Widok

Odchudzanie do ślubu

Wesele Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny kto chce zrzucić trochę kilo do wesela??
Może wspólna motywacja i wspólne wspieranie się ??
Jak ćwiczycie co przygotowujecie do jedzenia??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja własnie od kilku dni zabrałam się za siebie, co prawda trochę już za późno bo ślub w sierpniu, ale może coś uda się zgubić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ćwiczysz sama czy chodzisz na siłownię ?
Sama, trochę szkoda mi teraz kasy na siłownię :)
Probuje z Chodakowska co drugi dzien ale to chyba za malo... Boje sie ze nie wejde w kiecke albo beda mi boczki odstawac... Licze ze ze stresu ubedzie troche haha
image
Ja też zaczynam ćwiczyć z Chodakowską , podobno przynosi skutki tylko codziennie.
Co drugi dzień też przyniesie skutki, ja kiedyś ćwiczyłam to po 1,5 miesiąca było widać efekty, a co dopiero po 4 miesiącach :)
Przede wszystkim to trzeba zmienić nawyki żywieniowe, zacząć się regularnie ruszać. Bilans kalorii musi być ujemny, jeśli chcesz schudnąć. szkoda tylko, że motywacją jest tylko i wyłącznie chęć zgubienia zbędnych kilogramów do ślubu. Powinnaś to robić dla siebie, dla lepszego samopoczucia. Wygląd powinien być jednak na drugim miejscu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
4 miesiące to dużo czasu, postaraj się ćwiczyć tak, żeby w tygodniu 2 dni były odpoczynkiem. Jednak same ćwiczenia to nie wszystko, właściwie dużo daje odpowiednie odżywianie :)) Od dobrej diety schudniesz, a od ćwiczeń ujędrnisz ciało! :)
Believing in negative thoughts is the single greatest obstruction to success.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja cwiczylam z Chodakowska, nie wiem ile kg zgubiłam, ale brzuch plaski, pupa zgrabniejsza i brak boczkow...Myslalam ze super bede wygladac w mojej sukni! Cwiczylam codziennie skalpel, odpoczywalam w niedziele. Zmienilam nawyki zywieniowe, nie pilam slodkich napoi tylko wode, zamiast slodyczy siegnelam po owoc, zero fast-foodow, ciemne pieczywo, ziemniaki zastepowalam makaronem lub ryżem (nie zapychaja tak) Zamiast miesa jadlam wiecej salatek, jak juz siegnelam po mieso to kurczaka w roznej postaci. Pozniej zapisałam się na siłownie. Cwiczyłam 4-5 razy w tygodniu, wygladałam juz naprawde super. 4 miesiace ciezkiej pracy... A tu bum :) Test pozytywny. Wiec teraz tyjemy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Za takie tycie jesteś usprawiedliwiona :P
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Slub mamy tego samego dnia :) Mam nadzieje, ze w suknie wejde bo juz w grudniu byla kupiona :)
Najważniejsza jest dieta. Polecam wizytę u dietetyczki. Przy dwóch godzinach treningu tygodniowo i sensownej diecie stracisz około 1kg tygodniowo, a nie jest to nigdy drakońskie głodzenie. Sama straciłam tak 10kg w trzy miesiące i wróciło tylko 3kg a to było już rok temu :)

Samo ćwiczenie niestety moim zdaniem nie daje efektów. Można wyciskać siódme poty, a efekty są mierne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie, podobno 70% efektu to dieta, a tylko 30% ćwiczenia.
image
No to prawda, tak to wygląda. 70% sukcesu to dieta, a reszta to ćwiczenia fizyczne:) My mamy w sierpniu ślub także mam nadzieję, że jakoś uda się chociaż trochę kg zejść w dół :)
tylko jaka dieta ??? Tyle tych diet że nie wiadomo co wybrać i ciężko mi zrezygnować ze słodyczy
Ja nie myślę o tym jako o diecie, tylko po prostu zdrowe odżywanie:) staram się nie jeść słodyczy, pieczywo razowe, dużo warzyw i owoców, makaron pszenny zamieniłam na razowy. No i co najważniejsze nie podjadać :)
Różnie bywa z tymi dietami, bo każdy ma inny organizm. Dobry dietetyk powinien doradzić każdemu i na pewno kilka kg ucieknie.

Ja sama mam problemy ze zdrowiem i w związku z tym zrzucenie każdego kg to wielka katorga i nawet dietetyk to potwierdza. Nie chodzi o wymówki, bo schudnąć może każdy z każdą dolegliwością, ale trzeba być świadomym tego co nas czeka, żeby się nie zrazić.

Dlatego u mnie samo zdrowe odżywianie nie wystarczyło, ale kontrola specjalisty już pomogła :)
A ja bylam w NatureHoouse w Gdyni na Starowiejskiej i sobie chwale, cena to okolo 100/tygodniowo, ale wystarczyly mi 4 tygodnie na zrzucenie 4kg, a nie bylo ani ciezko , ani glodna nie chodzilam , a zrzucac prawie nie mialam z czego. Polecam :o)
Dziewczyny, moze któraś z Was ma już buty i bieliznę ? Gdzie kupiłyście w Gdańsku ? Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo zaczynam poszukiwania i nie wiem gdzie się wybrać :)
polecam strone slank.pl. mozna sie duzo dowiedziec, jest wsparcie, wzajemna motywacja :) dzieki nim wciagnelam sie w zdrowy styl zycia, od pazdziernika zgubilam 7 kg. bez glodzenia. wystarczy zdrowe, zbilansowane odzywianie i cwiczenia. polecam bieganie, bo jest ogolnorozwojowe :) ja je pokochalam :)
Ja bieliznę kupiłam w intimissimi i jestem zadowolona. buty przez neta ze strony m-but.pl :)
image

Inne tematy z forum Kobieta

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (88 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

Adwokat Rozwód Gdansk (4 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

Tabletki powiększające piersi (6 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

do góry