Widok

Odszkodowanie za poronienie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
poroniłam w 11 tyg. ciąży. wysłałam zaświadczenie do ZUS z wypisem ze szpitala (oraz opisem - tydzień ciąży, poronienie, wyczyszczenie macicy) i teraz zus domaga się dodatkowo zaświadczenia z urzędu (akt zgonu), ale takowego aktu nie dostanę (z tego co wyczytałam) bez opisanej przez szpital/lekarza płci dziecka. może ktoś starał się o takowe odszkodowanie i mógłby mi pomóc w tej sprawie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Firma Casus to najlepszy wybór dla każdego, kto potrzebuje pomocy w dochodzeniu swoich roszczeń ubezpieczeniowych. Dzięki ich pomocy udało mi się uzyskać odszkodowanie, na które nie miałem żadnych szans bez ich wsparcia. Pracownicy firmy są bardzo kompetentni i zawsze dostępni dla swoich klientów. Polecam z czystym sumieniem! https://www.casus.biz/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Weź się opanuj, każdy ma prawo podchodzić do tego jak chce. Ja poroniłam w 8 i nie rozpaczam a serce biło. najwidoczniej płód był uszkodzony i to wszystko, natura wie co robi. Nie obrażaj kogoś tylko dlatego że ma inne podejście niż ty
Czytam to forum sprzed 6 lat i nie wierzę. Czy naprawdę ktoś tak myślał, pisząc o zarobku na odszkodowaniu? Chyba tylko osoba, która nie wie,ile tysięcy trzeba wydać np.na badania immunologiczne po to,aby na nowo się starać ,aby być w ciąży i cieszyć się macierzyństwem.
Obecnie konieczne badania po poronieniu ,to koszt około 5000 zł - lekką ręką wydane?
Naprawdę?
O Matko.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego odpuścić skoro się nam to należy .. skoro płacimy te pieprzone ubezpieczenia
W takiej chwili właśnie musisz załatwiać pochówek i nikt na Ciebie nie będzie czekał, tak jak i z normalnym pogrzebem. Badania genetyczne to wstępny koszt 1tys.wiec chyba jednak bliskie Ci ocenianie ludzi, skoro piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia!
Jesteś śmieszna, poroniłam w 13tyg.i widziałam każda część ciała,mała laleczka w worku. Koleżanka obok na łóżku urodziła w16tyg.chlopiec miał 21cm i 140g, ruszał nóżkami. Dla szpitali do21tyg.to płód,ale jakbyś zobaczyła,to byś uwierzyła,że to już było dziecko
A tak, że po poronieniu trzeba zrobić komplet badań, niefinansowanych przez NFZ. Jakby pani zginelo dziecko w wypadku samochodowym to tez nie ubiegalaby sie pani o odszkodowanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W głowie się nie mieści ile złośliwości maja kobiety względem kobiet. Powiem tak by pominąć koszty jakie można pozyskać z ubezpieczalni czy z ZUS po spełnieniu formalności. Podstawą dla mnie było pochować malenstwo a nie wyrzucić ze szpitalnym odpadami bo życie to życie przerwane zbyt wczesnie szacunek się należy jak każdemu innemu maleństwu bez znaczenia czy ciąża 13 tydz czy 20. By dopełnić formalnosci i uzyskać ze szpitala zaświadczenie o martwym urodzeniu należy pobrać z zakladu patomorfologi fragment płodu bądź całość i na własną rękę wykonać badania ustalenia płci dziecka koszt koło 600zł we We wczesnych ciążach nie jest możliwe ustalenie tego gołym okiem. Po ustalwniu płci dziecka należy zwrócić do zakladu patomorfologa szpitalnego pobraną próbkę i wówczas szpital wystawia odpowiednie dokumenty do urzedu. To trauma dla każdego ojca i matki. Ale gorsza jest myśl o pozostawieniu płodu i wyrzuceniu bądź spaleniu przez szpital. Nie należy oceniać matek bo zysku z owej sytuacji nie ma 8 tygodni macierzyńskiego co to jest w porównaniu z traumą przez jaką przeszły.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za poronienie to może nie, ale za martwe urodzenie niezależnie od wieku ciazy to już TAK
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bezduszny komentarz!! Dziecko jest od poczecia niezaleznie od dnia, tygodnia, miesiaca!!!!

A jak chowasz bliska Ci osobę Aninko, to nie ubiegasz się później o zasiłek pogrzebowy? , bo taki właśnie po zrobieniu pogrzebu dziecku i przesłaniu odpowiednich dokumentów do ZUS -u się otrzymuje w wysokości 4 tysięcy złotych.
Delikatny temat. Moim zdaniem te pieniądze mogą być potrzebne na późniejsze leczenie, czesto kolejne ciąże są zagrożone i wymagają dużych nakładów finansowych. Wiem z autopsji. W związku z tym jak najbardziej należy się starać o wszystkie świadczenia

Tu się nie do końca zgodzę ja jak byłam u lekarza był to 6 tydzień i bicie serduszka już słyszałam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wymusić? Jak umiera rodzic i bierzesz odszkodowanie z ubezpieczenia to też wymuszenie. Odszkodowanie się należy i trzeba je brać bo i tak państwo mało nam pomaga, a w żadnym stopniu nie ulzy to w cierpieniu, nie można łączyć tych rzeczy ani komuś zarzucac coś takiego!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W4 tc to 2 kreski na teście dopiero co widać a nie bicie serca. Gdzie ty to robiłaś, że lekarz taki kit ci wcisnął? Ja w 3 ciążach do 8 tc nic nie słyszałam...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Marika wiesz co naprawde nie wiesz co piszesz naprawde . . . Chyba w ciazy bie bylas i na poerwszym usg gdzie slychac bicie serduszka juz w 4 tyg bylam pierwszy raz i ten dziek jest najcudowniejszy ... niestety w 9 ms serduszko dziecka przestalo bić ...jestesmy zalamani ...Weszlam na te gorum zupelnie przypadkowo ale Twoje posanie przekracza jakiekolwiek pojecie . Jestes egoistka bez uczuc i zrozumienia dla nas Matek ktore cierpia po stracie swojego dziecka ...
Wszystkim wam wspolczuje przytulam i zycze powodzenia kochane trzymajmy sie ... Marika zalecam wizyte u psychiatry i leczenia jak nie pomoze to moze egzorcysta wypedzi tego bezdusznego szatana z Ciebie ! + a kysz poczwaro.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
A Ty nie jestes człowiekiem tylko potworem bez uczuć!! I co milo Ci ? Egoistko .
Marika sluchaj kobietko jesli tak Cie moge nazwac nie moge patrzec co Ty piszesz . Juz od moment gdy bije serduszko to jest dziecko rozumiesz ??? Nie wypowiadaj sie jak nie bylas w takiej sytuacji ! Poczytaj sobie o etapach rozwoju kobiety w ciazy !!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgadzam sie z toba .i tez tak chce zrobic .bo to moje poronienie z rzedu a przyczyny nsdal nie znam .Pieniadze z ubezpieczenia pozwola mi zrobic drogie badania genetyczne i poznac przyczynę poronienia i moc leczyc sie w tym kierunku
Ktos kto nie stanal w obliczu takiej tragedii nie zrozumie .to moje trzecie poronienie .dwa odpuscilam ale przy tym chce pochowku .Pieniadze szczescia nie daja i nie ukoju bolu i cierpienia po stracie ale w moim przypadku majac je bede mogla wykonac badanie genetyczne plodu ktore odpowie na pytanie co bylo przyczyna poronienia i da mi byc moze szanse na leczenie w tym kierunku .nie majac pieniedzy nie zrobie.tych badan .Mojemu nienarodzonemu dziecku to juz nie pomoze ale moze pomoc mi robiac te badania i znajac przyczyne i wlasnie te pieniadze z odszkodowania chce przeznaczyc na te badania ktore sa bardzo drogie .za badanie genetyczne po poronieniu tez trzeba zaplacic z wlasnej kieszeni nie ma refundacji .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry