Widok

Ogrzewanie

Usługi i wykonawcy Temat dostępny też na forum:
Jakie ogrzewanie do domku rekreacyjnego całorocznego z kominkiem. Ok 100m2 murowany z poddaszem użytkowym,strop drewniany. Docieplony styropianem 18cm.,. Droga w zakupie ale wygodna i tania w eksploatacji pompa ciepła z podłogowa? ,kominek z płaszczem czy ogrzewanie elektryczne. Dodam iż zależy mi na komforcie przyjazdu do nagrzanego domu wiec kominek słabo tym bardziej ze trzeba zlewac wodę z instalacji na zimę. Elektryczne drogie w eksploatacji ale sporadycznie zalanczane przed przyjazdem przez SMS lub internet a po przyjeździe przejście na kominek bez płaszcza z DGP.(tez woda zlewana). Zaznaczę ze pompa ciepła powietrzna i również do wody użytkowej. Co radzicie? I którzy wykonawcy w okolicy Kościerzyny w tej kwestii mogą być pomocni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pompa ok ale ... duże koszty montażu + podłogówka tj. wylewka ( zależy w jakim stanie jest teraz domek).

Elektryczne, sterowane na odległość ok + kominek z płaszczem i na glikolu - oczywiście do tego stosownie przygotowana instalacja c.o . tj. obieg zamknięty.

W razie potrzeby:

hydraulik.3miasto@gmail.com
798-198-919
Wylewka nie problem ,dom planujemy dopiero budować we wrześniu. Obecnie konczymy projekt by ubiegać się o pozwolenie na budowę i szukamy wykonawcy. przy kominku z płaszczem tez podłogowa wiec podobna historia.
W takim razie bez problemu można się zastanawiać :)

Kominek będzie tańszy w eksploatacji no i urok kominka, pompa w 100% bezobsługowa.
Kominek warto mieć, ale jako dodatkowe źródło.

Inne tematy z forum Remont - porady

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (128 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...

do góry