Widok
Obcokrajowcy
Coraz częściej, trójmiejscy pracodawcy zamieszczają ogłoszenia z propozycjami pracy dla obcokrajowców zza naszej wschodniej granicy. Jestem ciekaw waszych opinii, czy stanowią Oni zagrożenie dla poszukujących pracy rodaków? Czy macie odczucie, że oferowane często, "dziadowskie" warunki pracy i płacy są/będą mieć związek z coraz większym napływem do Trójmiasta obywateli rosyjskojęzycznych?
Pytania nie bez kozery jak mi się wydaje... stojąc na przystanku, mimowolnie byłem świadkiem rozmowy dwóch Panów w wieku produkcyjnym, którzy w sposób mało parlamentarny dawali upust swojej frustracji. Przyczyną (prawdopodobnie) było zatrudnienie obcokrajowców na stanowiska, które zajmowali owi Panowie...
Pytania nie bez kozery jak mi się wydaje... stojąc na przystanku, mimowolnie byłem świadkiem rozmowy dwóch Panów w wieku produkcyjnym, którzy w sposób mało parlamentarny dawali upust swojej frustracji. Przyczyną (prawdopodobnie) było zatrudnienie obcokrajowców na stanowiska, które zajmowali owi Panowie...