Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Skoro już wyższe instancje, w postaci Księdza, Ministranta i Zakonnicy vel Misjonarki wyraziły taką wolę, to zobaczę, co da się zrobić :D"

a maj got - to już zostałam wyższą instancją :D Sadyl uważaj, co piszesz, bo "wyższa instancja" brzmi prawie, jak GTW ;-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie tylko kobiety...
Miałaś w torebce :D
Taa, w kostkę i to było przyczyną mojej kontuzji :P
Nie no, kobiety na pewno odgadną gdzie się znalazł :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> znalazł się mój nożyk ogniskowy, nie zgadniecie gdzie był

Miałaś cały czas wbity w plecy? :)
@Sadyl co się wydarzylo z twoim nickiem? :)
No widzicie chłopaki Hipotezka się zgłasza do pomocy, ja nie chcę niczego obiecywać, bo jeszcze się znowu coś okaże z moją nogą...
A z dobrych nowin- znalazł się mój nożyk ogniskowy, nie zgadniecie gdzie był :P
Ja jestem również chętna, nawet do pomocy przy organizacji, jeśli zajdzie taka potrzeba :-)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro już wyższe instancje, w postaci Księdza, Ministranta i Zakonnicy vel Misjonarki wyraziły taką wolę, to zobaczę, co da się zrobić :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ech, wiedziałam że jak się odezwę to będzie... :P To był pomysł Pszemka chyba, więc niech on organizuje.
Ja Wam Panowie pałeczki odbierać nie będę bom niegodna:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie widzę przeszkód w tym żebyś takie ognisko zorganizowała jeszcze w październiku. :)

Stanisław Lem
Jakby co to ja jestem za ogniskiem jeszcze w październiku, może jeszcze nie będzie tak zimno :)
To się podobało :)) Trochę drzewa, ogień, zagrych, napoje a mówią że trudno zadowolić społeczeństwo :D
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

Jeżeli o mnie chodzi październik odpada. Nie wiem jak Sadyl. :)

Stanisław Lem
bry :>

Ksiądz domaga się kolejnego ogniska, info że jeszcze jedno się odbędzie to już mam, więc teraz pyt. do organizatorów: dacie rade coś wykombinować jeszcze w październiku?:>
ja nie zauważyłam, że jak już poszły to nie wróciły, bo chyba nawet się nie przedstawiły ani nic? Może czekały na jakieś specjalne powitanie czy coś, jakieś fanfary, fajerwerki? A tu nic, to strzeliły focha i poszły. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
@pSZemku - chyba nikt nie był tak krótko :D

Jestem w stanie się założyć, że niektórzy nawet nie zauważyli ich zacnej obecności ;-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale na pewno nie krócej niż pewne 3 dziewczyny :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ognisko rzeczywiście bylo super, chociaż byliśmy krótko.
Podziękowania dla organizatorów i prosimy częściej.
Nie, mi tylko zaproponowano udział, a od kogo to wyszło to nie wiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sadylku....
przyznaję się bez bicia do tego, że amnezji nie masz.... choć warkocze nie były blond ;)

A to nie ty Kafka byłaś najbliżej owej planistyczno-konspiracyjnej bazy dowództwa :D ?
do góry