Widok

Obiad weselny ile powinien trwać?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
mam taki dylemat. Bierzemy w tym roku ślub, a po nim planujemy obiad weselny dla najbliższej rodziny (bez wesela, bo nie chcemy przyjęcia na 150 osób albo i więcej).
Mamy wymarzoną restauracyjkę w Oliwie, ale ona jak na złość jest wieczorem już zajęta. Więc obiad mógłby być najpóźniej do godziny 17.00.
Ślub na 11 w Żaku. Czyli obiadek/lunch mógłby się zacząć ca 11.30/12. Czy myślicie, że te 5 godzinek do 17.00 to za mało, czy spokojnie wystarczy na zjedzenie, pogadanie, pierwszy taniec (ale ogólnie impreza bez tańców)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też obie weselny od ok 16.00 do 21/22

trochę za wcześnie , żeby impreza kończyła sie o 17.00 ;/
A na którą macie ślub?
na 14.00 W Gdańsku w Matemblewie,a obiad w Sopocie w Vili Aqua, zanim tam dojedziemy to będzie ok 16.00
My tez mamy obiad weselny, bez tanców, startujemy o 18 i bedzie trwac do 24. jeśli gosciom sie spodoba to mamy mozliwosc przedluzyc impreze. Wydaje mi sie ze 17 to troszke za wczesna pora. Zreszta po co sie strresowac i miec ograniczenie czasowe.To jest moje skromne zdanie.
Pozdrawiam
Ślub będziecie mieli o 11 więc ile taki obiad weselny może trwać? 5-6 godzin maksymalnie?
Wiadomym jest, że lepiej zaplanować ślub na późniejszą godzinę to i obiad zamienia się w obiado-kolację :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Na normalnym weselu obiad przy sprawnej obsłudze trwa około godziny.Jeśli się przedłuża,to goście się niecierpliwią i wychodzą na "długiego" papierosa,zamiast tańczyć z Parą Młodą pierwszy taniec np.Walc nad modrym Dunajem.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a Pan znów nie zrozumiał wątku i pisze nie w temacie:|
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Twoim miejscu poszukałabym jakiejś innej restauracji, bo nie wyobrażam sobie ograniczenia czasowego. A co jeśli będzie się przedłużać?zafundujesz sobie dodatkowy stres;)
Nasz obiad weselny zaczyna się o 14 i nie mamy wyznaczonego "końca", ale mamy nadzieję, że po 20, będzie już po wszystkim;)

pozdrawiam
Dlaczego za wcześnie? To ma być tylko obiad. My mieliśmy ślub o 12:40, a obiad trwał do 16:00. To zależy jak chcecie żeby impreza wyglądała. To WY decydujecie. Jeżeli to jest WASZA knajpka to róbcie w niej i nie patrzcie na nikogo.
3 godziny , to chyba za krótko
Izis,
a mogłabyś mi trochę więcej napisać o Waszym obiadku? Ile osób, czy tylko rodzina czy też młodzi (tj przyjaciele). Jaka muzyka, czy mieliście pierwszy taniec, czy nie ect. Gdzie robiliście i ile mniej więcej kosztowało, jak wyglądało zakończenie obiadku, jakoś tak samo się skończyło, czy był jakiś Finał przez duże F?
Gdybyś miała chwilkę, żeby napisać, najlepiej na maila: bartka7@o2.pl
Dzięki!
Kurcze, nie spodziewałam się takiego odzewu :D!
Bardzo Wam dziękuję za pomoc i chętnie przeczytam kolejne posty!
(pewnie przydadzą się one nie tylko mi)
Pozdrawiam!
nasza kolacja trwała od 17.30 do 24.

ja tez będe organizować obiad, i mam dylemat bo ogólnie mam dużą rodzine i taka bliską - ciotki kuzyni, ale ich nie zapraszam bo z obiadu zrobiło by mi się wesele
i nie wiem jak to będzie wyglądało? dać zawiadomienie żeby przyszli do kościoła a potem życzenia i niech jada do domu? bo na obiad idą tylko rodzice i rodzeństwo i koniec, i obawiam się że to będzie źle widziane ale obiad dla 60 osób to juz nie obiad a poza tym zbieram kase na coś innego
ja bym dodała "wkładkę" do zawiadomień dla zaproszonych osób o obiedzie.

a moze przy zapraszaniu na uroczystość (ZAPROSZENIE a nie zawiadomienie) powiedzieć wprost, jak sytuacja wygląda...
image
W zeszłym roku byłem w "Tawernie Orłowskiej". Obiad zaczął się o 13.00 a skończył o 18.00 i wszyscy byli zadowoleni. Tyle im wystarczyło, jeszcze w trakcie "obiadu" była mała sesja foto i spacerek na molo dla wszystkich chętnych :)
my mielismy ślub (chyba) o 15, sale mieliśmy do północy, więc 8 godzin, też tańców nie było, ale widać, zwe goście jeszcze by posiedzieli chętnie
papilio1@op.pl

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry