześniej byliśmy na przesłuchaniu - rewelacja
potrafili zagrać wszystko zarówno muze na czasie dla młodych - skocznych, jak i walczyki dla dziadków, babć.
Powiem szczerze, że na tym polega klimat wesela, że każdy musi w nim znaleźć coś dla siebie.
Poza tym ludzie z orkiestry muszą być żywiołowi, pełni energii.
DJ nie odda tego klimatu. Jednak rzecziwiście trzeba uważać, bo nie jedna orkiestra to nie wypał.
Dlatego trzeba szukać!!!!
Madzia a jaka wy orkiestre mieliscie?
My sklaniamy się ku temu, aby na wesele wziasc orkiestre, natomiast na poprawiny DJ'a. Myslicie,ze to dobry pomysl?
Ewentualnie zapytac orkiestre czy w trakcie wesele moze czasem puscic normalne piosenki, byloby troche tego i troche tego....
Ogolem szukamy jakiejs orkiestry do 2,2 tys max...
My sklaniamy się ku temu, aby na wesele wziasc orkiestre, natomiast na poprawiny DJ'a. Myslicie,ze to dobry pomysl?
Ewentualnie zapytac orkiestre czy w trakcie wesele moze czasem puscic normalne piosenki, byloby troche tego i troche tego....
Ogolem szukamy jakiejs orkiestry do 2,2 tys max...