Widok

Oberża pod Turbotem

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam opinii na temat tego lokalu, może ktoś bawił się już tam na weselu ? :)) Dostałam właśnie od nich propozycję menu i musze przyznać, że jak dla mnie super a bardzo przystępna cena :)) Jedynie co mnie zraziło to ceny noclegów ale mam nadzieję, że udało by się jeszcze ponegocjować.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znalazłam w starych wątkach:Oberża pod Turbotem
Autor: jagódka 10-02-2006 22:13 wyślij odpowiedź

w Redzie. Ktoś słyszał, a może miał okazję robić tam wesele, współpracować????
Z góry dzięki za wszelkie opinie.

Re: Oberża pod Turbotem
Autor: ds 11-02-2006 11:30 wyślij odpowiedź

Tez sie na początku zastanawiałam nad tym lokalem, ale oni chyba serwują tylko ryby i owoce morza. Być może że na wesela maja inne menu. Ale lokal bardzo ładny.
Pozdrawiam

Re: Oberża pod Turbotem
Autor: jagódka 12-02-2006 10:08 wyślij odpowiedź

Mają ryby i różne mięsa. Robią wszystko co chcesz w b. przystępnej cenie. Tylko czy ktoś tam robił wesele i może podzielić się doświadczeniami?

image
image
Dziękuję bardzo za odpowiedz :) Ten wątek też znalazłam :) Mam jednak nadzieję, że uda mi się uzyskac trochę więcej informacji :)
image
aha , ok , no właśnie jest tylko jeden skąpy wątek :) powodzenia

...a kiedy wesele ?

image
image
Wesele planujemu w kwietniu 2007, choć nie mamy dokładnie ustalonej jeszcze daty :) Jak narazie próbuję się rozeznać w lokalach i zupełnie nie mam pojęcia który wybrać :( no ale jeszcze wszystko przed nami :)
image
aha , a gdzie chcesz salę .. Gdańsk, Gdynia, Sopot, poza 3miastem??

image
image
Lokalizacja nie ma większego znaczenia bo i tak dla większości gości musze zapewnić nocleg. Zalezy mi na tym aby miejsce było ładne i miłe :) to najważniejsze, a jedzenie na tyle dobre aby goście się nie potruli ;)) Nie mamy zbyt dużej rodziny, więc wesele będzie na ok 45 osób,także szukam jakegoś przytulnego miejsca o fajnym klimacie :)
image
super.... masz mało osób wiec doskonale do tego sie nadaje KANIA w Przodkowie .... jedzenie - rewelacyjne , byłam tam na imprezie firmowej -dużo i smacznie...obsługa tzn. kelnerzy cały czas dogadzają gościom, pokoje się budują , własciwe są już zbudowane , nówka...
Sala jest przy głównej drodze , łatwo trafić..mają stronkę internetową.

ja mam wesele w innym miejscu dlatego że Kania była dla nas za mała, my mamy 100 osób :):):)

Kurcze , musze wywalić to zdjęcie

image
image
aha 45 osób... to Kania może być troszkę duża (chodzi o salę gdzie są soły)

image
image
Dzięki za info :) Próbowałam znaleźć stronkę Kani i niestety w google jakoś jej nie ma. Mogłabyś mi podać ją, jeśli mozesz ??
image
Walentynka a ile zaspiewali za wynajem pokoju bo my mamy tam wesele 24.06.06 ale jeszcze nie pytalam o cene?
--------------------------------------------------------------------------------
Restauracja "KANIA"
83-304 Przodkowo, ul. Kartuska 7 tel. (058) 681-97-14
WWW: http://kania.kartuzy.info

Restauracja "Kania" zaprasza na śniadania, obiady, kolacje, spotkania towarzyskie dla firm i osób indywidualnych. Oferujemy oryginalną kuchnię polską i regionalną w ciepłej i miłej scenerii. Zapewniamy miłą i profesjonalną obsługę.

_______________________________________________-
inne na Kaszubach:Pensjonat Ostrzycki
81-311 Ostrzyce, ul. Droga Kaszubska 56 tel. (058) 684-17-89 fax (058) 684-17-89
e-mail: biuro@pensjonat-ostrzycki.com
WWW: http://www.pensjonat-ostrzycki.com

Pensjonat Ostrzycki położony jest w samym sercu Szwajcarii Kaszubskiej. Dysponujemy komfortowo urządzonymi pokojami 2, 3, i 4 osobowymi oraz apartamentem, restauracją z wyśmienitą kuchnią, salę konferencyjną oraz ogrodzony parking. Serdecznie zapraszamy.

--------------------------------------------------------------------------------
"Pałac w Leźnie"
80-298 Leźno 45 tel. (058) 681-77-22 fax (058) 681-77-22
e-mail: lezno@ug.gda.pl
WWW: http://www.palacwleznie.pl

W stylowo odrestaurowanych XVIII wiecznych wnętrzach Pałacu znajdują się apartamenty, sale szkoleniowo-konferencyjne, restauracja, pub i winiarnia.
Piętrowy budynek oficyny mieści 16 pokoi dwuosobowych.
Pałac otoczony jest przepięknym parkiem.

Oberża Cztery Pory Roku
83-312 Borcz, Stacja Paliw Oktan tel. (058) 694-32-65
WWW: http://www.grono.gda.pl

Restauracja "Oberża Cztery Pory Roku" zaprasza do skosztowania szerokiej gamy potraw. Wystrój restauracji przedstawia wszystkie cztery pory roku.

Restauracja "U Kingi"
83-300 Grzybno, ul. Długa 35 tel. (058) 694-30-20, 0 606-190-681
e-mail: barking@op.pl
WWW: http://ukingi.kartuzy.info

Restauracja nad Jeziorem Białym zaprasza. Oferujemy: dogodne miejsca parkingowe, profesjonalną obsługę, dobrą kuchnię, promocyjne ceny. Organizujemy wesela, bankiety, imprezy okolicznościowe, przyjęcia, stypy.

Restauracja "Złota Jesień"
83-300 Kartuzy, ul. 3 Maja 36 tel. (058) 681-15-83, 685-33-68 fax (058) 681-15-83
e-mail: grono.sc@xl.wp.pl
WWW: http://www.grono.gda.pl

Restauracja jest doskonałym miejscem spotkań towarzyskich, niepowtarzalny ciepły wystrój utrzymany w tonacji złoto-jesiennej. Oferuje oryginalną Kuchnię Polską i Regionalną. Organizuje niepowtarzalne wesela, imprezy okolicznościowe, bankiety oraz catering

Restauracja "Kaszubska"
83-300 Kartuzy, ul. Parkowa 4 tel. (058) 681-21-15
e-mail: restauracjakaszubska@kartuzy.biz
WWW: http://www.restauracjakaszubska.kartuzy.biz

Zapraszamy do skosztowania tradycyjnych dań regionalnych jak i potraw kuchni staropolskiej. Tylko u nas można zorganizować niezapomniane przyjęcia typu wesela, imprezy urodzinowe i inne.

Restauracja "Pod Żurawiem"
83-312 Egiertowo 55 tel. (058) 684-15-45
WWW: http://www.podzurawiem.kartuzy.info

Restauracje położona jest na trasie Kościerzyna - Żukowo.
Dysponujemy salą na 130 osób. Organizujemy wesela, imprezy okolicznościowe, catering. Polecamy kuchnię polską. Czynne od 11 do 21 (do ostatniego klienta).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Wichrowe Wzgórze" Kaszubska Oaza Zdrowia
83-333 Chmielno, ul. Wichrowe Wzgórze 13 tel. (058) 684-21-56 fax (058) 684-23-02
e-mail: makostuch@poczta.fm
WWW: http://www.kostuch.gdan.pl

Obiekt położony nad jeziorem Kłodno w sercu Kaszub.
Organizujemy: wczasy, konferencje, wesela, spotkania z folklorem, przejażdżki konne.
Pokoje 2,3 i 4 osobowe, sala konferencyjna, jadalnia, sala kominkowa, wypożyczalnia sprzętu wodnego, rowerów i koni.

Dworek "Oleńka"
80-209 Tuchom 93 tel. (058) 552-80-76 fax (058) 552-80-15
WWW: http://www.dworekolenka.pl

Dworek Oleńka położony nad jeziorem, w bliskim sąsiedztwie Trójmiasta, w odległości 15 km. Dysponujemy pokojami 2,3,4 osobowymi oraz apartamentem. Organizujemy wesela, imprezy plenerowe, firmowe, zielone szkoły. Parking ogrodzony.
Serdecznie zapraszamy.

Restauracja - Hotel - Pub "Helena"
83-311 Brodnica Dolna 42 tel. (058) 684-16-82 fax (058) 694-01-19
WWW: http://www.maxmedia.pl/helena

"Helena" zaprasza do niespotykanego i wyjątkowo urokliwego miejsca na kaszubach. Polecamy kuchnię kaszubską i polską, folklor, przejazd bryczkami, pieczenie dzika. Posiadamy pensjonat z apartamentami 2 i 4 osobowymi oraz wypożyczalnie sprzętu wodnego.

"Kłosowo" Sala bankietowa, wesela, przyjęcia
Kłosowo tel. (058) 552-83-97

"Mix-Music" wesela, zabawy, festyny
tel. (058) 681-86-61

Ośrodek szkoleniowo-wypoczynkowy "Leśny Dwór"
83-320 Sulęczyno, ul. Żeromskiego 15 tel. (058) 684-40-60 fax (058) 684-42-30

Video-Tom
83-330 Żukowo, ul. Nowowiejska 38 tel. 0-501-314-167 fax (058) 681-79-78
i moja sala:
KARCZMA KCZEWO
www.karczma.gdan.pl

image
image
Na wynajęcie pokoi jak narazie nie przewidzieli żadnej zniżki, czyli, jak dobrze pamiętam to 170 zł pokój 2 osob. ale myślę, ze ta cena jest jeszcze do negocjacji. Dajcie koniecznie znac jak udało się wesele Pod Turbotem !!
image
Wielkie dzięki za adresy !! :)) Na pewno je przejrzę i ma nadzieję, ze uda się nam znaleźć coś fajnego !!
image
Walentynka nie ma sprawy. Napisze jak bylo po 24 marca :)
hej
my robimy wesele w ostoi mysliwskiej w salinie - miesjsce naprawde z klimatem! i maja hotelik na 45osob,
polecam to miejsce na serio!
www.osoja.salino.com.pl

image
sorki za blad
www.ostoja.salino.com.pl

image
Ja też zastanawiałam się nad Salinem, nawet rozpoczełam kiedyś taki wątek ;)) ale niestety jakiś bliższych informacji nie uzyskałam. Wysłałam też maila z prośbą o cennik lecz odpowiedzi równiez brak. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym miejscu, przede wszystkim ile sobie życzą za organizację wesela ? Dzięki za odp :))
image
A znacie jakieś fajne miejsca blizej trójmiasta?? bo Ostoja jest aż 70 km od Gdańska!!

Zadzwoń do pod numer komórkowy podany na ich stronce ja zadzwoniłam i dostałm wyczerpujące informacje na email.

I powiem wam ze jestem zachwycona tylo ta odległość

macmar a ty jak rozwiązałas problem odleglości do Salina???

Inne tematy z forum Reda

Aquasfera - opinie i oceny (24 odpowiedzi)

Zlokalizowany w Redzie kompleks to jedna z ciekawszych propozycji na rynku deweloperskim....

LightTower (8 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje przy ulicy Morskiej, w sąsiedztwie obwodnicy Redy - łatwo można stąd...

Kameralne Tarasy (71 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...

do góry