Widok

Ognisko 14.09.2013

Proponuję następną edycję forumowego ogniska. Termin jak w tytule. O ile dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (o które już zresztą wystąpiłem) ja i Sadyl ogarniemy kwestie formalne i logistyczne typu zezwolenia, zakup drewna i jego transport. Zasady i miejsce jak poprzednim razem.

Ps: trzeba obmyślić lepszą technikę dogaszania ogniska.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To tak dużo ludzi było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aaaa jak nie było w kwietniu to już wiem Magda B. :D. A już myślałem że się gubię się w towarzystwie :d
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

@Mat:
Bo Jollki52 nie było w kwietniu. Była w lipcu :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jollka52/magda no ja zgłupiałem bo nie mogę skojarzyć Cię z ogniska z 27.04.2013 ale co tam będzie okazja sobie przypomnieć :d

Ale które to?

Stanisław Lem
chyba coś zakręciłam - to było moje pierwsze :D
Sebastianie-Pszemku czy jak Ci tam :))))))))))))))))) Na Twą fantazję widzę,że można liczyć :)
Przykro mi, że nie będę mogła uczestniczyć w tak doniosłej chwili jak Rocznicowe Ognisko. :( Ale myślę... ;)))), że prekursorzy tego 'zjawiska' pojawią się zza krzaczków :) Odśpiewajcie im 'Sto lat' " :)
@Trójco śnięta:
Proponuję nie krakać. Pogoda będzie - i tyle! :D
Czyli jutrzejsze ognicho będzie prawie w rocznicę :)

No właśnie :)

To, na którym była Jollka52 to nawet nie było pierwsze w tym roku ;)
Pierwsze tego lata.. to tak :D
"Tak więc jeżeli dopisze pogoda ognisko odbędzie się zgodnie z planem."

Co będzie wyznaczało granicę pomiędzy dopisaniem pogody, a nie- ?
Jeżeli będzie lekki deszcz to wiadomo, ale co gdy się rozpada? Bierzemy drewno pod pachę i lecimy do 'tojtoja'?;p Czy zakładamy, że niczego się nie boimy i jakoś parasole nam uratują życie?:> ja mogę się poświęcić i stać z parasolem nad ogniskiem.. będzie mu raźniej i nie zgaśnie.
PIERWSZE FORUMOWE OGNISKO odbyło się 15 września 2012 roku :))) chyba, że czego nie wiem ;))))
Informacja z ostatniej chwili. Psim swędem udało się załatwić drewno. Przy czym jest to w całości zasługa Wezenka. Tak więc jeżeli dopisze pogoda ognisko odbędzie się zgodnie z planem.

*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego i sierpniowego wątku, z poprawkami)

- czas: sobota, 14/09/2013
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą (Obr. Wybrzeża 27)
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- kto nie załatwił dotychczas z Sadylem zakupu drewna - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie
http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m (stał tam toi-toi ale nie wiem, czy jeszcze aktualnie stoi) trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy (pozwolę sobie podać numer do Sadyla) jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O

jollka52 które ognisko uważasz za pierwsze?

Stanisław Lem
Parkowa w Jelitkowie :D
A tak na serio to szkoda, no ale cóż..
Ja się po klubach nie szlajam, więc nie znam, z nazw jedynie te Sopockie menelnie kojarzę :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to jeszcze raz ja- mam propozycję niedaleko od miejsca gdzie odbywa się ognisko jest knajpka GRUBA RYBA w której w soboty odbywają się imprezy taneczne. Może tam się spotkamy?
Mat dzięki, znamy się :D byłam na pierwszym ognisku.Jak ognisko nie wypali to będzie wielka d*pa :(
No to nie fajnie, że może nie wypalić :(, co ja teraz zrobię tymi smakołykami kogo będę częstował

Chętnie coś bym zaproponował w okolicy Gdańska ale kompletnie nie znam tamtejszy klubów/barów/restauracji jedynie co mogę wrzucić listę:
http://www.wojazer.pl/brzezno/puby.php

W Gdyni znam: http://www.bollywoodlounge.pl/gdynia/promocja.html, w opisie mają że grają muzykę orientalną ... ale ja tam byłem i grali zarówno nowości jak i starsze hity do potańczenia nie łupanka:)

Bardziej do posiedzenia i spokojnej rozmowy to: http://coco.net.pl/

Małe zainteresowanie ewentualnych uczestników oraz problem z przechowaniem drewna uniemożliwił nam jego zakup w tym miejscu co zawsze. Niestety tym razem pokonały mnie trudności logistyczne i nie mam skąd wziąć drewna w potrzebnej ilości (ok 0,5 - 1mp). Nie do końca jestem też przekonany do celowości robienia ogniska w oparciu tylko o workowane drewno kominkowe ze względu na jego małą ilość przy stosunkowo wysokiej cenie. W związku z powyższym z przykrością stwierdzam że być może staniemy przed koniecznością zrezygnowania z organizacji ogniska (w takim przypadku Sadyl oczywiście zwróci wpłacone pieniądze).
Gdyby ktoś miał jakieś pomysły odnośnie miejsca zakupu drewna w potrzebnej ilości po rozsądnej cenie lub plan B odnośnie spędzenia sobotniego wieczoru będą one mile widziane.
Dead line w kwestii zrobienia lub nie ogniska przewiduję na jutro na godz 15.00.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mo dojazd komunikacją miejską z Rumi oraz kontakt na prv-ie ;)

~magda czy TY jesteś jedną z osób którą znam :D, to zaręczę za ciebie i oddasz kasę na ognisku??

do góry