Widok

Obrączki-firmowe czy zwykłe???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jak sądzicie, czy warto inwestować w obrączki od yes, apartu, kruka(mają gwarancję)? Czy może lepiej takie od jakiegoś złotnika?
Czy ktoś kupował obrączki u jubilera w Gdańsku w budynku krewetki (obok bomi) lub pod filarami, albo we wrzeszczu u złotnika przy grunwaldzkiej, vis a vis galerii bałtyckiej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupuje u zaprzyjaźnionego złotnika. jest o ponad połowę taniej.

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Ja zamówilam obraczki w salonie Yes, daja na nie 2 lata gwarancji, ktora w tym czasie objmuje - polerowanie, odświeżanie, zmienianie rozmiarów oraz grawera do 27 znakow, osobiscie baaaardzo polecam ten salon. Maja wielkie wybor wzorów przy czym nie sa one na "kilometr swiecące" - skormne i piekniusie.
Cena odpowiada jakosci - to z pewnoscia w przypadku tego salonu

ALE ZWYKŁY JUBILER TEŻ DAJE GWARANCJE POZA TYM FIRMA YES TO TYLKO FIRMA A WIESZ TAK NAPRAWDE JAKI ZŁOTNIK JE ROBI ? FACHOWIEC CZY MOŻE JAKIŚ PRAKTYKANT NIGDY TEGO NIE WIESZ

my zamawialismy u zlotnika bo w zadnym salonie nic fajnego nie znalezlismy. Kupilismy u zlotnika na grunwaldzkiej. Zrobil je nam w 1.5 tyg chyba, sa piekne i starannie wykonane i gwarancja jest. do tego grawer gratis, pan zlotnik przemily, ogolne SUPER!!!

a tak na marginesie- to ten wlasnie Pan robi tez obraczki dla Kruka...
różyczka napisał(a):

> my zamawialismy u zlotnika bo w zadnym salonie nic fajnego nie
> znalezlismy. Kupilismy u zlotnika na grunwaldzkiej.

Czy to ten złotnik naprzeciwko galerii bałtyckiej????
my zamawialismy obraczki u zlotnika na Grunwaldzkiej (przy salonie Beauty), obraczek jeszcze nie widzialam, czekaja na mnie w domu, poki co musze wiezyc mamie ze sa sliczne :)
zamawialismy je osobiscie i bylismy bardzo zadowoleni z obslugi, Pan ma bardzo duzo wzorow, a w razie potrzeby moze zobic rowniez obraczki wg projektu

Nie złotnik pod filarami w gdansku na przeciewko parlamentu. Glowna roznica jest to ze jak spytasz sie pani w sklepie firmowym o powiekszenie lub zmniejszenie obraczki dwu lub trzy kolorowej to powie ze jest to probematyczne, bo niby roznica stopni, a prwadziwego jubilera to nie jest zaden problem bo sa one serwisowane. Wybor jest o wiele wiekszy i obraczki mozna kupic od reki. sklep w ktorym kupilismy to www.jubilermj.pl na haslo trojmiasto.pl jest 5 % rabatu ;-)

lestek tak chodzi o tego zlotnika na przeciwko galerii baltyciej, przy salonie sukien slubnych
my też zamówiliśmy u złotnika pod filarami, ale o tej zniżce na hasło trójmiasto nie wiedzieliśmy :( a to hasło trzeba podac przy zamówiniu?

Dziewczynki a jak mniej wiecej kształtują się ceny pod filarami?? Poważnie są przystępne??

Tak dokladnie to będę wiedziala po weekendzie ale ok 1000 zł a parę + grawer 50 zł za parę. To zależy od tego ile złota pójdzie na nasze obrączki. My mamy takie 6mm płaskie ze ścieciami bez żadnych wzorków i w środku wygrawerowana data ślubu i imię.

No właśnie czegoś takiego szukam :) Tylko ja chcialabym miec malutki kamyk.

Słonko69 ile placiliscie za swoje obraczki my tez tam zamawialismy jeszcze czekamy a odbior. Widze ze wy jestescie zadowoleni, mam nadzieje ze my tez bedziemy.

My przy zamowieniu podalismy to haslo ;-)

złoto to złoto nie warto płacić za gwarancję a polerka lub grawer spokojnie za różnicę ceny opłacisz.
Warto jedynie wybrać jakiś fajny niekonwencjonalny "wzór"
my bedziemy zamawiac u przyjaciela zlotnika, a nawet gdybysmy go nie mieli to i tak chyba nie poszlabym do firmowego salonu, bo po co przeplacac :) zreszta wydaje mi sie ze te Panie i Panowie ktorzy pracuja w salonach ze zlotem typu yes itp. to sa tylko sprzedawcy a osoba ktora wlasnorecznie zrobi obraczki moze miec zupelnie inne zdanie od tej sprzedajacej np. w aparcie nam powiedzieli ze laczonych obracek ( zolte i biale zloto ) nie mozna pomniejszac ani powiekaszac a osoba ktora robi w zlocie powiedzial nam ze to nieprawda
a tak z drugiej strony :) i badz tu czlowieku madrym :) jak jedni mowia tak a drudzy inaczej :)

Dzięki za pomoc. Zakupy będą w ferie czyli już niedługo ;)
zlotnik mial racje nie ma problemu z powiekszaniem lub pomniejszaniem roznokolorowych obraczek. Dokladnie w firmowych sklepach to tylko sprzedawcy, zawsze lepeij kupowac cos u profesjonalisty ;-)

ja polecam www.zlotykrazek.pl
kupiłam tam i jestem zadowolona no rewelka

my najprawdopodobniej kupimy obrączki u złotnika, który robił mój pierścionek zaręczynowy(na zamówienie)

jestem bardzo zadowolona z pierścionka, sąsiadka ma kilka jego wyrobów i też jest zadowolona... :)

jubiler ma swój zakład we Wrzeszczu, blisko rynku :)

Odebraliśmy dziś obrączki :) Są piekne!!

My kupiliśmy swoje u Jubilera Schubert, są w Carrefour. Tanio, szybko i super wybór!

Polecam Apart, my swoje odbieramy już niedługo :-)

w Szubercie tanio ??? jestem w szoku ...

Słonko69 ile placiliscie za swoje obraczki my tez tam zamawialismy jeszcze czekamy a odbior. Widze ze wy jestescie zadowoleni, mam nadzieje ze my tez bedziemy.

oczywiście że firmowe, i to tak żeby było widać jaka marka!!!
Apart
Obrączki ważą 9,69 i wyszło 1065 z grawerem. Ale kiedy mój narzeczony dzwoniąc i pytając czy już zapytał od razu czy można płacić kartą? uzyskał odpowiedz że jak zapłacimy gotówka to dostaniemy jakiś rabat i w sumie dostaliśmy grawer za darmo (czyli 50 zł taniej).

Dzieki! Nasze pewnie beda podobnie kosztowaly bo tez mamy 6mm. zastanawialam sie tylko ile to jest kolo 1000 u tego jubilera? My mamy znizke 5% na haslo trojmiasto.pl wiec pewnie wyjdzie na to samo. Jutro bedziemy dzwonic i pytac sie czy juz mozna odebac. A wy kiedy zamawialiscie, bo my chyba 18.12 ale ze to bylo przed swietami to mialo trwac dluzej. kazal zadzwonic nam 15 ale ja juz nie moge sie doczekac. hihihihihi.

ja patrzalam w yes w aparcie i nic!!!zadna mi sie nie podobala.poszlismy wiec do jakiegos zwylkego jubilera /zlotnika w malborku i od razu nam sie spodobaly - zwylke 5 mm kosztowaly 1000zl.w tym moja ma 3 diamenty
My zamówiliśmy ok 10-14 grudnia i też nam mówił, że będą kosztowały ok 1000.

a ja polecam meic swoje zloto.. :)
ja srednio lubie nosic zlote lancuszki i kolczyki..ktore podostawalam przez cale zycie.. wiec pozbieralismy z narzeczonym wszystko to czego nei bedziemy nosic i poszlismy do jubilera kolo Beauty - bardzo uczciwy i mily koles..okazalo sie ze wystarczy:)
nawet mozna sobie kolor zmienic tego zlota:)

jestesmy bardzo zadowoleni..
zaplacilismy tylko za robocizne - 250zl (w tym grawer)
(jak zabraknie tego zlota to bierze sobie za kazdy gram dodatkowy 20zl).

fajnie bo w obraczce bedziemy miec te rzeczy, ktore dostalismy..i w koncu bede to nosic..zatem sentyment do tych obraczek juz mam:)

polecam:)

rozyczka a ile placiliscie za swoje obraczki czy on robi tez wzory takie ktore sobie wymyslisz, a grawer serio gratis??? bede wdzieczna za odp. Mozesz go polecic?

to faktycznie dobre rozwiazanie ,ale my tak duzo zlota nie mamy:)
hej mycha:)
my za swoje szerokosci 6mm i na 1mm grube placilismy 1000zł za pare
Nie wiem czy to drogo czy nie ale u niego znalezlismy jedyny wzor ktory nam sie spodobal, a do tego bardzo nam sie spieszylo wiec na obraczki czekalismy cos ponad tydzien, do poltora tyg ( w salonach daty odbioru wyznaczali w m-cach...)
Nie wiem czy robi wg pomyslu bo my wybralismy z jego wzorow, ale sadze ze tak bo to taki prawdziwy zlotnik z powolania.
Grawer gratis, bez zadnego limitu znakow

Naprawde szczerze polecam. My jestesmy mega zadowoleni. Obraczki sa caly czas jak nowe, a w razie kiedys tam zniszczenia tez pan moze je odnowic a takze oczywiscie pomniejszyc czy powiekszyc.

Przejdz sie do niego i sama sie przekonaj :)
dzieki bardzo za info przejsc to moze nie ale przejade napewno :)))

NIE polecam APARTU!!!!!!!!!

Po kilku godzinach na palcu - czyli rano na drugi dzień po ślubie moja obrączka wyglądała koszmarnie- powgniatana i porysowana!!!!!!! Apart to bardzo kiepska jakość!!!!!
już wiem - jubiler o którym pisałam na siedzibę na ul.Danusi 1 :)

byliśmy tam wczoraj ale niestety w soboty jest nieczynne :(
a w tygodniu tylko do 18... :( chyba dopiero w lutym będziemy mogli razem iść do jubilera wybrać i zamówić obrączki (w tym m-cu już nie będziemy mieć wspólnego wolnego dnia)

dzwoniłam dzisiaj do "naszego" jubilera (ul.Danusi 1)

obrączki zwykłe, klasyczne - kosztują u Niego 85zł za gram
a obrączki z katalogu - 95zł/gram

na targach nie będą się wystawiać - ponieważ nie potrzebują tego rodzaju reklamy ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jubiler z Grunwaldzkiej (koło Beauty) ma obrączki w cenie 90 zł/gram złota, pod filarami i w krewetce już po 130 zł. Dodatkowo grawer gratis i cytuję: "dożywotnia gwarancja". Tylko nie wiem co będzie jak będziemy żyli dłużej niż pan jubiler :)))
Zapadła decyzja - zamówiliśmy tam obrączki! :)

na przeciwko Galerii Bałtyckiej?

byliśmy tam w sobotę i usłyszeliśmy cenę 100zł za gram

AgusiaGda napisał(a):

> na przeciwko Galerii Bałtyckiej?
>
> byliśmy tam w sobotę i usłyszeliśmy cenę 100zł za gram

To może coś się zmieniło, bo w ubiegłym tygodniu było jeszcze po 90zł...

Firmy w centrach handlowych zlecają robienie obrączek złotnikom, sami tego nie robią. Najtaniej wychodzi u złotników- nie płacisz marży, za transport, wynajem lokalu itd.

Nasz zlotkin powieział ze w przeciagu 1,5 m-ca zloto podrozalo o 30 % i nadal drozeje, wiec chyba w koncu bedziemy musieli cos wybrac :) tak trudno mi sie zdecydowac......

W czasie targów obrączki prezentowała firma Goldex (o ile się nie mylę).Ma siedzibę w Fashion House.
Były tam dokładnie te same obrączki, które zamówiliśmy u złotnika naprzeciwko Galerii Bałtyckiej. Różniła się tylo cena - u złotnika około 1100zł, w Goldex 1470zł.

byliśmy dziś u jubilera na Danusi 1 - niestety nic Nam się nie spodobało... a jakoś tak chcieliśmy tam robić obrączki, bo jesteśmy zadowoleni z pierścionka zaręczynowego tam robionego...

i jednak wróciliśmy do Pana vis-a-vis Galerii Bałtyckiej i zamówiliśmy obrączki :) jeszcze tylko mamy zadzwonić i podać tekst grawerki ;)

wybraliśmy takie
http://www.wec.com.pl/e4u.php/1,ModProducts/ShowImage/19/1112/2357
(moja będzie większa od obrączki mojego przyszłego męża ;)) :P

Nasze obrączki kupiliśmy w YES, ale glównie dlatego, ze oni maja cene za obrączke a nie za gram. Wiem, że może troszkę przepłacilismy, ale po odwiedzeniu kilku innych jubilerów miałam mieszane uczucia. Np mówiono nam w jednym sklepie, że na nasze obrączki trzeba zużyć 10-11 g, a w innym 5-6gr. Chcę po prostu z góry wiedzieć ile zapłace.
hej my też kupilismy w salonie YES model 406 są śliczne i fajnie leżą :) a zdecydowaliśmy się w salonie bo złotnik może zawsze się zwinąć i nic nie daje dożywotnia gwarancja a salon nawet jak zlikwidują tam gdzie kupowaliśmy to i tak bedzię inny i gwarancja jest dalej :) Zresztą znam osobiście kilka par co brało od znajomego złotnika lub bardzo dobrego polecanego i do dziś z nim walczą bo źle są zrobione. W Yes obrączki miały być za trzy tygodnie a odebraliśmy po 5 dniach :)

my tez mamy z yes

A czy ktoś z Was ma może obrączki z Kruka??

Jeszcze jedno pytanie. Czy wiecie coś o białym złocie, czy ono się naprawdę ściera? Podobają nam się bardziej obrączki właśnie z białego złota, ale ja wolałabym mieć pewność trwałości, a mój narzeczony się uparł na białe złoto ;) hmm

Naprawdę????? Wow, to byłoby super! Może udałoby się nam odebrać przed wyjazdem z Polski!!!! Nasze są klasyczne, z żóltego złota, polerowane.
pozdrawiam ;)
Dima, złoto to kruszec :) Bez dodatków by się nie nadawało do niczego.

To właśnie od innych skłądników zależy kolor (słomkowy w "białym" złocie, żółty w "żółtym złocie, czy nawet czerwony lub różowy). Też od dodatków zależy twardość, ścieralność.

Generalnie nie ma powodu, żeby jasne złoto ('białe") było bardziej narażone na zniszczenie od "żółtego". I w zależności od tego, na jak dobry wyrób sie trafi, to można być zadowolonym lub nie.

Gdy "białe" złoto wygląda jak srebro lub platyna, to znaczy, że zostało porodowane. I z tym rodem też może być różnie. Mój pierścionek z Kruka ma dość trwałą warstwę rodu, a obrączki z YES niszczą nam się bardzo, w niektórych miejscach już przebija białe złoto spod rodowania.
My rowniez kupowalismy pod filarem w Gdansku. Zaplacilismy okolo 1200 zl, na haslo Trojmiasto.pl 5% rabatu i grawer gratis. A jak ma sie rachunek, to gwarancja jest na kazdy towar.
A obraczki dobrze sie nosi... i jeszcze nie pekla.
Ja się właśnie martwię o tę warstwę rodu ;) żeby pierścionek sie nie starł ;) a też mam od Kruka :) a nawet zastanawiałam się nad firmą YES... to już chyba zostaniemy przy Kruku... dzięki za rady :)))

Nasze obrączki z żółtego złota wykonał złotnik z Gdyni "Karneol", ul. Abrahama 17. Są naprawdę ślicznie wykonane (wzór to kwestia gustu). Za taki model zapłacilibyśmy w APARCIE ok. 2000 pln. Dostarczyliśmy Panu własne złoto i zapłaciliśmy niecałe 500 pln. Dostaliśmy gwarancję na 1 rok. Złotnika poleciła mi koleżanka z pracy, która jest również bardzo zadowolona ze swoich obrączek.
Hej Lienoczka ;)
Wiem ze to bylo dawno ale znalazlam tutaj na forum Twoja opinie o pracowni Karneol.Prosze napisz mi czy mialas jakis bardzo skompliowany wzor?Ja wybralam bardzo nietypowe i sie obawiam czy jubiler sprosta zadaniu...a polowe kasy juz wplacilam.:(
Pozdrawiam
hej dziewczyny!!!
zamowilismy w koncu obraczki :) ja nie moglam sie na nic zdecydowac więc wedle zwyczaju :) obrączki wybrał nam mój przyszły mąż :)

a u Was jak bylo lub bedzie?? :) kto wybiera obraczki??

wybierzemy razem a narzeczony zaplaci:):)

Oczywiscie ze wybieralismy razem,ale ja troche przebieralam bo koniecznie chcialam z diamencikami a nie do wszystkich dalo sie je wstawic :(,wkoncu znalazlam wymarzone w APART i jestesmy super zadowoleni..
wybieraliśmy razem... tylko (przyznam się bez bicia) trochę marudziłam, bo większość obrączek była dla mnie nie wygodna :P

ale wybraliśmy... :D są zwykłe, płaskie(jak chciał Mariusz) + mają "coś" - tak jak chciałam ja ;) (dookoła wygrawerowany pasek, a na mojej dodatkowo 3 cyrkonie)

My wybieraliśmy razem i o dziwo nawet podobało nam się sporo takich samych obrączek, choć zazwyczaj mamy inny gust;). Zamówiliśmy nasze obrączki na targach ślubnych, teraz czekamy na odbiór;).

My bedziemy mieli obraczki z YES model 308. Wybieral Narzeczony:)

takie:

image

my bedziemy miec bardzo podobne

my to mamy jeszcze baaaardzo dużo czasu i nie zamierzamy na razie kupować, nawet nie wiem gdzie i jak :)

tylko jak sobie oglądałam przykładowe w Internecie, to spodobały mi się takie:

1. image

2. image

tylko nie wiem czy nie lepsze zaokrąglone, bo takie mocno ścięte chyba mogą trochę podrażniać albo tak mi się wydaje , nie wiem ;)

te pierwsze ładne tylko malo praktyczne bo majac do okola kamienie nie bedzie mozna takiej obraczki zmniejszac lub powiekszac a to jest wazne ;-), jak nasze obraczki odbierzemy to wkleje zdjecie bo j ez mam wersje z brylantami ;-)

O dzięki, faktycznie masz rację, nie pomyślałam o tym :)

ładne :) ja jednak uważam, że obrączki powinny byc jednakowe :) pozdrawiam

Już odebraliśmy nasze obrączki-są fajowe. Kupiliśmy je od jubilera obok Beauty we Wrzeszczu. Udało sie nam jeszcze za cenę 90zł/gram i jeszcze dostaliśmy jakąś zniżkę. Polecam :)

lestek napisał(a):

> Już odebraliśmy nasze obrączki-są fajowe. Kupiliśmy je od
> jubilera obok Beauty we Wrzeszczu. Udało sie nam jeszcze za
> cenę 90zł/gram i jeszcze dostaliśmy jakąś zniżkę. Polecam :)
>
my odbieramy w przyszłym tygodniu... ale pewnie już po 100zł/gram... (tak jak wcześniej pisałyśmy)

Ten jubiler jest naprawdę fajny, sam zaokrąglił cenę (oczywiście na swoją niekorzyść), więc jesteśmy zadowoleni podwójnie :)

My się też chyba na te zdecydujemy, jeszcze takie co wyglądają jak felgi Nam się podobają. Jak się te nosi, macie już ??
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Kocham moją Narzeczoną, chodź wredota jest jakich mało !!!
Polecam Goldmark w Wejherowie. Duży wybór, bardzo dobre doradztwo, i ceny naprawdę atrakcyjne, no i nie czeka się długo (my 2 tyg.)

a my bedziemy zamawiac u zlotnika z Zukowa - to jego stronka www.obraczki.com.pl
znajomi za swoje obraczki z grawerowaniem i ladnym pudeleczkiem zaplacili 900 zl
A My chcielibyśmy takie jak najszersze...

Powiedżmy takie ale najlepiej jak najbardziej kasyczne.

image

jak juz sie wczesniej wypowiadalam dla mnie nie ma znaczenia czy beda firmowe czy nie przeciez nie chodzi sie z cena i z metka na palcu chyba ze masz zamiar chodzi i oglaszac wszem i wobec ze masz obraczki z jakiegos tam sklepu i zaplacilas iles tam:)

Autor: mw 09-01-2008 22:21 wyślij odpowiedź

"a ja polecam meic swoje zloto.. :)
ja srednio lubie nosic zlote lancuszki i kolczyki..ktore podostawalam przez cale zycie.. wiec pozbieralismy z narzeczonym wszystko to czego nei bedziemy nosic i poszlismy do jubilera kolo Beauty - bardzo uczciwy i mily koles..okazalo sie ze wystarczy:)
nawet mozna sobie kolor zmienic tego zlota:)

jestesmy bardzo zadowoleni..
zaplacilismy tylko za robocizne - 250zl (w tym grawer)
(jak zabraknie tego zlota to bierze sobie za kazdy gram dodatkowy 20zl).

fajnie bo w obraczce bedziemy miec te rzeczy, ktore dostalismy..i w koncu bede to nosic..zatem sentyment do tych obraczek juz mam:)"

20zl za kazdy dodatkowy gram??????????- NIEMOZLIWE!!!!!!!! w kantorach skupuja po 30zł a on mialby sprzedawac ze strata???? chyba ze jakas podrube zlota sprzedaje!!!

dorota chcesz to reklamuj swojego znajomego złotnika ale NIE OBRAZAJ przy tym innych złotnikow!!!!!!!!!!!!!
A ja zawsze i wszedzie bede polecac Pana z zakładu przy Beauty!!!!
Pan jest profesjonalista, do tego przemiły, a obraczki nie za drogie a piekne i wytrzymałe
moja droga ja nie reklamuje tylko ci ludzie dali nabic sie w butelke zostali oszukania rozumiesz jak chcesz to sobie zadzwoń do kantoru lub innego jubilera i zapytaj czy to jest mozliwe

sama jestes PODRUBA
ok ja moge być podruba ale szkoda mi tych ludzi ze zostali oszukania ale widze ze nikt tu nie docenia pomocy

no tak przeciez jedyny i niezastapiony cudowny i oryginalny złotnik to twoj znajomy a cala resza jest be - jasne

daruj se dziewczyno
jak niewierzysz ze to NIEMOZLIWE to zadzwon do kantoru i zapytaj po ile kupuja zloto proby 585( bo z takiej robi sie obraczki) i sie zdziwisz

ach jak bardzo cie to boli ze u tego pana jest taniej...

a tym samym ma wiecej klientow niz twoj znajomy...

ostatnio pisalas ze juz ci sie nie podoba na weselniku czy cos takiego ...wiec...droga wolna...

a! i skoncz te swoje idiotyzmy ad jubilerow bo swojemu znajomemu w ten sposob mozesz tylko zaszkodzic
wogóle jest super ekstra z*******y i bunajmniej nie oszukuje ludzi :P

cos sie tak czepiacie chcem poprostu ostszedz brzed kanciazami dla mnie nie musicie kupowac u mojego złotnika

pomocy?jejku jakas ty dobroduszna:) hehe chyba probujesz co najwyzej pomoc swojemu znajomemu ze zlotego krazka:)az tak cienko przedzie ze trzeba uciekac sie do dyskredytowania( pewnie i tak nie rozumiesz tego slowa:) innych zlotnikow?ktorzy tylko przypadkiem maja wiecej klientow:)
ej mylisz sie ale nie mam ochoty sie kłucic a jezeli nie doceniacie pomocy to nie kupujcie obraczki z tąbaku :)powodzenia

tej pani juz dziekujemy

uwazaj na lotnisku zeby ci obraczka na tzw. bramce nie "pikała"
TĄBAKU? buhahaha:)) dziewczyno co ty robilas jak inne dzieci w twoim wieku siedzialy w szkole ?
daj spokoj ona tylko - cytat "chcem poprostu ostszedz przed" tąbakiem
Rzadko udzielam się w formie pisemnej na tym weselniku ale uważnie obserwuje co się tu piszę wszystkie jesteście strasznie zawistne i podłe wiec po co siedzicie na tym weselniku chyba aby dostać jakieś dobre rady ale większość z was jest straszna nic nie docenia tylko wytyka błędy ortograficzne .
Do ŻyCiA pOdChOdź z dYsTaNsEm I pOPEŁnIAJ bŁĘDY oRTOGRAFIcZNe

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
dar napisał(a):

> Rzadko udzielam się w formie pisemnej na tym weselniku ale
> uważnie obserwuje co się tu piszę wszystkie jesteście strasznie
> zawistne i podłe wiec po co siedzicie na tym weselniku chyba
> aby dostać jakieś dobre rady ale większość z was jest straszna
> nic nie docenia tylko wytyka błędy ortograficzne .

dokladnie zgadzam sie z toba troszke niemilo ostatni zaczyna sie tu robic;(

ona sie czepia i obraza wiec mus liczyc sie z tym ze i ja mozna obrazac i sie jej czepiac, takie zycie...
No właśnie każdy na wzajem się szczypie może dorotazab22 miała czyste intencje chciała pomóc a tu zaraz na lot na nią i jakiegoś jej złotnika .
Choć dla mnie też wydaje się to dziwne z tym złotem.

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
czyba nie sledzilas forum zbyt uwaznie... dorota osmiesza innych zlotnikow zeby wychwalac swojego - stara jak swiat historia
o zlotnikach czytalam wczesniej ale nie chodzi tylko o to ogolnie jakas niemila atmosfera sie zrobila

Kumam o co chodzi bo znalazłem tamten wątek ok może wtedy przesadziła no ale sprawa ucichła napisała tylko w tym wątku że poleca a inni co nie polecali . Jeszcze kilka razy po niej pisali ze polecają może to też reklama

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
anula ta niemila atmosfera zrobila sie juz dawno temu niestety...gdzies tak na poczatku 2007 r. ...
A druga sprawa to nie napisała ze jej złotnik ma najlepsze tylko podważyła cenę ,która pewnie jaki i dla mnie jest podejrzana

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
ale zauwaz ze nic nie napisalam o moim zlotniku tylko napisalam o cenach ktore oferuje inny zlotnik!!!! o cenach ktore sa niemozliwe bo bylby startny gdyby w tej cenie sprzedawa

oj dar - uchwyc calosc...

a ten watek dawno temu minal ale! dorota musiala go podbic zeby znow pokazac ze inni sa be!
No nie wiem czy ona go podbijała do momentu kłótni udzieliła się może trzy razy i tyle a wątek to ja podbijamy i chyba robie źle bo dziewczynie się ubliża .

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
podbila go - celowo

takze koniec - niech juz spadnie ten watek
Widzę że wiesz sama lepiej ale to twoja opinia ja jestem innego zdania i trzymam jej stronę bo wcale nie napisała ze jej złotnik jest super i u niego kupujcie tylko napisała że cena jest nie możliwa tylko tyle

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
ale macie problem ;-)
My wczoraj odebralismy swoje obraczki i sa cudowne ;-), najpiekniejsze i wogole naj, naj, naj, pozniej wkleje wam zdjecie. Byly robione na zamowienie bo ja jak zwykle mialam swoja wizje i ciesze sie ze zaryzykowalismy.

brawo :) cieszę się razem z tobą czekam na fotki

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
przejrzyj sobie poprzednie watki o obraczkach, w kazdym jest wypowiedz typu -cytuje:
POLECAM ZAJZEC NA www.zlotykrazek.pl

www.zlotykrazek.pl polecam duzy wybur i konkurencyjne ceny :)
sama tam kupowałm i jestem zadowolona
robia tez z własnego złota i ze złota klijeta
Po co drążysz ten temat nie masz się z kim kłócić chcesz zdobyć sobie tym wielu przyjaciół na weselniku to nie możliwe uwierz

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
dar a dlaczego ty jej tak bronisz?

moze nie bylo cie na weselniku jak powstawaly te wszystkie watki...
nie wiem po co draze, moze z nudy a moze dlatego ze rozsmiesza mnie glupota i nieuctwo. ale masz racje to strata czasu. eot.
Nie dodałem gdzie ja zakupiłem swoje obrączki , a wiec zostały zrobione z uszczelek pod korek od śruby oleju beka są z drutu a jak się świecą POLECAM KUPIŁEM W SKLEPIE Z CZĘŚCIAMI DO SAMOCHODÓW CHIŃSKICH

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
Ja swoje obrączki odebrałam jakieś 2 tygodnie temu, robione z własnego złota, w Gdyni na Cechowej i powiem tyle, ze są takie jak miały być, zgodnie z naszym życzeniem i projektem. Pan jeszcze dołożył niecały gram złota i nic za to dodatkowo nie policzył (chciaż zaznaczył, ze powinien wziąć 25 zł). Nie koniecznie każdy kto bierze mniej musi być oszustem. Ja np. zaoszczędziłam dużo rezygnując z usług pana obok salonu Beauty, który za cenę brylancika policzył 150 zł (a w obrączce mam 3 takie), zaś w Gdyni za te same brylanciki zapłaciłam 94 zł (za jeden, po cenie hurtowej). I co teraz chociaż mam papier na te brylanciki, to zapewne muszę podejrzewać, że to zwykłe cyrkonie?

Byłem bierny a teraz postanowiłem zostać aktywny

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
tak sobie poczytalam ten wątek i chcialabym jednak wrócic do głownego pytania, jak już pisałam wyżej ja nie zamawiam obrączek w renomowanym salonie, miałam jedną obrączkę po babci, która waży ponad 5,5gram, dałam ją więc do znajomego złotnik-rzemieślnika. on dołoży troszke własnego złota i zrobi 2.. za każdy dodatkowy gram płacę 30zł. a za robociznę 23 zł za gram. generalnie wyjdzie coś kolo 500zł...moze mniej..

jutro je odbieram :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Po raz kolejny powtarzam ludzi nie ocenia się po błędach ortograficznych ale widzę że ty tak więc jak bym pewnie rozmawiał z tobą na żywo to musiał bym Profesora Miodka mieć tłumacza bo do ciebie jak wnioskuje dociera tylko poprawna polszczyzna

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
Popieram Cie Dar!! bo z całej tej kłotni Ty masz najsensowniejsze wypowiedzi!!!!
:)

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
mo_ia 28-02-2008 14:00 wyślij odpowiedź

wole nie bo to drazliwy watek i jeszcze mnie wezma za kontrole skarbowa!!! a tak poza tym to tamta cena jest niemozliwa bo moja ciocia pracuje w kantorze w gdansku na dlugiej i jak to przeczytalamto do niej dzwonilam no i oni kupuja zloto po 33zl wiec to chyba niemozliwe tymbardziej ze tak jak patrzalam to 100zl za gram (jako obraczka) to jest tanio a gdyby po 20zl bylo to wszyscy by tam kupowali!!!!

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
dar- czemu raz piszesz w rodzaju meskim a raz w zenskim?

co

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
To co zostało napisane wyżej w rodzaju żeńskim to cytat jednej z dziewczyn jak nie zauważyłaś
szukasz już haczyka na mnie nie martw się nie podszywam się pod nikogo czasem moja żona korzysta z tego forum ale chyba ona nic tu nie pisze

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
dar zacytowal mnie z innego watku
Już hiena szukała pretekstu do awantury

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
dar-widze ze szukasz chetnego do klotni, to zle trafiles, bo ja sie klocic z nikim nie mam zamiaru. Po prostu sie spytalam i tyle

bo za spokojnie sie zrobilo :) jednak z tym watkiem KLOTNIE I KRYTYKI to byl dobry pomysl:D

Ps Twoj podpis jest super i bardzo na czasie :D
a twoja zona to przypadkiem nie dorotazab22 ?:)
Ja nigdy się z nikim nie kłócę sorki jak to tak przyjęłaś ale jestem uczulony nawet na takie teksty

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
Dar, jestem Twoją fanką;)

oooooooooooo Miło mi może założę fan club :)

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
A mi koleżanka uszyła sukienkę ślubną za kawę;) Ale nie pokażę zdjęcia, bo mnie dziewczyny zmyją;) A była świetna!

NO I SUPER
Ja bym nigdy cie tak nie potraktował a z miła chęcią razem z żoną zobaczyli byśmy twoje cudo poproszę fotki na meila :)

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
He he, i miałam bose stopy w sandałkach (zgroza!!) i wydałam kupę szmalu na firmowe (skandal!!) obrączki;)

wyczowam nutke szyderstwa!!! chcesz sie klocic?? ;)
Taaak! I na forum o dzieciach przyznałam się do tego, że mój mąż nie będzie przy porodzie bo oboje tego nie chcemy-ale mi się dostało;)

Nie popieram szyderstwa a agacik po prostu śmieje się z tego wszystkiego

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
Nie, to taki niewinny żarcik;) Ale Dar ma rację.

A co najważniejsze potrafi śmiać się sama z siebie i to mnie w niej urzekło

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
bo myslalam ze nie zrozumialas mogego ps do dar i sie z tego smialas piszac ze jestes jego fanka!!!
Ja się z nikogo nie śmieję, nikogo nie obrażam, nie szydzę i nie jetem złośliwa - mogłam to zaznaczyć na samym początku;)

ja cię rozumie

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
Lubię ludzi z poczuciem humoru :)

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
a tak sobie teraz pomyslalam ze to niezla ANTY reklama dla firm ktore w tym watku zostaly wymienione!!!! jak to zobacza to beda prosic klientow zeby nawet nie wspominali o nich na forum :)
no

Weź mnie za rękę

Nie kłóćmy sie więcej
Nie krzyczmy już więcej
Bo wali sie mój świat
pokażę jakie mamy obrączki :) od jubilera/złotnika z Grunwaldzkiej :) jesteśmy bardzo z nich zadowoleni :)

(żeby było śmieszniej i bardziej iryginalnie - moja obrączka jest większa, niż mojego przyszłego męża ;))

Mariusz chciał płaskie obrączki... ja chciałam klasyczne - ale żeby miały delikatne "coś" :P (mam 3 cyrkonie - bo 1 na moim grubym paluszku zginęłaby ;) a brylantów/diamentów nie uznaję :P)

image

image

image

image

AgusiaGda, bardzo fajne! :)
My też mamy od tego jubilera i też matowe, ale z żółtego i białego złota.

lestek napisał(a):

> AgusiaGda, bardzo fajne! :)
> My też mamy od tego jubilera i też matowe, ale z żółtego i
> białego złota.

dzięki :)

my zrezygnowaliśmy z łączonego złota po rozmowie z tym jubilerem ;)

masz może fotkę Waszych obrączek?

Mówisz i masz ;) Ale to słaba jakość zdjęcia, bo z telefonu...
image

lestek - myśleliśmy o takich ale z żółtego złota :) jednak jakoś musiałam zaznaczyć swoją obrączkę ;) <łatwiej jest, gdy damska jest sporo mniejsza :P>

AgusiaGda napisał(a):

> lestek - myśleliśmy o takich ale z żółtego złota :) jednak
> jakoś musiałam zaznaczyć swoją obrączkę ;) <łatwiej jest, gdy
> damska jest sporo mniejsza :P>

Nasze też były w ofercie z cyrkoniami, ale wybrałam bez, chociaż aż tak dużo mniejsza nie jest :)

trzeba pamiętać że za ceny w aparcie i yes są wysokie (koszt wynajmu miejsca w CH napewno wchodzi w cenę) a nie sądzę żeby były lepsze niż u zwykłego złonika
weź jednak pod uwagę, że np. w aparcie ceny mega spadły, nasze obrączki które rok temu kosztowały 2600 dzisiaj stoją po 1550 a złotnicy dalej życzą sobie za nie 1500-1600

NIE polecam APARTU!!!!!!!!!

walczę z reklamacją, kupilismy pięknie wyglądające obrączki z białego i żółtego złota za cenę 3500 tys obie - po kilku godzinach były powgniatane, porysowane- wstydziłam się pokazać rodzinie na poprawinach. Apart inwestuje w reklamę a nie w jakość!!!!
powiem Ci tak ta gwarancja i tak jest obojetna , bo oni zawsze mówia ,że to czy tamto nie podlega gwarancji i koniec gatki z ich strony. JEST BO JESt
My kupiliśmy w aparcie za niecałe 1400 zł. takie same zwykły złotnik wycenił nam na ok 1800.
Dodam że mój pierścionek który kupiliśmy u zwykłego złotnika już jest po raz drugi w reklamacji i wychodzi że więcej go nie mam niż mam.
Teraz żałuję że nie wybrałam sobie firmowego nie było by tyle problemów.mam tylko nadzieję że do ślubu zdążą mi o zrobić.
A ja myślę, że to zależy od tego jak się trafi, a nie od tego czy jest to zwykły złotnik czy np. apart, bo jak widać po powyższych wpisach reklamacje zdarzają się i tu i tu. Znam masę osób zadowolonych z apartu i z nam masę osób zadowolonych ze zwykłego złotnika - jak dla mnie jedne i drugie obrączki wyglądają identycznie. My prawdopodobnie będziemy robić u zwykłego złotnika, gdyż mamy chude palce, a złotnik liczy za gram więc po co mamy przepłacać :)
do góry