Widok

Obrączki-firmowe czy zwykłe???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jak sądzicie, czy warto inwestować w obrączki od yes, apartu, kruka(mają gwarancję)? Czy może lepiej takie od jakiegoś złotnika?
Czy ktoś kupował obrączki u jubilera w Gdańsku w budynku krewetki (obok bomi) lub pod filarami, albo we wrzeszczu u złotnika przy grunwaldzkiej, vis a vis galerii bałtyckiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja myślę, że to zależy od tego jak się trafi, a nie od tego czy jest to zwykły złotnik czy np. apart, bo jak widać po powyższych wpisach reklamacje zdarzają się i tu i tu. Znam masę osób zadowolonych z apartu i z nam masę osób zadowolonych ze zwykłego złotnika - jak dla mnie jedne i drugie obrączki wyglądają identycznie. My prawdopodobnie będziemy robić u zwykłego złotnika, gdyż mamy chude palce, a złotnik liczy za gram więc po co mamy przepłacać :)
My kupiliśmy w aparcie za niecałe 1400 zł. takie same zwykły złotnik wycenił nam na ok 1800.
Dodam że mój pierścionek który kupiliśmy u zwykłego złotnika już jest po raz drugi w reklamacji i wychodzi że więcej go nie mam niż mam.
Teraz żałuję że nie wybrałam sobie firmowego nie było by tyle problemów.mam tylko nadzieję że do ślubu zdążą mi o zrobić.
powiem Ci tak ta gwarancja i tak jest obojetna , bo oni zawsze mówia ,że to czy tamto nie podlega gwarancji i koniec gatki z ich strony. JEST BO JESt

NIE polecam APARTU!!!!!!!!!

Po kilku godzinach na palcu - czyli rano na drugi dzień po ślubie moja obrączka wyglądała koszmarnie- powgniatana i porysowana!!!!!!! Apart to bardzo kiepska jakość!!!!!

NIE polecam APARTU!!!!!!!!!

walczę z reklamacją, kupilismy pięknie wyglądające obrączki z białego i żółtego złota za cenę 3500 tys obie - po kilku godzinach były powgniatane, porysowane- wstydziłam się pokazać rodzinie na poprawinach. Apart inwestuje w reklamę a nie w jakość!!!!
weź jednak pod uwagę, że np. w aparcie ceny mega spadły, nasze obrączki które rok temu kosztowały 2600 dzisiaj stoją po 1550 a złotnicy dalej życzą sobie za nie 1500-1600
Hej Lienoczka ;)
Wiem ze to bylo dawno ale znalazlam tutaj na forum Twoja opinie o pracowni Karneol.Prosze napisz mi czy mialas jakis bardzo skompliowany wzor?Ja wybralam bardzo nietypowe i sie obawiam czy jubiler sprosta zadaniu...a polowe kasy juz wplacilam.:(
Pozdrawiam
trzeba pamiętać że za ceny w aparcie i yes są wysokie (koszt wynajmu miejsca w CH napewno wchodzi w cenę) a nie sądzę żeby były lepsze niż u zwykłego złonika
AgusiaGda napisał(a):

> lestek - myśleliśmy o takich ale z żółtego złota :) jednak
> jakoś musiałam zaznaczyć swoją obrączkę ;) <łatwiej jest, gdy
> damska jest sporo mniejsza :P>

Nasze też były w ofercie z cyrkoniami, ale wybrałam bez, chociaż aż tak dużo mniejsza nie jest :)

lestek - myśleliśmy o takich ale z żółtego złota :) jednak jakoś musiałam zaznaczyć swoją obrączkę ;) <łatwiej jest, gdy damska jest sporo mniejsza :P>

Mówisz i masz ;) Ale to słaba jakość zdjęcia, bo z telefonu...
image

lestek napisał(a):

> AgusiaGda, bardzo fajne! :)
> My też mamy od tego jubilera i też matowe, ale z żółtego i
> białego złota.

dzięki :)

my zrezygnowaliśmy z łączonego złota po rozmowie z tym jubilerem ;)

masz może fotkę Waszych obrączek?

AgusiaGda, bardzo fajne! :)
My też mamy od tego jubilera i też matowe, ale z żółtego i białego złota.

pokażę jakie mamy obrączki :) od jubilera/złotnika z Grunwaldzkiej :) jesteśmy bardzo z nich zadowoleni :)

(żeby było śmieszniej i bardziej iryginalnie - moja obrączka jest większa, niż mojego przyszłego męża ;))

Mariusz chciał płaskie obrączki... ja chciałam klasyczne - ale żeby miały delikatne "coś" :P (mam 3 cyrkonie - bo 1 na moim grubym paluszku zginęłaby ;) a brylantów/diamentów nie uznaję :P)

image

image

image

image

My się też chyba na te zdecydujemy, jeszcze takie co wyglądają jak felgi Nam się podobają. Jak się te nosi, macie już ??
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Kocham moją Narzeczoną, chodź wredota jest jakich mało !!!
no

Do ŻyCiA pOdChOdź z dYsTaNsEm I pOPEŁnIAJ bŁĘDY oRTOGRAFIcZNe

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
a tak sobie teraz pomyslalam ze to niezla ANTY reklama dla firm ktore w tym watku zostaly wymienione!!!! jak to zobacza to beda prosic klientow zeby nawet nie wspominali o nich na forum :)
Lubię ludzi z poczuciem humoru :)

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
ja cię rozumie

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
Ja się z nikogo nie śmieję, nikogo nie obrażam, nie szydzę i nie jetem złośliwa - mogłam to zaznaczyć na samym początku;)

do góry