Widok

Ognisko 25.04.2015

Inne miejsce: http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.415450&lng=18.605674&z=0.36m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Klikni%C4%99ty_punkt
Uwaga: w dotychczasowym "stałym" miejscu ogniskowym ma się odbyć inne ognisko. TO info dla "świeżynek", które nikogo nie znają i mogą się zakręcić ;)
Dojścia są dwa:
1. Sprzed Biedry jak poprzednio. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej, tyle że jedną "przecznicę" dalej i skręcamy w LEWO (a nie w prawo) przed mostkiem nad potoczkiem. Dalej dróżka sama nas na miejsce zaprowadzi.
2. Od strony skrzyżowania Dąbrowszczaków z Jagiellońską. Idziemy prosto wzdłuż ścieżki rowerowej w stronę morza, kiedy dojdziemy do jeziorek, przed nimi skręcamy w prawo (żeby mieć większe jeziorko po lewej ręce)

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Crossa. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy Forumowiczów portalu Trójmiasto.pl. Każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie.
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
> posiadam Jego wizytówkę.

Chcesz mi zaimponować? :>
Też ją mam i skorzystałem :) - stąd info, że jego zdjęcia będą prawdopodobnie jutro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z pozdrowieniami i podziękowaniami dla wszystkich uczestników ognicha za super nieprawdopodobne towarzystwo .

Dla odprowadzających i przyprowadzających mnie (wiadomo o kogo chodzi:) ) wysyłam buziola,czułam się bezpieczna:)
Obejrzałam fotki. Wyszły bardzo naturalnie (w końcu były robione z zaskoczenia). Mnie się podobają. Dobra robota CROSS :)

Sadylku, a Ty się nie czepiaj ;) Jeżeli będziesz potrzebował namiar do Takiego Tam, to posiadam Jego wizytówkę.
@Ilona
..." @Piotr, pamiętaj, że wiemy gdzie mieszkasz, a jeśli nie wiemy, to i tak Twój balkon znajdziemy ;)
Co do kiełbasy, nie uwierzę, dopóki nie zobaczę :P ..."

Haha ! jak już zaczniecie poszukiwania to dajcie znać ... :) ale będzie ubaw jak będziecie organizować imprezę pod każdym balkonem w mieście ;) W sumie... chętnie dołączę :) Nie wiem tylko jakie stanowisko przyjmą mieszkańcy.
BTW: byłem na wizji lokalnej. Wszystko ok. Służby porządkowe wywiozły śmieci. Został tylko pestkowy chlew po jednej z Forumek ;]
Po naszym ognisku jest ślad. WIdać, że było tu ognisko i to całkiem spore.
W drugim, "starym" miejscu wygląda, jakby ktos może ze dwie popielniczki opróżnił :D Aż szkoda, że dla takiego maleństwa musieliśmy miejsce zmieniać :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
*** ZDJĄTKA ***

Pierwsza seria zdjęć (z aparatu Crossa) jest dostępna do ściągnięcia stąd: http://sadyl.vot.pl/docs/Ogn150425a.zip (ok. 13,5MB).
Za chwilę wyślę hasełko "starym" Forumowiczom, do których mam adresy mailowe.

"Świeżynki" poproszę o kontakt na priv i podanie mi adresu. Nie wysyłam hasła przez portal trojmiasto.pl, sms-em, telepatycznie, gołębiem pocztowym ani w żaden inny sposób :)

Być może jutro uda mi się zdobyć zdjęcia z aparatu Takiego Tam.
@Mat, wydawało mnie się, że afterparty na parkingu trwało wieczność ;) oczywiście, nie narzekam, broń boże ! :)

@Piotr, pamiętaj, że wiemy gdzie mieszkasz, a jeśli nie wiemy, to i tak Twój balkon znajdziemy ;)
Co do kiełbasy, nie uwierzę, dopóki nie zobaczę :P

@Martioszka, pewnie, że nie był to ostatni raz, co najwyżej przedostatni :)
ahh ta salsa :P

no właśnie szkoda, że nie było afterparty :P

może byśmy kiedyś skoczyli na jakiś...dansing czy coś :D ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Swoją drogą przed wszystkimi składam obietnice :) kolejnym razem będę miał największe kiełbasy ;) jakkolwiek to brzmi~

obiecanki macanki...
I try to take one day at the time, but sometimes several days attack me at once...
Cześć Wszystkim,

Zgodnie z obietnicą jesteśmy już zalogowani.:)
Dzięki bardzo za super wieczór- mam nadzieję, że nie ostatni.
Następne spotkanie u nas.

Pozdrowienia dla wszystkich,

M.
Tak jest udany wieczór :)
Czy afterparty odbyło się gdzieś? :))))

p.s.

Szybko się zawinęliście spod biedry więc zahaczyłem jeszcze o salsaclub na Żabiance :)
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

..."
jaga
Potwierdzam. To było udane ognisko. Miałam okazję poznać bardzo sympatycznych ludzi. Dzięki za miłe przyjęcie "świeżynki" :)

~Ilonko, spokojnie. Zalogują się, a jak nie, to mam na nich namiary ;)
"...

AAaaaaaaaaaa.... nie wychodzę z domu !
Swoją drogą przed wszystkimi składam obietnice :) kolejnym razem będę miał największe kiełbasy ;) jakkolwiek to brzmi
Zgodnie z obietnicą .... tadam! jestem.

A swoją drogą ognisko, powiem krótko DUŻAAA RZECZ :)

Dzięki jeszcze raz wszystkim za super zabawę i atmosferę.
Mam, nadzieje, że jeszcze nie jedno przed nami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiełbasa z żubra tak ma :P
Nadmiar kiełbasek często kończy się bólem głowy. 😉
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
ognicho było mega hiper udane :)

...tylko coś mnie dzisiaj głowa boli...to pewnie od tych kiełbasek :D
Ja już nawet namierzyłam na mapie ;) także trzeba zorganizować najazd większą ekipą
I try to take one day at the time, but sometimes several days attack me at once...
Potwierdzam. To było udane ognisko. Miałam okazję poznać bardzo sympatycznych ludzi. Dzięki za miłe przyjęcie "świeżynki" :)

~Ilonko, spokojnie. Zalogują się, a jak nie, to mam na nich namiary ;)
Sadyl! Tobie zawsze się podoba :P

Czekam na zalogowanie się tych co dopiero się przeprowadzili ;)
Do tych co byli: Nie trzeba niczego pisać, bo wiecie.
Jedno z najbardziej udanych ognisk
Dzięki wszystkim !
do góry