Widok

Okiem pracodawcy

Praca Temat dostępny też na forum:
Duzo sie mowi o nieuczciwych pracodawcach...

Ale odwrocmy perspektywe. Prowadzac od kilku lat firme spotykam sie coraz czesciej z nieuczciwoscia po stronie pracownikow. Refleksja jest tym bardziej bolesna, ze brakiem uczciwosci wykazuja sie w moim przypadku najczesciej kobiety w ciazy i z malymi dziecmi...Sama rowniez mam dzieci, a na kolejne wlasne mnie nie stac, poniewaz utrzymuje inne nieuczciwe mamy i ich dzieci!

Pod rozwage i ku przestrodze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie licz na głębszą rozwagę - zawsze będziemy "złodziejami", "wyzyskiwaczami", "krwiopijcami". Ile byś dla nich nie zrobiła, zawsze będzie im mało...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Każdy kij ma dwa końce... Bywają nieuczciwi pracownicy i wyzyskujący pracodawcy. Owszem. Zdarza się także , że zaangażowana i pragnąca rowoju zawodowego strona trafia na tę doceniającą starania- i to jest połączenie idealne.
Nie ma znaczenia stan cywilny, płeć, wiek a jedynie cechy osobowości i priorytety. To dotyczy obydwu stron. Nie ma co generalizować. Jeśli pracownik czuje się dobrze w firmie, doceniony właśnie, z chęcią pracuje uczciwie. Pracodawca zauważając to wynagradza i motywuje.
Teoria- niekoniecznie. Znam sytuację z obu stron barykady. Problem w tym, że zaczynając współpracę nie wiemy na jakiego człowieka trafiamy.
Z mężczyznami sprawa jest nieco prostsza, kobiety to częściej loteria... a szkoda, bo kobieta- mama jest doskonale zorganizowana.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem pracownikiem i w swoim życiu zawodowym miałam trzech pracodawców. Pierwszy dobry "ludzki " człowiek, pracowałam z nim 15 lat. Rozstaliśmy się w pełnej zgodzie. Drugi też ok tyle, że pracowała tam cała rodzina i jeśli się pokłócili to pracownicą się obrywało :-) teraz moja trzecia praca( w ciągu 18 lat) i najgorsi pracodawcy:-( płaca minimalna( 1200zł za 6 dni pracy po 8 godzin) a samo podejście do pracownika koszmarne. Pracownik ma byc jak robot. Żadnych zachorowań, śmierc w rodzinie wykluczona. Dopatrują się oszustwa i kombinacji no bo przecież jak zmarł mąż to teraz pani jest w ciężkiej sytuacji materialnej więc będzie pani kradła. Reasumując pracownicy jak i prawodawcy są różni i nie można wrzucac wszystkich do jednego worka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widac zarzadzam juz za dlugo, zeby byc doglebnie sfrustowana, ale za krotko, zeby przejsc nad tym do porzadku dziennego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może te mniej uczciwe potrafią się lepiej "sprzedać". Może bardziej im zależy na doskonałym wykreowaniu wizerunku, bo póżniej wymierne korzyści z autoprezentaci większe. Zauważyłam taką zależność- im bardziej przekonująca osoba, znawczyni tematu, tym później większe rozczarowanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaka płaca taka praca
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaka praca taka płaca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najpierw praca, potem płaca - to co napisałeś świadczy o Twojej mentalności. Chcesz kasę, to popracujesz...a powinno być odwrotnie, nie sądzisz?
kolejność nie ma tu większego znaczenia. uczciwa praca=uczciwa kasa i tak samo nie powinni przeginać pracodawcy jak i pracownicy.
Kolejność ma fundamentalne znaczenie - wynagrodzenie jest za pracę, najpierw pracujesz, potem zarabiasz. Więc jeszcze raz: jaka praca, taka płaca.
żeby wszystko było jasne: nie postulowałem wynagradzania w systemie pre-paid
Aaaa to zmienia postać rzeczy^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
owssze, ale dziala tez jaka placa taka praca, bo pracownik , który dobrze wykonuje prace a ma niska pensje czuje pewie zal.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile setek lat musi minąć jeszcze zanim ludzie w tym kraju zrozumieją że za uczciwą prace należy się uczciwa praca i vice versa i że nie warto jest wzajemnie się oszukiwać ??? obawiam się że polacy nie pojmą tego nigdy
praca-płaca
ja nie chcę praca-praca ;)
miało być za prace należy się uczciwa płaca oczywiście.
płaca zależy tez od zyskowności pracy, nie prowadzić interesu bo mogę zapłacić tylko 1200 zł pracownikowi czy interes kręcić i komos jednak dać zarobić ?

Inne tematy z forum Hydepark

Gadżety reklamowe (29 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku można kupić gadżety reklamowe? Jest jakaś hurtownia?

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

Muza musi grać. (2535 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry