Widok

Ogrzewanie piecem kaflowym z GRZAŁKAMI - prąd! Pytanie

Rodzina i dziecko Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Jak wyżej.
Czy ma ktoś takie ogrzewanie w mieszkaniu?
jak to wygląda?
jakie są koszta zimą?

z góry dzięki za pomoc :)
imageimage
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
teraz podobno węgiel czy prąd to są te same koszta .. poza tym no podobno na węgiel nie można zmienić bo nie ma piwnic ani komórek, żeby ten węgiel gdzieś trzymać ..

na gaz, dowiedziałam się że jeśli jest wszystko dobrze zrobione i ustawione to koszta nie przekroczyłyby 300 zł miesięcznie .. tylko no trzeba wyłożyć kasę najpierw żeby to zrobić ..

a mają komunalki z centralnym??
dzisiaj mi babka z administracji mówiła, ze centralne w komunalkach a w spółdzielczych mieszkaniach dużo się różni i niby centralne też dużo wychodzi
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to strasznie,,, myślę,że niestety 1000zł nie wystarczy na ogrzanie tak duzego mieszkania,tylko i wyłacznie w tak duzym mieszkaniu to kominek na wegiel,ale to tez wydatek ,gaz tez nie jest tani,jesli chodzi o ogrzewanie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sylwia NIE
Aby nie grzałki w tych starych g...o wartych komunałkach.
Rachunki za prąd kolosalne a i tak 16 stopni.
O czynszu nie wspomnę.Wiem co piszę ,z autopsji .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisz do mnie na priv to Ci powiem :)

no nic, musimy się 5 razy zastanowić bo tysiaka za ogrzewanie to mnie nie stać :/
imageimage
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli kamienica z ceglły to zimnoooooo-niestety,czynsz pewnie tez wysoki,nawet,jak na komunalne,czy wiesz juz jakiej kwocie bedziesz płacić? pytam,bo znajomi komunalne wlasnie 35 metrow i 320zł-masakra,jak za takie mieszkanie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
no z grzyba się wyprowadzam :)

budynek to ja nie wiem, kamienica z cegły jest, piętro 2, okno jedno nowe, jedno stare

okna raczej nie przepuszczają, sprawdzałam rękoma pod i jakoś mi nie wiało :)

ehh masakra jakaś, że takie coś w ogóle proponują :/

na 3 maja
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
a w jakiej lokazliacji dostalas mieszkanie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zalezy czy mieszkanie jest na parterze,czy budynek ocieplony,czy nowe okna,czy nowe drzwi ..... jeśli nie to za 52 metry zapłacisz starasznie duzo takie sa realia niestety a jak nie bedziesz ogrzewac to grzyb murowany,,,,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mieszkam w komunalnym które jest do rozbiórki, dostałam propozycję dwa razy większego mieszkania ( z tymże tutaj mamy bardzo małe na 4 osoby), mieszkanie trochę do remontu ale nie jest źle, tylko to ogrzewanie właśnie na te piece z grzałkami

jak tyle płącicie za 30 metrów to ja ta tam za 52 zbankrutuje :/

jest jeszcze możliwość przełączenia na gaz, bo tam gaz jest, ale no to są koszta z 10 tys przełączenie, a nie wiem czy dużo taniej wychodzi ...
imageimage
image
u mnie nie opłaca się inwestycja bo budynek jest do wyburzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuje piece na śmietnik a w to miejsce kominek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
mam ogrzewanie w prawdzie nie na grzałkę ale na listwy grzewcze (na prąd)rachunek mam ok 600-800zł za miesiąc, Teraz gdy oboje z mężem nie pracujemy jest to dla nas katastrofa,nie wiem skąd będziemy mieli pieniądze na rachunek
o matko!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
2 piece w domu mieszkanie 35 m zima 700-900 zl miesecznie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisalam to bo zawsze mozesz zadzwonic tam i sie dowiedziec ewentualnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
osatnio przegladalam ogloszenia i wlasnie ktos chcial sprzedac mieszkanie z takim ogrzewaniem, ale nie wiem jak to wyglada cenowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

do góry