Widok

Ogarnia mnie frustracja

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy w tym przekletym trojmiescie normalna spokojna rodzina naprawde nie moze liczyc na wynajecie mieszkania w ludzkiej cenie?! blagam nie kazdy zarqbia po 5 tys ! serio niema tu nikogo kto nie ceni sobie za byle kawalerke 1200 plus oplaty i najlepiej 5 miesieczna kaucje !? ehhh mam wrazenie ze to co jeetesmy w stanie zaproponowac tzn ok 1300 za wszystko miesiecznje, to dla osob majacych mieszkanie do wynajecia sa marne grosze ,a przeciez to kupa kasy. Czy ludzie sa az tak pazerni :( masakra
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20
znajomi wynajmowali studentom i pomijając problemy przy rozliczeniach (nie chcieli z kaucji pokryć swoich szkód) - w szufladzie znaleźliśmy poobcinane paznokcie :/ wanna była tak zakamieniała i brudna że nie można było gąbką z cifem przejechać bo zatrzymywała się na tym kamieniu :/ kuchenka, piekarnik (blachy i kratka) i lodówka - to chyba standart - po co to zmywać ;) ale te paznokcie.... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie chodzi o pazernosc, ja samych oplat mam 676 zl miesiecznie za 45 metrowe mieszkanie. To jak mam je wynajac za 500 zl? Pretensje do energii, pging I miasta.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
według cen mieszkań, to zarabiasz około 30 tys.miesięcznie, chyba,że kupujesz na kredyt to zarabiasz pewnie ok. 10 tys.,
to nie jest przeciętna pensja,
poza tym, twój zarozumiały ton sugeruje, że zmyślasz,
ludzie ceniący własną pracę, często są skromni i nie chwalą się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czytam Twój post i nie mogę uwierzyć ,że takie rzeczy piszesz ....ciesz się ,że Ty nie jesteś tym " chciwym frankowiczem " który kiedyś nie bał się i wziął kredyt mieszkaniowy ,wolisz być roszczeniowym nieudacznikem ,to zdecydowanie lepsza postawa ..bezpieczna :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
NO NIESTETY TAK WYCHODZI... A NIE WSZYSCY MAJĄ ZDOLNOŚĆ KREDYTOWĄ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czynsz plus opłaty 1200 zł? To mi z kredytem tyle wychodzi. Serio... ale nie o tym chciałam - chodziło mi o to, że warto popytać, dowiedzieć się i może zaryzykować. Lepiej płacić za swoje, jeśli to i tak są podobne pieniądze. I mówię to na podstawie własnego doświadczenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sluchaj ja w swoim 2 pokojowym mieszkaniu place za czynsz plus oplaty ok 1200 zl i nie jest to mieszkanie wlasnosciowe. To co myslisz, ze ktos przy takich wysokich oplatach wynajalby Ci takie mieszkanie bez zysku dla siebie? No pomysl....zycie to nie bajka....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akurat roszczeniowość nie jest cechą pokolenia, a pojedynczych jednostek. Autor jest tutaj najlepszym przykładem (na dobrą sprawę nie wiemy, ile ma lat, więc tym bardziej nie wiadomo z jakiego jest pokolenia).
Współczuję właścicielowi tego mieszkania...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie to jest problem... wynajmowałam pokój w mieszkaniu z obcymi ludźmi za 600 zł. Warunki spoko. Z opłatami wychodziło mi ok 800-850 zł. Właścicielka chciała podnieść opłatę do 800 zł i z opłatami wychodziłoby ponad 1000. Za jeden pokój, jaki by nie był, lekka przesada. Teraz spłacam raty za własne mieszkanie w wysokości ok 750 zł. Z opłatami wychodzi niewiele więcej niż płaciłabym za jej zas....y pokoik. I naprawdę polecam popytać o kredyt bo też myślałam, że nie mam zdolności, że nie dam rady, bla bla bla... kto nie ryzykuje ten nie ma. A ja żałuję, że tak późno się zdecydowałam ale widocznie trzeba było się naprawdę wkurzyć...
Takich ludzi nie znoszę. Wg nich wszyscy powinni się nad nimi litować i im pomagać. Mimo że oni nic sami sobą nie reprezentują i nic od siebie nie dają. Tylko chcą. Roszczeniowe pokolenie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
No ładny niesmak po sobie Zniesmaczony pozostawiłeś...
w sumie też liczyłam że Twoja rodzina znajdzie jednak to mieszkanie, ale post podsumowujący jest paskudny, nawet nie chce mi się gratulować (a nie jestem frankowiczem, mam swoje M choć też z kredytem).

Prawa rynku - są okazje owszem, poza tym wiadomo że jak jest popyt na mieszkania za wysoką cenę to mało kto będzie wynajmował za 3/4 ceny lub mniej żeby nie zostać obrażonym przez tych, których nie stać na wynajem. Sama bym tak nie robiła. Zawsze zastanawiam się - czy to zazdrość czy naprawdę pewna grupa ludzi uważa, że muszą dostać bo im się NALEŻY, są biedni, każdy kto nie chce im dać jest fu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mimo, że trochę inaczej myślałam niż założyciel wątku, to życzyłam mu powodzenia. Po ludzku mu współczułam, bo trudną sytuację miał. Ale teraz to ja poczułam się zniesmaczona. Tych, którzy za wynajem chcięli, wg niego, za dużo nazwał ironicznie (a może nawet pogardliwie) chciwymi frankowiczami próbującymi spłacić kredycik. Nawet jakby tak było, to dlaczego taka osoba miałaby nie zarobić na wynajmie? To nic złego. Inaczej będzie zarabiać, jak ma do spłaty kredyt niż osoba, która ma jakieś dodatkowe mieszkanie i pieniądze z wynajmu w całości traktuje jak dodatkowy dochód.
Jak ktoś ma takie podejście do ludzi, jak autor wątku, to dla mnie pies byłby mniejszym problemem :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Udalo sie fakt trwalo to prawie trzy tygodnie ale jest :), dwa pokoje umeblowane na przymorzu, nie przeszkadza ani dziecko ani psiak, 800 wynajem 300 czynsz plus liczniki (prad i gaz), kaucja 800. Wkoncu kamien z serca wizja bezdomnosci oddalona ;) starsze malzenstwo majace drugie mieszkanie moze dlatego cena przystepna, nie sa chciwymi frankowiczami ktorzy za kase z wynajmu (przerazeni wizja skoku kursu) proboja splacac kredycik.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
Akurat studenci to też potencjalni niszczyciele - nie mniejsi, niż dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzeba mieć szczęście albo znajomego, który "doniesie" o takim mieszkaniu na wynajem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My już po poszukiwaniach i cóż mogę powiedzieć - zajęło nam to jeden dzien, kwota nieco wyższa, ale wynajelismy mieszkanie 3 pok, co do dzieci nikt nie miał zastrzeżeń, natomiast faktycznie nikt nie chciał w mieszkaniu zwierząt. My ich na szczescie nie posiadamy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgadzam się. Wyremontowałam świeżo mieszkanie i wynajęłam je młodej parze. Mieszkali 4 miesiące, a narobili takiego syfu i zniszczeń, że kaucja ledwo starczyła. Prysznic popsuty, ściany brudne, rolety częściowo zerwane. Nie mówiąc już o totalnym braku sprzątania. Kuchenka i piekarnik były tak zapuszczone, że 2 dni zajęło mi doprowadzenie tego to stanu używalności. O lodówce nie wspominając... Płakać się chciało...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
w naszym przypadku kaucja 1400zł ledwo pokryła koszt wybitej szybki drzwi balkonowych i spalonej wykładziny. a lokator uznał to za "niewielkie szkody" i kłócił się o zwrot kaucji. Nie liczę tego, że przez 4 dni musieliśmy sprzątać bo woda nie tknęła przez rok podłogi czy mebli i wszystko pokryte było lepką mazią brudu.... po to jest kaucja.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wynajem to nie jest akcja charytatywna.
Mieszkanie kosztuje tyle bo mieszkania są w trójmieście drogie.
Najemcy też nie grzeszą szacunkiem do cudzych rzeczy.
Wysoka kaucja i tak nie wystrczy na pokrycie ewentualnych strat.
Dwa razy miałam najemców z psami. Żaden nie miał w zwyczaju sprzątać po swoim pupilu. Jeden koleś wcale psa nie wypuszczał. Wyobraź sobie jak wyglądało mieszkanie. Wymiana podłogim dopiero pomogła.
Raz mieliśmy rodzinkę z dziećmi. Podłoga do wymiany a ściany do cekolowania. Myślisz że zwrócil mii całość kosztów doprowadzenia mieszkania do wzgędnie dobrego stanu?
Wynajmujesz = ryzykujesz.
Za to jest kasa.
Kaucja co najwyżej na odświeżenie ścian starcza.
A każdy przecież chce wprowadzić się na czyste.
Tylko nie każdy uważa za obowiązek czyste zostawić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry