Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też odżałowałam :)) choć jeszcze nie wiem czy będę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kaskę przelałam - robię co mogę żeby się stawić, ale nadal jest to niepewne. Tak czy siak jeżeli moja wpłata spowoduje, że impreza się odbędzie (z moim udziałem czy bez niego), to odżałuję jakoś te 10 PLN :))
Ja też jestem z okolic Strzyży .

Sadyl czy czwartek jest aktualny?
Okazało się,że mam kratę w oknie lokalu.
Więc wchodzą w grę tylko schody
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My jadme od Banina, mame wolne 2 miejscia.
:)
moj Polski jest troche..... ale bede :)
Ognisko napewno, mame jusz zaplacone
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
kafka29 - myślę, ze najlepszym rozwiązaniem będzie taxa. Naprawdę nie są to jakieś ogromnie kwoty, a jak zrzucimy się we 3-4 osoby, to już w ogóle.
Ja z Sadylem jedziemy kawałek dalej od Ciebie. Może jeszcze koleżanka z Matarni będzie chciała się zabrać, albo ktoś inny w tą okolicę.
Spoko damy radę ;)

jest nas więcej :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
cz4esc ja tez jestem chetna na spotkanie przy ognisku a czy bywa tam starszamlodziez okolo 50 he he pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o super M-a-j-k-a:) to musimy się jakoś zgadać, pewnie tym samym nocnym będziemy jechać, ja to się nawet nie orientuję gdzie jest z okolic ogniska nocny autobus; wiem że pasowałby mi taki co jedzie przez przystanek Zamenhofa, bo tam wysiadam i wiem, że na pewno ten co jedzie koło mnie jedzie na Przymorze, ale nie wiem w jakie okolice dokładnie; trudno najwyżej sobie zrobię survival w lesie :D
Na taxę też się mogę pisać jeśli to nie są jakieś horrendalne koszta. Nie wiem za bardzo jakie stawki są w Gdańsku.
niniejszym deklaruje obecnosc na ognisku, wlasnie tez zrobilam stosowny przelew, pozdrowienia dla ekipy organizatorow ;)
jestem za :)
To ja proponuję taxi z Parku Reagana, przez Strzyżę, Słowackiego na Matarnię. Ostatni płaci :]

No dobra.. może być składkowa :)
kafka29 - ja w podobną okolicę :)

będzie nam raźniej :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
ja to będę wracać w okolice Strzyży, też byłoby fajnie móc wracać z kimś :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Ludziska ruszcie d*py. To pewnie ostatnie ognisko w tym roku." Popieram apel :) Skoro ja mogę swoja w końcu trzęsącą się d*pę ruszyć, to i reszta da radę :)
Xyz...wszystko=nic
Z każdym oprócz Ciebie :):)
piszesz, że...na wszystko?????>>.hmmmm.
ruda pojedzie z kazdym, kto nie bedzie mial z kim wracac. dobra dziewczyna, zgodzi sie na wszystko.
Lol. Samo poprawia przekleństwa :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z dwóch ognisk jak wracałam to nocny był zarąbany tak więc sama nie będziesz;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nikt nie dojeżdża z okolic Matarni/Złotej Karczmy? Głównie chodzi o powrót żeby samej nie wracać;)
do góry