Widok

Obrączki piaskowane- info?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moje pytanie dotyczy trwałości obrączek piaskowanych. Może znajdzie się tutaj ktoś, kto ma wiedzę fachową na ten temat. Podobno szybko się ścierają i zarysowywują, czy to prawda?
Podobno obrączki są o wielkie trwalsze jak są wykonywane metodą bezszwową – czy dotyczy to tylko obrączek diamentowych czy też piaskowanych? Które obrączki, (z jakiego złota) są najbardziej trwałe? Czy ktoś wie jak są robione obrączki firmy YES ?
Mam nadzieję, że komuś uda się odpowiedzieć na te pytania.
Dzięki.

Moje pytanie dotyczy tych obrączek:

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie...
Ja też mam obrączki z YES z piaskowego złota i wszysyc mnie starszą, że to schodzi i po roku będą jak z normalnego złota:(
Póki co noszę obrączkę od 6 maja i nic się złego nie dzieje. Mam nadzieję, że taka już zostanie.
Pozdrawiam
Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
Niestety obrączki piaskowane ścierają się :( wiem to z własnego doświadczenia. Po 3 latach od ślubu obrączka wygląda praktycznie tak jakby była gładka.
dziewczyny kazde obraczki sie niscza i nie ma na to sznas
ja mam gladka z dwoma kolorami zlota i jest porysowana
najtwarlsze sa te najzwyklejesze gladkie ale rysy bedzie zawsze widac
tego sie nie da uniknac

mysle ze nie chodzi tu o rysy tylko o scieranie
poinformowano mnie bowiem ze obraczki bywaja powleczone biala wartswa zlota, kotra sie sciera
zauwazylam, ze pozyczony naszyjnik z bialego zlota od cioci, (ktora nabyla go w sklepie majacym filie w starym centrum we wrzeszczu i mlynie), tak sie wlasnie zachowuje
powloka starta a pod spodem cos niby podobnego do srebra, tylko duzo ciemniejsze,
zastanawiajace jest, ze na ogol na produkty z bialego zlota nie ma gwarancji, jedynie na kamienie czyli brylanty w nich osadzone (jesli takowe sa)

dlatego nasza biala obraczke robil nam jubiler, nie potarfil jednak sprawic ze jest calkiem biala, tylko ma polot lekko zlotawy, jelsi sie temu przyjrzec
ale wolimy tak, niz biale obraczki z zoltymi wychodzacymi plamami
ta wypowiedz wynika z moich obserwacji, moze ktos sie na tym zna lepiej
kaska cd z białym zlotem jest tak ze albo jest to zólte złoto specjalnie odkwaszane i staje sie ono białe z żółtawym polotem albo na zółte zloto jest nakladana warstwa rodu i ona sie wlasnie sciera po jakimś czasie a jest nieopłacalne nakladac znowu rod.
a co do rysyek to one zawsze beda
moja obraczka ma 10 dni i jest porysowana ale to nie problem bo mozna ja wypolerowac u zlotnika

o wlasnie dokladnie tak
wiec co do rys to mi nie przeszkadzaja, natomiast cala prawda o oferowanych obraczkach rodowanych mocno mna "wstrzasnela"
a masz rodowaną?
ja mam odkwaszana obraczke i nic mi sie scierac nie bedzie

ma rowniez piaskowana
ale czy twoja tez ma ten lekki zoltawy kolor??
czy mozna zloto calkiem "wybielic"??
nasz jubiler nie dal rady ale moze jest szansa...
mialo byc: mam odkwaszana...
moja tez ma zółtawy docień i nie ma sznas jej wybielic aby byla taka jak rodowana wiec musisz taka zostawić
moja z daleka wyglada jak cala zlota ale to zalezy od swiatla

to ok, nie martwie sie tym wcale, tylko ze nie moge nosic tak jak chcialam zareczynowego i obraczki na jendym palcu bo widac roznice..
pierscionek rodowany i calkiem bialy
ale i tak sa sliczne!!
a ja mam pierscionek który był dopasowany do mojego placai nie pasuje na lewa reke ale i tak go tam nosze
zaczne go nosic na prwej jak juz nie bedzie latat bo ja mam obraczke 6mm i z pierscionkiem mam duzo na palcu a mam spuchniete paluszki teraz

a znacie jakieś fajne stronki z ładnymi obrączkami?:)

image
wpisz w google obraczki i wyskoczy ci cala masa

dziekuję Wam ślicznie:)

image
http://www.goldcommerce.pl/obraczki.htmlgwiazdeczka napisał(a):

> a znacie jakieś fajne stronki z ładnymi obrączkami?:)
>
>

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry