Widok
Odżywka do włosów
Czy mogłybyście polecić jakąś naprawdę dobrą odżywkę do włosów albo jakiś domowy sposób. Sa suche na końcach i się "puszą" a przy skórze głowy się przetłuszczają. No i się rozdwajają na potęgę. Nie mogę ich w nieskończoność podcinać bo pójde do ślubu we fryzurze na jeżyka;-) Chyba potrzebuję czegoś co odbudowywuje strukturę włosa.
Pomożecie?
Z góry dziękuję.
Pomożecie?
Z góry dziękuję.
Wiem ze to brzmi obrzydliwe.. ale mam kziazke z mnustwem roznych naturalnych maseczek, i jestem zachwycony tymi ktore jak narazie sprawdzilam..
Jest jedna na wlosy, poprostu majonez.
Sama tego jeszcze nie probowalam, ale kolerzanka zachwala. Musi to oczywiscie byc prawdziwy majonez, tz na jajkach i nie jakis light.
Jest jedna na wlosy, poprostu majonez.
Sama tego jeszcze nie probowalam, ale kolerzanka zachwala. Musi to oczywiscie byc prawdziwy majonez, tz na jajkach i nie jakis light.
Mi też włosy się przetłuszczają. Używam szamponu do włosów przetłuszczających się (najlepszy wg mnie jest Fructis) i odżywki do włosów zniszczonych - bardzo dobra jest "Intensywna Regeneracja" Pantene Pro-V, dobra jest też odżywka L'OREAL Elseve Nutrileum Odżywka intensywnie wygładzająca, włsosy suche, szorstkie, trudne do układania (ona jest w takim ciemnożółtym opakowaniu). Odżywki nie nakładam na całe włosy - jedynie na końcówki...
A na rozdwajanie się włosów to jednak najbardziej skutecznym sposobem jest podcinanie:( Nie wiem czy są jakieś odżywki zapobiegające rozdwajaniu...
A na rozdwajanie się włosów to jednak najbardziej skutecznym sposobem jest podcinanie:( Nie wiem czy są jakieś odżywki zapobiegające rozdwajaniu...
nafta działa bo kiedys stosowałam,jedynym minusem jest to ze troche ja czuc nawet po umyciu wlosów.nafta to domowy sposób na wlosy"babciny"czyli mojej 80 letniej babci.wlosy ma jak na swój wiek mega zdrowe i ladne.ja sama kiedys stosowałam czesto.wlosy przedewszytkim przestaja wypadac i sa mocniejsze.i lsnią.działa tez na łupież.polecam
Nie przeprasam za bledy
ja polecam sklep Emporium w oliwie z kosmetykami profesjonalnymi, firma matrix ma super rzeczy, ja uzywam szamponu do włosów przetłuszczających się a w końce włosów wcieram odżywkę do włosów farbowanych Elseve (czerwona) ale mopżesz inną na rozdwajające się końce, odżywkę spłukuję i wycieram włosy, przes suszeniem nakładam na całość odżywkę bez spłukiwania perłowy połysk Loreala (w rózowym opakowaniu - taka powiedzmy plasikowa buteleczka) i układam fryzure, na koniec spryskuję nabłyszczaczem firmy matrix ze sklepu w oliwie (patrz wyżej) i włoski wygladaj cudnie, nawet jak chodzę do fryzjera - fryzura ślubna- to zabieram z domu moje kosmetyki bo wolę nie rezygnować ze sprawdzonych rzeczy.... polecam...
Najlepszy sklep internetowy z profesjonalnymi produktami fryzjerskimi https://emstudio.bialystok.pl/shop/.