Widok
Obrączki piaskowane- info?
Moje pytanie dotyczy trwałości obrączek piaskowanych. Może znajdzie się tutaj ktoś, kto ma wiedzę fachową na ten temat. Podobno szybko się ścierają i zarysowywują, czy to prawda?
Podobno obrączki są o wielkie trwalsze jak są wykonywane metodą bezszwową – czy dotyczy to tylko obrączek diamentowych czy też piaskowanych? Które obrączki, (z jakiego złota) są najbardziej trwałe? Czy ktoś wie jak są robione obrączki firmy YES ?
Mam nadzieję, że komuś uda się odpowiedzieć na te pytania.
Dzięki.
Moje pytanie dotyczy tych obrączek:
Podobno obrączki są o wielkie trwalsze jak są wykonywane metodą bezszwową – czy dotyczy to tylko obrączek diamentowych czy też piaskowanych? Które obrączki, (z jakiego złota) są najbardziej trwałe? Czy ktoś wie jak są robione obrączki firmy YES ?
Mam nadzieję, że komuś uda się odpowiedzieć na te pytania.
Dzięki.
Moje pytanie dotyczy tych obrączek:

mysle ze nie chodzi tu o rysy tylko o scieranie
poinformowano mnie bowiem ze obraczki bywaja powleczone biala wartswa zlota, kotra sie sciera
zauwazylam, ze pozyczony naszyjnik z bialego zlota od cioci, (ktora nabyla go w sklepie majacym filie w starym centrum we wrzeszczu i mlynie), tak sie wlasnie zachowuje
powloka starta a pod spodem cos niby podobnego do srebra, tylko duzo ciemniejsze,
zastanawiajace jest, ze na ogol na produkty z bialego zlota nie ma gwarancji, jedynie na kamienie czyli brylanty w nich osadzone (jesli takowe sa)
dlatego nasza biala obraczke robil nam jubiler, nie potarfil jednak sprawic ze jest calkiem biala, tylko ma polot lekko zlotawy, jelsi sie temu przyjrzec
ale wolimy tak, niz biale obraczki z zoltymi wychodzacymi plamami
ta wypowiedz wynika z moich obserwacji, moze ktos sie na tym zna lepiej
poinformowano mnie bowiem ze obraczki bywaja powleczone biala wartswa zlota, kotra sie sciera
zauwazylam, ze pozyczony naszyjnik z bialego zlota od cioci, (ktora nabyla go w sklepie majacym filie w starym centrum we wrzeszczu i mlynie), tak sie wlasnie zachowuje
powloka starta a pod spodem cos niby podobnego do srebra, tylko duzo ciemniejsze,
zastanawiajace jest, ze na ogol na produkty z bialego zlota nie ma gwarancji, jedynie na kamienie czyli brylanty w nich osadzone (jesli takowe sa)
dlatego nasza biala obraczke robil nam jubiler, nie potarfil jednak sprawic ze jest calkiem biala, tylko ma polot lekko zlotawy, jelsi sie temu przyjrzec
ale wolimy tak, niz biale obraczki z zoltymi wychodzacymi plamami
ta wypowiedz wynika z moich obserwacji, moze ktos sie na tym zna lepiej
kaska cd z białym zlotem jest tak ze albo jest to zólte złoto specjalnie odkwaszane i staje sie ono białe z żółtawym polotem albo na zółte zloto jest nakladana warstwa rodu i ona sie wlasnie sciera po jakimś czasie a jest nieopłacalne nakladac znowu rod.
a co do rysyek to one zawsze beda
moja obraczka ma 10 dni i jest porysowana ale to nie problem bo mozna ja wypolerowac u zlotnika
a co do rysyek to one zawsze beda
moja obraczka ma 10 dni i jest porysowana ale to nie problem bo mozna ja wypolerowac u zlotnika