Widok
Ognisko 14.09.2013
Proponuję następną edycję forumowego ogniska. Termin jak w tytule. O ile dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (o które już zresztą wystąpiłem) ja i Sadyl ogarniemy kwestie formalne i logistyczne typu zezwolenia, zakup drewna i jego transport. Zasady i miejsce jak poprzednim razem.
Ps: trzeba obmyślić lepszą technikę dogaszania ogniska.
Ps: trzeba obmyślić lepszą technikę dogaszania ogniska.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Art tak jak zwykle będą informację przed terminem gdzie co jak i do kiedy. Jeśli jednak chcesz wiedzieć jak to wszystko przebiegało to można się zapoznać, o tu jest ostatnie ognisko http://forum.trojmiasto.pl/Ognisko-t482089,1,2.html
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)
sadyl
"A mogliśmy sobie spokojnie we dwójkę spalić palety i przygruchać mięsko z deptaka.. A jak to się potem potoczyło? ;D"
Wszystko się potoczyło tak jak powinno ;) a pisząc o rocznicy i pierwszym razie myślałem właśnie o Tobie ;))) ...i tak sobie myślę, że może w końcu udałoby się to uczcić wspólnie ;)))
"A mogliśmy sobie spokojnie we dwójkę spalić palety i przygruchać mięsko z deptaka.. A jak to się potem potoczyło? ;D"
Wszystko się potoczyło tak jak powinno ;) a pisząc o rocznicy i pierwszym razie myślałem właśnie o Tobie ;))) ...i tak sobie myślę, że może w końcu udałoby się to uczcić wspólnie ;)))
Tym razem zapisuję się na liście obecności. Mam sporo czasu by zorganizować opiekę dla córki :) Tylko mały problem, nie mam pojęcia jak trafię na miejsce....? Rozumiem, że samochód zostawia się dość daleko od miejsca docelowego?-wywnioskowałam to z poprzednich wpisów. Sadyl pozwolę sobie zadzwonić do Ciebie w najbliższym czasie by zasięgnąć porady :) Mapa google pokazuje mi, że mam 62 km :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Teraz to nie wiem, poprzednio była przywieziona woda do gaszenia ale i tak coś się żarzyło po ognisku.
Może zwyczajnie niech każdy czuje się w obowiązku i na odchodne spacerek z pustą butelką po wodę nad morze lub do pobliskiego jeziorka przy ostatniej frekwencji taka ilość wody na pewno by wystarczyła.
Lub faktycznie z rzuty na ognisko ale to znowu spada na barki Crossa i Sadyla przytarganie butelek wody więc trochę nie fajnie. Ewentualnie pozostaje w pobliskiej biedronce we własnym zakresie przynieść powiedzmy 5l wody za 1,55zł na dwie osoby
Co wy na to ??
Lub zadzwonić po strażaków i poczęstować - czym chata bogata :DD
Może zwyczajnie niech każdy czuje się w obowiązku i na odchodne spacerek z pustą butelką po wodę nad morze lub do pobliskiego jeziorka przy ostatniej frekwencji taka ilość wody na pewno by wystarczyła.
Lub faktycznie z rzuty na ognisko ale to znowu spada na barki Crossa i Sadyla przytarganie butelek wody więc trochę nie fajnie. Ewentualnie pozostaje w pobliskiej biedronce we własnym zakresie przynieść powiedzmy 5l wody za 1,55zł na dwie osoby
Co wy na to ??
Lub zadzwonić po strażaków i poczęstować - czym chata bogata :DD
Art strasznie dużo pytań . IP mamy to samo bo dostawca ten sam.
Mój net jest legalny i mam na to faktury .Co do zasiedzenia się
faktycznie już późno ,muszę biec na zajęcia .
Pozdrawiam jeszcze raz ,może spotkamy się na ognisku?
Mój net jest legalny i mam na to faktury .Co do zasiedzenia się
faktycznie już późno ,muszę biec na zajęcia .
Pozdrawiam jeszcze raz ,może spotkamy się na ognisku?
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
Przyszła mi do głowy jeszcze jedna zasada którą powinniśmy wprowadzić. Sprzęt do pieczenia kiełbasek bezwzględnie kładziemy poziomo na ziemi. W żadnym wypadku nie należy opierać widelców i zaostrzonych patykó o ławki szpicem w górę. Na ostatnim ognisku mieliśmy przykład jak źle może się to skończyć.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Nikt nie lubi brukselki. Podejrzewam że istnieje w tej kwestii jakiś spisek! Brukselkę kupują tylko szkoły i przedszkola by za młodu nauczyć dzieci że brukselka jest bleee... To jakaś forma niszczenia ludzkiego "ja" i wymuszania podporządkowania wobec Systemu. Pamiętam jak to było w przedszkolu "musisz zjeść całą brukselkę! Nie będziesz mógł się bawić dopóki nie zjesz brukselki!".
Niektórych ludzi to tak złamano, że teraz sami męczą swoje dzieci brukselkową terapią odmóżdżającą - na szczęście to mniejszość.
Niektórych ludzi to tak złamano, że teraz sami męczą swoje dzieci brukselkową terapią odmóżdżającą - na szczęście to mniejszość.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
> Nikt nie lubi brukselki
Nieprawdą jest jakoby! Ja lubię :D
Fakt, że brukselka (obok szpinaku i zupy mlecznej z makaronem) to jakaś chora zmowa, żeby pognębić dzieci.
Produkty te, przez N lat miałem zupełnie wyłączone z jadłospisu.
Szpinak był pierwszy, który złamał tabu. Od wielu lat jestem jego fanem !
A od niedawna - także brukselki, choć śmierdzi przy gotowaniu (ale nie bardziej niż flaki czy nerki :D
Natomiast nie widzę, w dajacej się przewidzieć przyszłosći, cienia szansy na zupę mleczną. Błeeeeeee :[
Nieprawdą jest jakoby! Ja lubię :D
Fakt, że brukselka (obok szpinaku i zupy mlecznej z makaronem) to jakaś chora zmowa, żeby pognębić dzieci.
Produkty te, przez N lat miałem zupełnie wyłączone z jadłospisu.
Szpinak był pierwszy, który złamał tabu. Od wielu lat jestem jego fanem !
A od niedawna - także brukselki, choć śmierdzi przy gotowaniu (ale nie bardziej niż flaki czy nerki :D
Natomiast nie widzę, w dajacej się przewidzieć przyszłosći, cienia szansy na zupę mleczną. Błeeeeeee :[
Świetna sprawa, z czasem może zrobi sie z tego większa impreza.
Mam jednak jedno ważne pytanie, chodzi mi o dokładne miejsce tego ogniska, otóż wcześniej wyczytałem że będzie na Skrzyżowaniu Obrońców Wybrzeża z Dąbrowszczaków... Jest mały problem że jestem w Gda dopiero od miesiąca i nie wiem zbyt dokładnie gdzie się kierować. Mógłbym poprosić jakieś orientacyjne namiary dla przyjezdnego? albo nie wiem, chociaż nazwe najbliższego przystanku czy jakiś miejsce o które mógł bym się spytać kogoś gdy będę w okolicy :)
ps jadę z Moreny, pozdro
Mam jednak jedno ważne pytanie, chodzi mi o dokładne miejsce tego ogniska, otóż wcześniej wyczytałem że będzie na Skrzyżowaniu Obrońców Wybrzeża z Dąbrowszczaków... Jest mały problem że jestem w Gda dopiero od miesiąca i nie wiem zbyt dokładnie gdzie się kierować. Mógłbym poprosić jakieś orientacyjne namiary dla przyjezdnego? albo nie wiem, chociaż nazwe najbliższego przystanku czy jakiś miejsce o które mógł bym się spytać kogoś gdy będę w okolicy :)
ps jadę z Moreny, pozdro
Masz. Z Moreny pod samą Biedronę :) wysiadasz na przystanku Przymorze Wielkie
http://www.ztm.gda.pl/rozklady/linia-127.html
http://www.ztm.gda.pl/rozklady/linia-127.html
@Adam:
Śledź niniejszy wątek, lub przejrzyj analogiczne, wcześniejsze.
Zawsze na 1-2 dni przed godziną "0" pojawia się wpis podsumowujący, zawierajacy wszelkie potrzebne informacje, z mapką i wskazówkami dojścia/dojazdu. Głównie dlatego, że wątki te, szczególnie zainicjowane ze znacznym wyprzedzeniem, potrafią się rozrastać do niebotycznych rozmiarów i "świeżynkom" nie chcę się wszystkiego czytać :D
Śledź niniejszy wątek, lub przejrzyj analogiczne, wcześniejsze.
Zawsze na 1-2 dni przed godziną "0" pojawia się wpis podsumowujący, zawierajacy wszelkie potrzebne informacje, z mapką i wskazówkami dojścia/dojazdu. Głównie dlatego, że wątki te, szczególnie zainicjowane ze znacznym wyprzedzeniem, potrafią się rozrastać do niebotycznych rozmiarów i "świeżynkom" nie chcę się wszystkiego czytać :D
> tym razem się atkuem nie wybieram :D
No i dobrze. Ileż można być wykorzystywanym :D
Jednak.. w takim razie.. pozostaje liczyć na Nascimento - może zabierze Vi po drodze? :)
Z drugiej strony: Vi.. mogłabyś się choć raz sprężyć i ruszyć swe cztery ciut dalej, nie oglądając się na transport. Koniec sezonu.. Pewnie następna okazja - dopiero za rok :/
No i dobrze. Ileż można być wykorzystywanym :D
Jednak.. w takim razie.. pozostaje liczyć na Nascimento - może zabierze Vi po drodze? :)
Z drugiej strony: Vi.. mogłabyś się choć raz sprężyć i ruszyć swe cztery ciut dalej, nie oglądając się na transport. Koniec sezonu.. Pewnie następna okazja - dopiero za rok :/
"Pewnie następna okazja - dopiero za rok :/"
Może jeszcze z jedno ognisko uda się zrobić. :)
Na marginesie: mam zgodę na ognisko. Sadyl, Ty jedziesz do pani Kasi załatwić zgodę na wjazd samochodem czy ja mam się tym zająć?
Może jeszcze z jedno ognisko uda się zrobić. :)
Na marginesie: mam zgodę na ognisko. Sadyl, Ty jedziesz do pani Kasi załatwić zgodę na wjazd samochodem czy ja mam się tym zająć?
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Ależ jestem zła, właśnie sie dowiedziałam, że jedyna osoba która zostaje z moją córką w tą sobote nie może! Wrrrr. Z zabraniem kogoś nie byłoby problemu gdyby nie to, że nie moge byc obecna. Chyba w tym wcieleniu nie będzie dane mi Was poznać... ;((
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Tupanie było z radości ,że ognisko.
Zaproponowałam zakup gaśnicy.
Proponuję Jolce kalosze, bo przed chwilą wracałam tamtędy i rower grzązł mi w błotku :) ................
Właśnie wróciłam rowerkiem ze szkoły mojej młodszej latorośli.
W jasnym płaszczyku,sukience i na szpilkach :-)
Ja zawsze jeżdżę elegancko i bez błotka . Chociaż ujrzenie
kiedyś miny Nudiego i Sadyla w takim "rynsztunku" było bezcenne:-)
Zaproponowałam zakup gaśnicy.
Proponuję Jolce kalosze, bo przed chwilą wracałam tamtędy i rower grzązł mi w błotku :) ................
Właśnie wróciłam rowerkiem ze szkoły mojej młodszej latorośli.
W jasnym płaszczyku,sukience i na szpilkach :-)
Ja zawsze jeżdżę elegancko i bez błotka . Chociaż ujrzenie
kiedyś miny Nudiego i Sadyla w takim "rynsztunku" było bezcenne:-)
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
"W jasnym płaszczyku,sukience i na szpilkach :-)
Ja zawsze jeżdżę elegancko i bez błotka ."
Kyrie elejson, Jolka! :D
A ja błotka też ze sobą nie wożę, co najwyżej przez nie przejeżdżam, jak muszę. :)
"Chociaż ujrzenie
kiedyś miny Nudiego i Sadyla w takim "rynsztunku" było bezcenne:-)"
A to nie było czasami wtedy, gdy jechaliście do Tuchomia spod bramy parku oliwskiego? Ja poniekąd dzięki Waszej trójce zaczęłam czytać to forum, bo strasznie rozbawił mnie wtedy Sadyl wątpiąc, czy da radę dojechać do zoo. :D
Ja zawsze jeżdżę elegancko i bez błotka ."
Kyrie elejson, Jolka! :D
A ja błotka też ze sobą nie wożę, co najwyżej przez nie przejeżdżam, jak muszę. :)
"Chociaż ujrzenie
kiedyś miny Nudiego i Sadyla w takim "rynsztunku" było bezcenne:-)"
A to nie było czasami wtedy, gdy jechaliście do Tuchomia spod bramy parku oliwskiego? Ja poniekąd dzięki Waszej trójce zaczęłam czytać to forum, bo strasznie rozbawił mnie wtedy Sadyl wątpiąc, czy da radę dojechać do zoo. :D
> dzięki Waszej trójce
Na wypad zwiadowczy rowerami pojechała JF z Nudim.
Jak słusznie zauważyłaś moje wypociny - ja bym nie dojechał do ZOO (teraz wiem to z cała pewnością). Jakis czas potem zrobiliśmy rekonesans na miejscu, za pomocą auta, z dokumentacją fotograficzną, z Szilą i Jej Panią :D
Głównie po to, żeby przekonać wahających się (w końcu.. pierwszy forumowy wypad za miasto, z noclegiem;)
Wahający dali się przekonać a biwak był na tyle udany, że szybko dorobił sie sequela w Borkowie.
A i wschód słońca w Tuchomiu.. niepowtarzalny.. To se ne vrati :D
> strasznie rozbawił mnie wtedy Sadyl
Juz to parę razy wspominałem, ale może nie miałas okazji przeczytać: Zawsze bardzo się cieszę, kiedy mogę rozbawić kobietę, nie rozbierając sie :)
Na wypad zwiadowczy rowerami pojechała JF z Nudim.
Jak słusznie zauważyłaś moje wypociny - ja bym nie dojechał do ZOO (teraz wiem to z cała pewnością). Jakis czas potem zrobiliśmy rekonesans na miejscu, za pomocą auta, z dokumentacją fotograficzną, z Szilą i Jej Panią :D
Głównie po to, żeby przekonać wahających się (w końcu.. pierwszy forumowy wypad za miasto, z noclegiem;)
Wahający dali się przekonać a biwak był na tyle udany, że szybko dorobił sie sequela w Borkowie.
A i wschód słońca w Tuchomiu.. niepowtarzalny.. To se ne vrati :D
> strasznie rozbawił mnie wtedy Sadyl
Juz to parę razy wspominałem, ale może nie miałas okazji przeczytać: Zawsze bardzo się cieszę, kiedy mogę rozbawić kobietę, nie rozbierając sie :)
"Pytanie czy użycie gaśnicy (i jakiej?) jest dozwolone do gaszenia ogniska?"
Obawiam się że nie i będziemy musieli poprzestać na wodzie. Trzeba będzie zakupić więcej wody i wcześniej przestać podkładać drewno do ogniska.
Mat harcerki w Twoim wieku? ;)))
Obawiam się że nie i będziemy musieli poprzestać na wodzie. Trzeba będzie zakupić więcej wody i wcześniej przestać podkładać drewno do ogniska.
Mat harcerki w Twoim wieku? ;)))
Stanisław Lem
Stanisław Lem
A myśleliście o zasypywaniu piaskiem/ziemią?
Można nawet zawczasu, jeszcze przed rozpaleniem ogniska, z miejsca w którym się to robi wybrać trochę podłoża. Wykorzystać tą ziemię do zrobienia wału wokół ogniska, a potem zasypać tym żar. Robiłem tak w TPK, to po wszystkim nawet nie było widać że ktoś tam obozował. I nie trzeba nosić mnóstwa wody, wystarczy saperka;)
Można też zabrać wiaderko, UT pisała coś o błocie - idealne do gaszenia ogniska:)
Można nawet zawczasu, jeszcze przed rozpaleniem ogniska, z miejsca w którym się to robi wybrać trochę podłoża. Wykorzystać tą ziemię do zrobienia wału wokół ogniska, a potem zasypać tym żar. Robiłem tak w TPK, to po wszystkim nawet nie było widać że ktoś tam obozował. I nie trzeba nosić mnóstwa wody, wystarczy saperka;)
Można też zabrać wiaderko, UT pisała coś o błocie - idealne do gaszenia ogniska:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
A to nie było czasami wtedy, gdy jechaliście do Tuchomia spod bramy parku oliwskiego? Ja poniekąd dzięki Waszej trójce zaczęłam czytać to forum, bo strasznie rozbawił mnie wtedy Sadyl wątpiąc, czy da radę dojechać do zoo. :D.............
Nie wtedy jechaliśmy tylko ja i Nudi.I jechałam rowerem"góralem"
Jak jeżdżę miejskim .To jeżdżę po ścieżce rowerowej ,z grzeczną
prędkością .
Co do "motywowania "'zawsze jestem wredna i niestety Sadyl
wie,że jeżdżę często ,więc szybko.
Nie wtedy jechaliśmy tylko ja i Nudi.I jechałam rowerem"góralem"
Jak jeżdżę miejskim .To jeżdżę po ścieżce rowerowej ,z grzeczną
prędkością .
Co do "motywowania "'zawsze jestem wredna i niestety Sadyl
wie,że jeżdżę często ,więc szybko.
Słuchajcie - jest kiepsko z kasą.
Na razie przelewów jest za mało, żeby kupować drewno ze standardowego źródła. Mniej niż 1mp nam po prostu nie sprzedadzą (i tak na ten 1 m kręca nosem :)
Żadne przelewy już nie zdążą dojść*. Drewno mamy zamiar kupić jutro rano (w sobotę jest nieczynne) a pierwszą sesję przychodzącą Elixir mam w południe.
Jak pisałem przy okazji poprzedniego ogniska: mogę za kilka osób wyłożyć (ze zwrotem gotówki na ognisku) ale dotyczy to jedynie osób mi znanych, którym w tym względzie ufam.
Zatem czekam na deklaracje na priv - jeśli nie uzbiera się wystarczająca ilość osób, to odpuszczamy sobie z Crossem w ogóle temat zakupu drewna a wpłacone przelewy wracają do nadawców.
I będzie pierwsze ognisko popierdółkowe - przy drewnie kominkowym ;D
* dojdą jeszcze przelewy z BRE (mBank i Multibank)
Na razie przelewów jest za mało, żeby kupować drewno ze standardowego źródła. Mniej niż 1mp nam po prostu nie sprzedadzą (i tak na ten 1 m kręca nosem :)
Żadne przelewy już nie zdążą dojść*. Drewno mamy zamiar kupić jutro rano (w sobotę jest nieczynne) a pierwszą sesję przychodzącą Elixir mam w południe.
Jak pisałem przy okazji poprzedniego ogniska: mogę za kilka osób wyłożyć (ze zwrotem gotówki na ognisku) ale dotyczy to jedynie osób mi znanych, którym w tym względzie ufam.
Zatem czekam na deklaracje na priv - jeśli nie uzbiera się wystarczająca ilość osób, to odpuszczamy sobie z Crossem w ogóle temat zakupu drewna a wpłacone przelewy wracają do nadawców.
I będzie pierwsze ognisko popierdółkowe - przy drewnie kominkowym ;D
* dojdą jeszcze przelewy z BRE (mBank i Multibank)
No więc tak... zrzuta okazała się niewystarczająca, zatem zrezygnowaliśmy z zakupu drewna na dotychczasowych zasadach. Szczególnie, że dodatkowo zrobił nam sie problem z przechowaniem dziś zakupionego drewna do jutra.
Będziemy próbować kupić drewno jutro. Pewnie w nieco mniejszej ilości, ale na ognisko wystarczy. Zatem póki co - kasa nie wraca.
W ostateczności pójdzie na zakup worków z drewnem kominkowym :D
Będziemy próbować kupić drewno jutro. Pewnie w nieco mniejszej ilości, ale na ognisko wystarczy. Zatem póki co - kasa nie wraca.
W ostateczności pójdzie na zakup worków z drewnem kominkowym :D
Małe zainteresowanie ewentualnych uczestników oraz problem z przechowaniem drewna uniemożliwił nam jego zakup w tym miejscu co zawsze. Niestety tym razem pokonały mnie trudności logistyczne i nie mam skąd wziąć drewna w potrzebnej ilości (ok 0,5 - 1mp). Nie do końca jestem też przekonany do celowości robienia ogniska w oparciu tylko o workowane drewno kominkowe ze względu na jego małą ilość przy stosunkowo wysokiej cenie. W związku z powyższym z przykrością stwierdzam że być może staniemy przed koniecznością zrezygnowania z organizacji ogniska (w takim przypadku Sadyl oczywiście zwróci wpłacone pieniądze).
Gdyby ktoś miał jakieś pomysły odnośnie miejsca zakupu drewna w potrzebnej ilości po rozsądnej cenie lub plan B odnośnie spędzenia sobotniego wieczoru będą one mile widziane.
Dead line w kwestii zrobienia lub nie ogniska przewiduję na jutro na godz 15.00.
Gdyby ktoś miał jakieś pomysły odnośnie miejsca zakupu drewna w potrzebnej ilości po rozsądnej cenie lub plan B odnośnie spędzenia sobotniego wieczoru będą one mile widziane.
Dead line w kwestii zrobienia lub nie ogniska przewiduję na jutro na godz 15.00.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
No to nie fajnie, że może nie wypalić :(, co ja teraz zrobię tymi smakołykami kogo będę częstował
Chętnie coś bym zaproponował w okolicy Gdańska ale kompletnie nie znam tamtejszy klubów/barów/restauracji jedynie co mogę wrzucić listę:
http://www.wojazer.pl/brzezno/puby.php
W Gdyni znam: http://www.bollywoodlounge.pl/gdynia/promocja.html, w opisie mają że grają muzykę orientalną ... ale ja tam byłem i grali zarówno nowości jak i starsze hity do potańczenia nie łupanka:)
Bardziej do posiedzenia i spokojnej rozmowy to: http://coco.net.pl/
Chętnie coś bym zaproponował w okolicy Gdańska ale kompletnie nie znam tamtejszy klubów/barów/restauracji jedynie co mogę wrzucić listę:
http://www.wojazer.pl/brzezno/puby.php
W Gdyni znam: http://www.bollywoodlounge.pl/gdynia/promocja.html, w opisie mają że grają muzykę orientalną ... ale ja tam byłem i grali zarówno nowości jak i starsze hity do potańczenia nie łupanka:)
Bardziej do posiedzenia i spokojnej rozmowy to: http://coco.net.pl/
Informacja z ostatniej chwili. Psim swędem udało się załatwić drewno. Przy czym jest to w całości zasługa Wezenka. Tak więc jeżeli dopisze pogoda ognisko odbędzie się zgodnie z planem.
*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego i sierpniowego wątku, z poprawkami)
- czas: sobota, 14/09/2013
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą (Obr. Wybrzeża 27)
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- kto nie załatwił dotychczas z Sadylem zakupu drewna - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie
http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m (stał tam toi-toi ale nie wiem, czy jeszcze aktualnie stoi) trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy (pozwolę sobie podać numer do Sadyla) jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
jollka52 które ognisko uważasz za pierwsze?
*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z kwietniowego i sierpniowego wątku, z poprawkami)
- czas: sobota, 14/09/2013
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą (Obr. Wybrzeża 27)
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- kto nie załatwił dotychczas z Sadylem zakupu drewna - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie
http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez swiatła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m (stał tam toi-toi ale nie wiem, czy jeszcze aktualnie stoi) trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) nie ma. Będzie potrzebna, to się ad hoc coś zorganizuje
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy (pozwolę sobie podać numer do Sadyla) jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
jollka52 które ognisko uważasz za pierwsze?
Stanisław Lem
Stanisław Lem
"Tak więc jeżeli dopisze pogoda ognisko odbędzie się zgodnie z planem."
Co będzie wyznaczało granicę pomiędzy dopisaniem pogody, a nie- ?
Jeżeli będzie lekki deszcz to wiadomo, ale co gdy się rozpada? Bierzemy drewno pod pachę i lecimy do 'tojtoja'?;p Czy zakładamy, że niczego się nie boimy i jakoś parasole nam uratują życie?:> ja mogę się poświęcić i stać z parasolem nad ogniskiem.. będzie mu raźniej i nie zgaśnie.
Co będzie wyznaczało granicę pomiędzy dopisaniem pogody, a nie- ?
Jeżeli będzie lekki deszcz to wiadomo, ale co gdy się rozpada? Bierzemy drewno pod pachę i lecimy do 'tojtoja'?;p Czy zakładamy, że niczego się nie boimy i jakoś parasole nam uratują życie?:> ja mogę się poświęcić i stać z parasolem nad ogniskiem.. będzie mu raźniej i nie zgaśnie.
@sadyl będzie okazja poznać nowe twarze choć mi znane z innych wypadów :)
Co do pogody nie ma co narzekać chyba że ktoś planował gwiazdy oglądać jeśli wiatr będzie sie utrzymywał północno-wschodni to deszcz nam nie grozi i tak ma być :D
Co do pogody nie ma co narzekać chyba że ktoś planował gwiazdy oglądać jeśli wiatr będzie sie utrzymywał północno-wschodni to deszcz nam nie grozi i tak ma być :D
Jest po 15 pogoda ok, cisza więc wszyscy się szykują na miły wieczór przy ognisku :). Ja też zacznę po 16 zacznę dreptać w kierunku dworca :D
Jak by ktoś chciał dołączyć to jedziemy z Mo kolejką 16:56 z Rumi i później z Oliwy autobusem 17:48 linia 127
Jak by ktoś chciał dołączyć to jedziemy z Mo kolejką 16:56 z Rumi i później z Oliwy autobusem 17:48 linia 127
http://www.sendspace.pl/file/8aaf76e664792bac11bd859
Hasło brzmi... wysyłam na priv, kto nie dostanie niech się zgłosi ;]
Hasło brzmi... wysyłam na priv, kto nie dostanie niech się zgłosi ;]
Obecność Aja i Oopty w symboliczny sposób zaakcentowała "rocznicowość" wczorajszego ogniska. Wielkie Wam dzięki!
Jak zwykle - pogoda próbowała nas wystraszyć, ale nie dała rady.
Ognicho było prima sort!
Mam nadzieję, że kolejne poznane "nowe" twarze zasymilizowały się na tyle, że będą częściej gościć na forum, już z nickiem :D
Oczywiście.. jak zwykle.. ognisko musiało się dla mnie skończyć w jakiś mniej lub bardziej dramatyczny sposób i kolejny raz ktos musiał ratować moje d.psko ;) Podziękuję osobiście przy najbliższej okazji :)
Za dłuższą chwilę pojadę na wizję lokalną. Muszę ino troszkę odparować :D
Jak zwykle - pogoda próbowała nas wystraszyć, ale nie dała rady.
Ognicho było prima sort!
Mam nadzieję, że kolejne poznane "nowe" twarze zasymilizowały się na tyle, że będą częściej gościć na forum, już z nickiem :D
Oczywiście.. jak zwykle.. ognisko musiało się dla mnie skończyć w jakiś mniej lub bardziej dramatyczny sposób i kolejny raz ktos musiał ratować moje d.psko ;) Podziękuję osobiście przy najbliższej okazji :)
Za dłuższą chwilę pojadę na wizję lokalną. Muszę ino troszkę odparować :D
http://przeklej.net/down/335190060004796734887634510164078841d44f5fb75c06570e3edb5.html
Jakby stamtąd się nie udawało ;]
Jakby stamtąd się nie udawało ;]
"Oczywiście.. jak zwykle.. ognisko musiało się dla mnie skończyć w jakiś mniej lub bardziej dramatyczny sposób i kolejny raz ktos musiał ratować moje d.psko ;) Podziękuję osobiście przy najbliższej okazji :)"
wiem co czułeś... koniec z alkoholem..
Szymonie: co ognisko mamy wspolne słitaśne foty z zaskoczenia ;D
wiem co czułeś... koniec z alkoholem..
Szymonie: co ognisko mamy wspolne słitaśne foty z zaskoczenia ;D
Zdjątka z aparatu Crossa:
http://sadyl.vot.pl/docs/Ogn130914X.zip
(13,2 MB - ok. 130 zdjęć)
Rozpoczynam wysyłkę hasełka do osób, które dobrze znam i do których mam maila.
Pozostałe osoby proszone są o zgłaszanie się do mnie na priv, podanie imienia, nicka, adresu e-mail oraz krótkiego opisu swojego wygladu na ognisku np. "rude włosy, okulary, latex" :D
Będzie to mi przydatne przy tworzeniu albumika rodzinnego (ale album to już nie dzisiaj i pewnie też nie jutro..)
I żeby nie było zrzędzenia: po ściągnięciu zdjęć proszę mi napisać, z którego zdjęcia (nazwa pliku) mam wziąć facjatę danej osoby do albumu. Jeśli nie dostanę takiej informacji, daję losowo wybrane (a przy moim szczęściu przeważnie jest to to najgorsze :])
Przy okazji: wziąłem też od Crossa zdjęcia z poprzedniego ogniska (z 24/08). Jak je obrobię, to podam info w wątku tamtego ogniska.
Oczywiście - hasła do tych zdjęć będą różne :)
http://sadyl.vot.pl/docs/Ogn130914X.zip
(13,2 MB - ok. 130 zdjęć)
Rozpoczynam wysyłkę hasełka do osób, które dobrze znam i do których mam maila.
Pozostałe osoby proszone są o zgłaszanie się do mnie na priv, podanie imienia, nicka, adresu e-mail oraz krótkiego opisu swojego wygladu na ognisku np. "rude włosy, okulary, latex" :D
Będzie to mi przydatne przy tworzeniu albumika rodzinnego (ale album to już nie dzisiaj i pewnie też nie jutro..)
I żeby nie było zrzędzenia: po ściągnięciu zdjęć proszę mi napisać, z którego zdjęcia (nazwa pliku) mam wziąć facjatę danej osoby do albumu. Jeśli nie dostanę takiej informacji, daję losowo wybrane (a przy moim szczęściu przeważnie jest to to najgorsze :])
Przy okazji: wziąłem też od Crossa zdjęcia z poprzedniego ogniska (z 24/08). Jak je obrobię, to podam info w wątku tamtego ogniska.
Oczywiście - hasła do tych zdjęć będą różne :)
"Zdjęcia z ogniska dobra rzecz, przynajmniej człowiek wie co robił...
Niektórych osób nawet nie pamiętam.. a suszenie tyłka wcale nie musiało zostać uwiecznione :"
A no , właśnie po to jest fotodokumentacja ;) Nie martw się , ja również niektórych nie pamiętam ale też nie każdy ruszał się w naszą stronę ;]
Niektórych osób nawet nie pamiętam.. a suszenie tyłka wcale nie musiało zostać uwiecznione :"
A no , właśnie po to jest fotodokumentacja ;) Nie martw się , ja również niektórych nie pamiętam ale też nie każdy ruszał się w naszą stronę ;]
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
> Zdjęcia z ogniska dobra rzecz, przynajmniej człowiek wie co robił...
Hmm...
Z jednej strony.. przeważnie, na koniec, zdjęć nikt nie robi.. A wówczas byłoby to najbardziej przydatne.
Z drugiej.. nawet te wcześniejsze nie do końca spełniają marzenia nt swego wizerunku. Przynajmniej ja tak mam. Ale pewnie to wina kiepskich aparatów. Może w Photoshopie się cóś podciagnie :D
Hmm...
Z jednej strony.. przeważnie, na koniec, zdjęć nikt nie robi.. A wówczas byłoby to najbardziej przydatne.
Z drugiej.. nawet te wcześniejsze nie do końca spełniają marzenia nt swego wizerunku. Przynajmniej ja tak mam. Ale pewnie to wina kiepskich aparatów. Może w Photoshopie się cóś podciagnie :D
przestraszyłaś mnie, że jakiś okropnik mi usunął. ale jest :D
http://forum.trojmiasto.pl/Statystyki-t493433,1,40.html
http://forum.trojmiasto.pl/Statystyki-t493433,1,40.html