Widok

Ognisko 26/10

Planowałem poczekać z informacją, do czasu, aż będę miał w ręku zgodę z ZDiZ... ale zostałem przekonany, aby jednak rozpuścić wici juz teraz :)

Zatem:
- Kiedy? Sobota, 26/10 godz 17:00. Można się dowolnie spóźnić.
- Gdzie? W "stałym" miejscu w Parku Reagana, czyli tu: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.53&y=41.98&z=8&om=o
- Kto? Każdy, kto czuje się jakoś związany z Forum, nawet zupełna świeżynka, chcąca wreszcie ruszyć cztery z domu i wyjść do ludzi :)
- Jak? Wpisowe 20 zł od osoby na zakup drewna, płatne przelewem na moje konto. Po nr konta zgłaszać się na priv lub via SMS (888 939 I7O). Ustalilismy wyższą składkę niż dotychczas, żeby nie było problemów z zebraniem minimalnej, potrzebnej kwoty a zdajemy sobie sprawę, ze z racji aury, frekwencja może nie powalać na kolana. Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie spożytkowany w bardzo zbożnych celach ;]

Planu B póki co nie ma. Gdyby nastąpił w sobotę jakiś meteorologiczny kataklizm, to po prostu nie kupimy drewna, kasa wróci i zastanowimy się, co dalej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadyl, poszła wiadomość.
Wstępnie:
Na sobotę załatwione półtora metra drewna (w tym pół metra drobniejszego i metr większego) + transport z przyczepką.
Za załatwienie nic nie chcemy, także powinno wynieść wszystko około 150-170zł. Czyli 8 osób po 20zł ;]

Dzisiaj lub jutro zrobię przelew za siebie i księdza. Alkohol będziemy mieli swój także o. ;) Więc z tego co widać to pewnie wyjdzie po 10 albo i mnie złociszy na głowę ;)
pozdro
> Na sobotę załatwione półtora metra drewna

Rewelka!
Tylko, żebyś miał tego pełną świadomość: ja w tym momencie całkowicie umywam ręce od tematu drewna (poza przelaniem Ci kasy i rozliczeniem ew. nadpłaty). Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D

> Za załatwienie nic nie chcemy, (..) Dzisiaj lub jutro zrobię przelew

Nie. To zmienia postać rzeczy. Jako osoby zaangażowane w organizację ogniska, jesteście z wpisowego zwolnieni. Tak było zawsze ze mną i Crossem i sporadycznie np. z Jusstys czy Platynką.

> powinno wynieść wszystko około 150-170zł

Czyli porównywalnie do poprzednich zakupów.
Tyle, że zakładając wątek a wcześniej rozmawiając z innymi forumowiczami, nie miałem żadnej pewności, czy uzbiera się te 16 osób po dychu. Stąd wyższe wpisowe. Naprawdę wolę mieć problem nadwyżki :)
TO nauczka z poprzednich ognisk, że deklaracje a wpłaty to dwie różne bajki. Poprzednie ognisko wisiało na włosku i minimum finansowe uzbierało się dosłownie rzutem na taśmę.

No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ponieważ zgodę mam już w ręku i zostały załatwione inne formalności, zatem tym razem całkowicie oficjalnie (głównie dla świeżynek, bo wcześniejsi uczestnicy znają to już chyba na pamięć):

***** OGNISKO *****
- czas: sobota, 26/10/2013
- start 17:00. Osób świeżych jest dosyć mało, zatem sensu zbiórki pod Biedrą raczej nie ma. Jakby ktoś nie mógł trafić - kontakt poniżej
- można się dowolnie spóźnić ;)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- wpisowe: 20 zł przelewem, do późniejszego rozliczenia, jeśli będzie nadwyżka. Po dane do przelewu proszę się zgłaszać na priv lub via SMS. Deadline na wykonanie przelewu: czwartek (w piątek muszą być już wszystkie wpłaty zaksięgowane)
- kto nie będzie partycypował w zrzucie na drewno, a zdecyduje się na uczestnictwo na ostatnią chwilę, jako wpisowe przynosi "bilet uniwersalny" 0,5l/40%/łeb :D
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00) lub Netto (do 22:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywą na wypadek niepogody jest domówka u pSzemka połączona z paleniem mebli... No dobra.. taki joke ;). Alternatywy nie ma. Jeśli będzie potrzebna, to się ad hoc wynajdzie
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy: 888 939 I7O
Wnioskuję, że tych z 0.5l nadpłaty nie będą obowiązywały ;)

A co do alkoholu to będzie on ogólnodostępny i wszyscy składający się będą poinformowani o możliwości jego picia (adekwatnie do ogólnego korzystania z ognia :D) czy tylko wybrane osoby? ;)
" Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D"

Spokojne łyse i rozczochrane , pomimo stu procentowej pewności , co do składnicy drewna , jakaś rezerwa w tym temacie również istnieje ;> Nie zmarzniemy :P

" powinno wynieść wszystko około 150-170zł "

To takie już z górką koszta , z wliczoną flaszką za transport itp oraz jakby coś . Ile dokładnie wyszło , również będzie wiadomo ;)

"No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)"

Aż żal mi było tej astry :P Co jak co ale załatwianie drewna również jest czasochłonne - w życiu bym nie pomyślał :P
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
> adekwatnie do ogólnego korzystania z ognia

Dokładnie tak :)
Poza tym - nie wiem o czym piszesz. Spożywanie alkoholu w miejscu publicznym?? ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panowie pSzemcio, tylkoja, Sadyl
Cieszę się, że kolejny raz znalazły się dobre dusze, którym chciało się organizować ognisko :)
Skoro już prawie wszystko dograne, pozostaje spokojnie wyczekiwać weekendu, juhuuu :)))
Juuuhuuu to będzie gdy pogoda dopisze w sobotę , ogień zapłonie oraz wszyscy obecni będą w dobrym humorze :D
nie przypominam sobie, abym bral z ksiedzem kogos do skladu, mozesz byc co najwyzej organistą.
A kto Wam to rozpali jak nie będzie Crossa? ;]
podpale włosy wikaremu i wrzuce go na stos
Mam zbyt krótkie abyś miał co podpalać :D

Podobno wpłaty słabo coś idą - ludzie , sprężać się bo nie będzie na czym kiełbachy smażyć !

@Ruda - nie martw się , damy sobie radę ;)
mam juz 60zl, takze jeszcze z 5 wplat i bedzie good ;)
Sprężyłem się poszło 4 dychy :D
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

@ministrant - oczywiście w "świętym" składzie nie może zabraknąć zakonnicy.

Zatem melduję się - również będę.

Wyższa instancja w pełnym składzie :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
zakonnica: rob przelew i juz ;p
@ministrant - mówisz - masz ;p

przelew poszedł. Mam ten sam bank, co sadyl, zatem kasę powinien już miec na koncie :-)
> Mam ten sam bank, co sadyl,

Ale, żeby nie było.. konta mamy osobne, przynajmniej na razie :D

> zatem kasę powinien już miec na koncie

Tak właśnie jest!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Ale, żeby nie było.. konta mamy osobne, przynajmniej na razie :D"

hehehe dobre :D dzięki za sprostowanie, jako zakonnica muszę dbać o swoją reputację :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry