Widok

Ocena

Jak oceniacie p. Dulkiewicz jako prezydent Gdańska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parę godzin temu próbowałem ocenić, ale redakcja uznała, że ocena jest niesłuszna, więc wpis usunęła. Spróbuję z innej strony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nowego, bo jakiej oceny można się spodziewać od PISofana ? Bynajmniej obiektywnej. Zetjot nie może przejść na drugą stronę ( mam na myśli ulicę Havla) bez obawy o potrącenie czy ugrzęźnięcie w zaspie śnieżnej, no to jak ma oceniać władze samorządowe ? Gdyby w magistracie zasiadał młody Płażyński, oooo to by mu odpowiadało. Skakał by przez zaspy jak młody jelonek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zabawna jest ta bezczelna hipokryzja volksdeutchów, którzy sprzedaliby Polskę za poklepywanie po plecach i możliwośc kręcenia lodów. Gdyby nie PIS, to mielibmyśmy inwazję z Białorusi i ruskie wojska na wszystkich granicach na wschodzie albo i w granicach..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najlepszym kryterium jest rzeczywistość.
W tym przypadku wystarczy udać się na ul. Wilanowską i spróbować przejść pieszo ostatni 50metrowy odcinek - po obu stronach tej ulicy - do ul. Havla. Każdy kto dotrze do końca albo też i nie dotrze, łatwio sobie wyrobi właściwą ocenę. A następnie może zadać sobie pytanie: gdzie poszły moje podatki ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twoje i moje podatki idą w tej chwili na uwłaszanie się PISiarzy. Popytaj niejakiego Czarnka o program Willa +.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Komu zgłosiłeś ten problem i jaka była reakcja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najpierw zawiadomiłem StrażMiejską a oni skierowali mnie do biura Kontaktu w UM. Spychologia.
Słońce wyprzedziło ich interwencje, ale okoliczny krajobraz jeszcze pokazuje stan pierwotny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na stronie GZDiZ też jest odnośnik do Centrum Kontaktu, gdzie można zgłosić problem, więc to raczej właściwa ścieżka. Jeżeli jest ślisko, niebezpiecznie, to warto zgłaszać. A na komfortowe przejście w każdym miejscu nie ma co liczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Król dla zgwch. Dobrze "gada". Odnośnikować, ku chwale Ojczyzny ;)
http://youtu.be/JZg0gyY-NBk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ktoś tu napisał : Gdyby nie PIS, to mielibmyśmy inwazję z Białorusi i ruskie wojska na wszystkich granicach na wschodzie albo i w granicach..

Paradne to Putin wstawiając swoich w 2015 roku do Polski nie musi już uciekać się do tego, aby stawać na granicach. Putin już tu jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paradnie są takie wpisy.
Diabeł się przebrał w ornat i ogonem na mszę dzwoni.
Typowy homo sovieticus legenduje się jako przeciwnik Putina. Znamy te montaże.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chciałbym zaproponować nowy projekt kulturalny, który z pewnością zainteresuje władze, Unię jak i mieszkańców Trójmiasta. Osiągnięcia obecnej ekipy nie mogą być skazane na zapomnienie.W związku z tym proponuję stworzenie muzeum, wstępnie zwanego przeze mnie Muzeum Walki ze sniegiem. Najpierwa: wykonujemy zdjęcie lotnicze, może być dron, obszaru długości ok. stu metrów wzdłuż ul. Wilanowskiej od Nieborowskiej do Płockiej, szczególnie z uwzględnieniem przejść dla pieszych. W Muzeum odtwarzamy zdjęcie i robimy model w skali 1:2, miejsca newralgiczne wypełniamy, tak jak w realu, błotem posniegowym, kaszą śniegową i kałużami z błotem posniegowym.
Ponadto ma to być muzeum żywe. Wynajmujemy więc osoby z NGOsów, sadzamy na wózkach inwalidzkich i wozimy po tak ukształtowanym terenie. Do tego dodajemy matki z dziecmi w wózkach, które dzielnie przedzierają się przez przeszkody by dowieźć maluchy do lokalnych przeddszkoli, a jest tu ich trochę.
Do programów szkolnych dodajemy obowiązkową wizytę w muzeum. Frekwencja murowana.
Nieozowny będzie też element muzyczny zawierający scenę z ariami operowymi w wykonaniu don Kichota i Dulcynei opiewajjącymi jej dokonania. MOże to być video lub gościnny występ artystów z Opery Bałtyckiej.
Następnie aplikujemy o grant z Unii i z ministerstwa kultury na to przedsięzwięcie muzealne.,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uhm. Popieram i korzystając z okazji ;), pozdrawiam Sąsiada, który odśnieżając, dostarcza mi wrażeń, wykonując piruety maszyną na krawędzi wąwozu.
https://naforum.zapodaj.net/3cd5f5f184bf.jpg.html
Można? Można :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

... i efekty specjalne. To czuję co rano gdy pufam papierosa, patrząc na efekt jego (Sąsiada) pracy: zachwyt i dreszcze, drżenie co by w wąwozie nie wylądował :)
http://youtu.be/FO0GMaS1Iuc
Ps
Byle do wiosny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powielasz pomysły rodzinyPIS, choćby programu Willa+. Pieniądze nie muszą być z unijnych grantów, bo Wy ich nie dostaniecie. Pieniądze mogą być np z Funduszu Sprawiedliwości, Ministerstwa Oświaty lub Kultury. Mam na oku piękną działkę nad jeziorem Wdzydze. Z dostępem do jeziora. Wprawdzie jest to strefa ochronna i Park Krajobrazowy, miejscowy plan zagospodarowania nie zezwala na zabudowę, ale.... Właśnie skorzystamy z tego ALE, w ramach szerokiego programu RodzinaPIS się uwłaszcza. Ministerstwo Uwłaszczeń rozpisze konkurs na np. "Rozwój turystyki i wypoczynku dla prawdziwych Polaków" . Budżet programu np mizerne 40 milionów zet. Założymy fundację lub stowarzyszenie, które w soim profilu działalności będą miały : " turystyka, Polska, prawdziwy Polak". Wnioskujemy o 30 milionów zet dotacji. Dostajemy 25 milionów zet. A jak z tych pieniędzy opłacić udział własny w projekcie, wyciągnąć kasę z zawyżonej ceny zakupu dla siebie i PIS ( darowizna na rzecz kampanii wyborczej PIS) , to już nie napiszę. Bo to kosztuje.
A ty biedny łowco dalej nurzaj się w tej swojej brei.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jezioro Wdzydze i okolice to miejsce, które znam doskonale.

W czasach tzw. III RP powstały tam na długo przed rokiem 2015, takie budowle, poukrywane po lasach, że oko bieleje. Np. w rejonie Borska. Na pewno nie zbudowali ich arabascy szejkowie, lecz ludzie robiące interesy w Małej Sycylii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Borsk to już inna gmina, tam nie ma planu zagospodarowania. Budować może każdy kto dostanie warunki zabudowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Średnio średnio moim zdaniem... Poważnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (701 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Sauna dla mężczyzn (36 odpowiedzi)

Cześć. Powiedzcie mi, gdzie w 3mieście znajdę saunę tylko dla mężczyzn?

do góry