Widok

Obniżenie /wypadanie macicy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie czy pessar, leki? Jak u Was z wyproznieniem? Ja pomimo mojego dość młodego wieku, 3 porodów, chyba coraz bardziej skłaniam się ku operacji. Ćwiczenia mięśni nie pomagają. Kto Was leczy? Podzielcie się doświadczeniami? Z góry dziękuję
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

Greta, a gdzie miałas operację, czy na Klinicznej? I czy dobrze jest po operacji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podłączę się pod temat. U mnie pessar jako tako daje radę (w sensie jestem w stanie żyć i kichać, ale skakać lub biegać już nie bardzo ;)) Kilku lekarzy powiedziało mi wprost, że jestem za młoda i mój problem jest "zbyt mały", żeby ktokolwiek mnie zoperował.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam operację, podwieszenie macicy na taśmie. Pessar nie spełniał swoich funkcji. Leki w przypadku zerwanych, czy naciągniętych więzadeł nic nie dają...
Jak duże masz obniżenie? Jaki sposób operacji Ci zaproponowano?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry