Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Endrju: TylkoSz chyba mnie zdradza :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@pSZ:

Mam tylko nadzieję, że nie będziesz mi jutro z tego powodu beczał w rękaw. Nie piję na smutno :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadyl, Ty masz robić za pocieszyciela a nie zapijać smutki pSzemka :)

A co do godziny ogniskowego spotkania, świetny pomysł, szybciej zaczniemy to może szybciej skończymy :P, chociaż znam taki jeden przypadek, że spotkanie rozpoczętę wcześniej (właśnie aby nie bimbać do białego rana) zakończyło się dwa dni później :D
Godzina 17 jest spoko, przyjdę jeszcze bardziej spóźniona :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Osób świeżych jest dosyć mało, zatem sensu zbiórki pod Biedrą raczej nie ma"- ej no jak to? I to teraz na dzień przed mówicie? Ja nie będę sama w las gdzieś iść.
hej poraz pierwszy sie wybierasz na to ognisko ja tez chetnie bym poszla ale niebylam i nieznam tam nikogo z kad jestes
Ja też jestem "Świeżynką", możemy umówić się gdzieś w okolicy tej Biedronki i pójść razem, zawsze raźniej ;-))))

Co Wy na to??
@kafka29:

TO nie las, tylko uczęszczany park miejski :)
Zazwyczaj wszyscy trafiają bez problemów. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś była pod tą Biedrą o 17. Być może ktoś inny też dołączy i się z Tobą "zbierze". Zdecydujecie, czy idziecie na miejsce "o własnych siłach" czy ktoś ma po Was wyjść. Tel znacie :)
Wszystkie pozwolenia załatwione.
Drewno załatwione.
Pogoda załatwiona (vide: http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2013100400&row=346&col=210&lang=pl&cname=Gda%F1sk )

Wystarczy być i nie marudzić :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma na co marudzić :)
O, to ja się spiknę z dziewczynami i w razie co będziemy wydzwaniać z wołaniem o pomoc :D
Do zobaczenia jutro!
ale dałeś mi zagadkę, kilka minut zeszło mi na studiowaniu tych wykresów (studia się przydały), zazwyczaj odczytuję obrazki typu słoneczko za chmurką itp ;)
I try to take one day at the time, but sometimes several days attack me at once...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mat - wielkie dzięki za propozycję :)
jutro niestety będę w stanie się określić czy mogę przybyć - jakby co będę dzwonić :)

> zazwyczaj odczytuję obrazki typu słoneczko za chmurką

Oj, Blondyna.. ;)
m_tucha to Ty masz numer do mnie a Ja nie mam do Ciebie :P
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

To trzeba było się umówić na kawę/herbatkę/rower/rolki/wycieczkę przed ogniskiem to byś kogoś znała :P
kafka29,majow, Hipotezka nie będziecie jedyne "nowe" choć to i tak nie ma znaczenia co najmniej jeszcze 2os trzeba doliczyć. Tak więc nie ma co się martwić :))
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na razie pogoda dopisuje. Byle tak dalej. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
waginzi :(
Taaaka impreza i nikogo na forum? :-)
... bo właśnie taaaka impreza ;)

do góry