Widok

Od kiedy rower z pedałami

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad kupnem rowerka dla dziecka. Do tej pory córka miała biegowy, ale z niego wyrosła. Nie wiem czy kupić większy biegowy czy może lepiej już taki z pedałami i bocznymi kółkami, żeby za rok znów nie zmieniać. Nie wiem jednak czy córka nie jest za mała na taki zwykły rower. Ma 2,5 roku, jest dość wysoka. Przymierzalam ją w sklepie do biegowego 12'' i radzi sobie bez problemu, takich 12" z pedałami akurat w tym sklepie nie było więc nie mam porównania.
W jakim wieku wasze dzieci zaczęły jeździć na rowerach z pedałami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kup używany z pedałami. Bez sensu cofać się do 4 kołek, skoro córka umie utrzymywać równowagę. Kwestia nauki pedałowania. Sposób na naukę pedałowania: pożyczę rowerek na 4 kółkach, te boczne kolka postaw wyżej na jakiś cegłach, kostkach itp żeby tylne koło nie stało na ziemi i pokarz jak się pedałuje na „sucho” w miejscu. Jak dziecko nauczy się pedałować stawiasz na rowerek z dwoma kołkami (żadnych 4 kołek, bo to tylko ogłupia dziecko, inaczej suę skręca na 4 kołach itp). Pod pachami dziecka przekazujesz pasy/szarfę ja miałam moja duża apaszkę, robisz taką uprząż, trzymasz za końce tej szarfy i biegniesz koło dziecka. Dziecko nie traci umiejętności utrzymywania równowagi, ty nie męczysz się schylony z kijem-który i tak nic nie daje, dziecko czuje rowerek, jeden dzień i śmiga samo. Warto wybrać się na jakieś szkolne boisko, gdzie bieżnia wyłożona jest guma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też radzę kupić używane 12", bo za rok będziesz musiała kupić większy rower. Mój syn z końcem września ma piąte urodziny i jeździ już rowerem 20" z przerzutkami. Nie bój się roweru z pedałami, im młodsze dziecko tym szybciej nauczy się jeździć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kup używany lepszej firmy: gigant, unibike, koss, merida. Lepszy dobry używany niz nowy z hipermarketu. Na takim z hipermarketu nie nauczy się jeździć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Albo bmx z długim siedzeniem, na tych super się jeździ
W takim razie zdecyduję się na taki z pedałami. Byliśmy dziś w sklepie przymierzyć. Były akurat Kross i sięgała bez problemu do pedałów i chciała jechać. Jedyna wada to strasznie ciężkie te rowery w porównaniu do biegowych. No i cena, 400 zł po przecenie... Przeszukałam OLX, allegro i ogłoszenia na Trójmieście. Nie znalazłam nic w okolicy a na OLX nie chcą wysyłać rowerów więc pewnie kupimy coś na Allegro. Czemu twierdzicie, że na takim zwykłym z marketu/allegro się nie nauczy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo sa źle wywaźone, jeszcze cięższe, ciężej się pedsłuje. I w większości chińska tandeta, wszystko nietypowe, słaba jakość materiałów. Brat taki dostał w prezencie dla córki, jak powymieniał wszystko to tyle co by nowy kupił. Pozatym firmowy zawsze potem sprzedasz. Jak 12 jest akurat to pomysł o 14, niektóre modele np kross ma obniżoną ramę, tylko 14 ciężko dostać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
14" to już zdecydowanie za duży, też widzieliśmy dziś w sklepie. Chciałabym żeby jeszcze w tym roku na nim pojeździła :) Zamówiliśmy w końcu taki zwykły z Allegro, jak się okaże beznadziejny to odeślemy i będziemy szukać markowego. Nie chcemy wydać na niego dużo pieniędzy bo i tak pewnie za rok czy 2 będzie trzeba kupić większy.
O tyle dobrze z tym Allegro, ze zawsze można oddać. Jeżeli będziecie szukać większego to od razu w styczniu, sa wyprzedaże poprzedniego rocznika. A najlepiej śledzić olx ludzie czasami prawie za darmo sprzedają nie tylko rowery ;) pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry